Ќе отпочнат работи за Музеј на ОНА во Чаир

• Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кога сакаш, еве ја частам, да не биде демек ја сум имал џокер на рукав.

Да се надоврзам ондак на другиов кој ми дрибла исто така мадиња..

Ајде бе сиктер , преку к.. со тие ТВОИ пари.Со кои твои бе ???? Со тие кои ги заработуваш на битпазар од продавање на цигари кои ги правите во Арачиново.Или со тие од кои шверцувате дрога , на оружје , или со тие од препродажба на земјоделски производи, или во дуканите на булевар Југославија кои ни фирма немаат, земјата која бесправно ја имате окупирано и употребувате со години , куките кои 90% се изградени неплански и нема платено давачки , струја ,вода со години не плаќате ,И СВЕ ЦРНО И ПОГАНО ШТО СЕ РАБОТИ ВО ДРЖАВА А ЗА КОЈА ВИ СЕ ГЛЕДА НИЗ ПРСТИ ПОРАДИ ВАШИТЕ ЕБЕНИ „ПРАВА“. Море сте аздисале до немај каде , не се курчи со тоа што е нечесно и крваво , и што му зема со години на македонецот леб од уста :nenene:
Ко прво, и јас како граѓанин на Р. Македонија имам право некакво, колку и да тебе не ти одговара. Ко второ, моите приходи кон државата, лични, се двоструко поголеми од приходите на твојата фамилија вкупно. Ако сакаш и бројки на маси ќе вадиме, па ќе си ги мериме чив е поголем. Без разлика на тоа, јас заслужувам моите пари чесно да се инвестираат во мојата иднина и иднината на моите деца. Се додека владата нечесно си ги присвојува тие пари, тогаш ги охрабрувам тие таквите од Арачиново да не плаќаат воопшто, дека и така парите ќе завршат во нечиј џеп.

Иначе, на истиот тој пазар, и тој Бул. Македонија, доаѓаат твоите чесни македонци, купуваат работи без данок, за да поминат со помалце трошок месецов. Да бевте толку чесни, ќе баравте фискална. Гледам никој не се жали, така да...не ти ја гледам лоѓиката баш баш.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
aj be nekoj neka ja zatvori temava epten gluposti iznakazani albanci turci marsovci neka ida sve u pm.

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
И џабе пак се, само се топиме во непродуктивни муабети.

Музеј на ОНА нема да има, па кој сака нека се најде испровоциран од коментаров.
Da vo pravo si nema da bidee samo muzej na Ona ke ima fakti i od Prizrenskata Liga o od ONA

aj be nekoj neka ja zatvori temava epten gluposti iznakazani albanci turci marsovci neka ida sve u pm.
kUT rANKOvic

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Абе, не треба пренесување или недоразбирање. Да не биде дека јас инает водам. Те запознавам со внукот негов и се ќе ти биде јасно. Што има тука да дрибламе мадиња.

П.С Не ни морам да посочам на писмото на Јашар Беј кое се чува во О. У. Лирија, пронајдено од Скендер Хасани историчар. Писмото е на Албански. Да баталиме писмото. Да зборуваме со Синот :)
O RYMZ :) ... Треба со многу потомци да ги запознаваме овие ... со потомците на Јашар беј, Скендер беј, Јордан Пиперката... :) ама џабе да ги запознаеме... тоа е само доказ дека сме ги поалбанчиле, сме ги асимилирале :) ...

Инаку како не се најде некој бре да истражува за потомците на македонските револуционери од Илинден... Па само 5генерации се во прашање ?...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
ако си направивте муабет кој е поголем пријател со Јашар и другите бегови...ај назад во музејот

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
O RYMZ :) ... Треба со многу потомци да ги запознаваме овие ... со потомците на Јашар беј, Скендер беј, Јордан Пиперката... :) ама џабе да ги запознаеме... тоа е само доказ дека сме ги поалбанчиле, сме ги асимилирале :) ...

Инаку како не се најде некој бре да истражува за потомците на македонските револуционери од Илинден... Па само 5генерации се во прашање ?...
Ха, ха, ха немој жити се сега да ми кажеш дека и Јордан Пиперката од с.Козица - Кичевско бил „Албанец“, ај те молам немој, жити се, да не ми препукне срцево од смеење.

Јордан Пиперката е МАКЕДОНЕЦ, селото КОЗИЦА е МАКЕДОНСКО, како и цела околина Брждани, Другово, Извор, Малкоец, Добреноец... Немој жити се да ми кажуваш дека бил „Албанец“.

F

FilipMacedon

Гостин
Аирлиа, аирлиа... Да види чоек дека Скопје има историја, албанска... Не да ми тупи некој ..." Иса Болетини го освоил Скопје без ниеден испукан куршум а граѓаните го пречекале со славење..." Е како тоа го освоил Скопје...Камен барем ќе фрлеа освоените ако не биле силни да се бранат...
А и за поновата историја... Да им оставиме нешто на потомците...да учат за достоинството,храброста, за борбата за слобода...
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Да не овој од Тунгузија или така ми се чини

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Не бе изгледа е од село Болетин - Реканско, кај Ростуше, каде што сите се Македонци (муслимани). Сега селото е празно, но луѓето од Турција се враќаат да ги обноват куќите и самите си кажуваат Македонци сме.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ако си направивте муабет кој е поголем пријател со Јашар и другите бегови...ај назад во музејот
Па кога некој тврди некои невистинити работи, треба некои работи да се разјаснат нели? Албански музеј, во албанска куќа.

П.С не можеме назад сеуште, треба да има свечено отварање прво. Да ти набавам карта?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Па кога некој тврди некои невистинити работи, треба некои работи да се разјаснат нели? Албански музеј, во албанска куќа.
ИМАШ ТЕМИ за разјанување на историја...ама нешто пагате таму...Албански музеј на крвници во турска кука на македонска земја...дискусијата продолжи ја на историја....ја ако решам да дојдам нема да ми треба карта..за што карта..не разбирам

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
На кој му објаснуваш?
За да некој те разбере треба мозок у тоа главата да има.

Инаку, дали во музејот ќе има реконструкција на ситуацијата со масакрираните војници, на кои им ги мотале цревата по гранки; на разнесените работници на Бриони и сличните други "достигнувања" на ОНА?

И да, музеј на примитивизмот и неправдата ќе се вика?
Не бе, ке ги има сите 40, ако случајно не ја виде бројката еве ти уште еднаш 40 запалени и рушени џамии, списоци на силувани малолетнички, слики од уши, прсти, мозоци, очи сечени/извадени од телата на терористите, сечени глави од старци и жени, и такви работи. И сигурно ’’музеј на примитивизмот и неправдата’’ нема да се вика.

Kajgana Shop

На врв Bottom