- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Кога сакаш, еве ја частам, да не биде демек ја сум имал џокер на рукав.
Да се надоврзам ондак на другиов кој ми дрибла исто така мадиња..
Иначе, на истиот тој пазар, и тој Бул. Македонија, доаѓаат твоите чесни македонци, купуваат работи без данок, за да поминат со помалце трошок месецов. Да бевте толку чесни, ќе баравте фискална. Гледам никој не се жали, така да...не ти ја гледам лоѓиката баш баш.
Да се надоврзам ондак на другиов кој ми дрибла исто така мадиња..
Ко прво, и јас како граѓанин на Р. Македонија имам право некакво, колку и да тебе не ти одговара. Ко второ, моите приходи кон државата, лични, се двоструко поголеми од приходите на твојата фамилија вкупно. Ако сакаш и бројки на маси ќе вадиме, па ќе си ги мериме чив е поголем. Без разлика на тоа, јас заслужувам моите пари чесно да се инвестираат во мојата иднина и иднината на моите деца. Се додека владата нечесно си ги присвојува тие пари, тогаш ги охрабрувам тие таквите од Арачиново да не плаќаат воопшто, дека и така парите ќе завршат во нечиј џеп.Ајде бе сиктер , преку к.. со тие ТВОИ пари.Со кои твои бе ???? Со тие кои ги заработуваш на битпазар од продавање на цигари кои ги правите во Арачиново.Или со тие од кои шверцувате дрога , на оружје , или со тие од препродажба на земјоделски производи, или во дуканите на булевар Југославија кои ни фирма немаат, земјата која бесправно ја имате окупирано и употребувате со години , куките кои 90% се изградени неплански и нема платено давачки , струја ,вода со години не плаќате ,И СВЕ ЦРНО И ПОГАНО ШТО СЕ РАБОТИ ВО ДРЖАВА А ЗА КОЈА ВИ СЕ ГЛЕДА НИЗ ПРСТИ ПОРАДИ ВАШИТЕ ЕБЕНИ „ПРАВА“. Море сте аздисале до немај каде , не се курчи со тоа што е нечесно и крваво , и што му зема со години на македонецот леб од уста :nenene:
Иначе, на истиот тој пазар, и тој Бул. Македонија, доаѓаат твоите чесни македонци, купуваат работи без данок, за да поминат со помалце трошок месецов. Да бевте толку чесни, ќе баравте фискална. Гледам никој не се жали, така да...не ти ја гледам лоѓиката баш баш.