Ќе организираме ли протест?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Сум за протест.
Повеќе сум за континуитет во делувањето.
После протестот, ШТО ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.420
Сум за протест.
Повеќе сум за континуитет во делувањето.
После протестот, ШТО ?
Доколку се смени името, ќе има протест, ќе заврши и после што ? Мора да се покажат и заби,....

С

Спенсер

Гостин
Доколку се смени името, ќе има протест, ќе заврши и после што ? Мора да се покажат и заби,....
доколку се смени, незнам полицијава како ке успее да ги/не задржи луѓето...разбеснети... а континитет,секоја недела протести ке треба, пред влада/собрание, на плоштад...вака само збориме, треба некој да не поддржи...и рекламен материјал да се напрај,да знае народот дека се спрема протест (претходните кој ги организираше)???

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Континуитет во делувањето треба.
Нешто позитивно што се случува во тој дел е примерот со обединетата македонска дијаспора.
Тие солзи на Македонецот од Пирин кој го доби одликувањето, беа солзи на радост и благодарност, дека сепак некој цени, дека не била џабе неговата жртва за која лежел затвор, дека идеалот слободен Македонец е идеал на сите.
Е сега сето тоа ќе пропадне ако го смениме името.
А ако по тоа прашање неможе да најдеме заеднички интерес, тогаш .......

Треба КОНТИНУИТЕТ.

Протести, трибини, јавни дебати, летоци, плакати, ЦД-а, интернет страна, ПРИСУСТВО.

Ќе видите како маглата ќе исчезне, ќе ја загубат силата овие продадени души кои го делат Македонецот, порано беа со филствата, денеска е словенски и антички.

Kajgana Shop

На врв Bottom