Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
сексот во врска според мене треба да почне барем по 3-4 месеци. Не е работава само да се привлече сексуално и да си ги лечиме страстите со секој дечко што ќе одиме еден месец (а такви многу ги има,сепак месец не е ништо). Треба да се поврзеш со партерот прво емотивно, да ти стане најдобар другар, па потоа да преминиш на друго. За врска на далечина треба повеќе време заради ретката гледаност и неможност да споделиш некои работи лични со партнерот заради далечината. Мислам дека ако врската започне веднаш со секс, ќе дојде само до искористување на партнерите за своите сатисфакции и ништо од врската. Секоја чест на исклучоците...
Саншајн. според мене одлично си постапила ;)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Врска од 3-4 месеци и станување најдобар другар - може така и да остане. Над 20 години ова е долг период. Не гледајте толку романтични филмови, нема ништо лошо во секс после месец, па и во пократка врска. Има лошо кога сакаат да си играат на фамилија после еден месец врска.

И не, сексот никогаш не е искористување ако и двете страни го сакаат тоа. Без глумење жртви.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Врска од 3-4 месеци и станување најдобар другар - може така и да остане. Над 20 години ова е долг период. Не гледајте толку романтични филмови, нема ништо лошо во секс после месец, па и во пократка врска. Има лошо кога сакаат да си играат на фамилија после еден месец врска.

И не, сексот никогаш не е искористување ако и двете страни го сакаат тоа. Без глумење жртви.

со тоа ништо друго нема да се постигне освен менување на партнери ко чорапчиња (не дека и вака некој ти гарантира за тоа). Можеш ли ти да го откријаш човекот каков е и колку е стабилен барем за да стане потенцијален постојан сексуален парнер за еден месец, па и во пократка врска?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
со тоа ништо друго нема да се постигне освен менување на партнери ко чорапчиња (не дека и вака некој ти гарантира за тоа). Можеш ли ти да го откријаш човекот каков е и колку е стабилен барем за да стане потенцијален постојан сексуален парнер за еден месец, па и во пократка врска?

Јас можам, ти не можеш? :)

Никој не ти дава гарантен лист, не за месец туку ни за година. Јас не реков да имате секс со секој потенцијален ама кога веќе си со него, не може само да бараш од таа врска, треба и да дадеш. Не може ти да очекуваш да те гали по косата 4 месеци и да си трепкате само, а да добиеш блискост. Кога веќе се имате решено со некој да бидете во врска, поврзувањето треба да оди паралелно, значи емотивно и сексуално. Без исклучувања и смешни ограничувања со гаранции, инаку логично е да се трпат последиците.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Многу му ја мислиш.
Заљубени луѓе треба да се сексаат да водат љубов.

Не викам дека треба одма, ама...

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
Јас можам, ти не можеш? :)

Никој не ти дава гарантен лист, не за месец туку ни за година. Јас не реков да имате секс со секој потенцијален ама кога веќе си со него, не може само да бараш од таа врска, треба и да дадеш. Не може ти да очекуваш да те гали по косата 4 месеци и да си трепкате само, а да добиеш блискост. Кога веќе се имате решено со некој да бидете во врска, поврзувањето треба да оди паралелно, значи емотивно и сексуално. Без исклучувања и смешни ограничувања со гаранции, инаку логично е да се трпат последиците.
Според тебе, во ова ти што го зборуваш, во случајот погоре таа требала да има секс со него, тој се сменува за неполн ден. Во едни 12 часа и го посветува целото внимание, во други 12 часа ја одбегнува, не и враќа ни на порака. Мислиш дека немањето секс меѓу нив двајцата е причината за неговата “трансформација“, постојат многу други причини, меѓу кои сум сигурна дека недостигот на секс не доведило до сето ова.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Според тебе, во ова ти што го зборуваш, во случајот погоре таа требала да има секс со него, тој се сменува за неполн ден. Во едни 12 часа и го посветува целото внимание, во други 12 часа ја одбегнува, не и враќа ни на порака. Мислиш дека немањето секс меѓу нив двајцата е причината за неговата “трансформација“, постојат многу други причини, меѓу кои сум сигурна дека недостигот на секс доведило до сето ова.

Не, јас само реплицирав на твојата идилична порака каде треба да се чека 3-4 месеци за секс и каде се искористува некој во сексот. Не за друго, да не збуниме некој дека така треба да одат работите. :)

За Саншајн и нејзиниот случај не сакам да коментирам зошто нешто не штима во нејзината верзија. Од кај да знам јас дека таа нема претерано во наредните 12 саати, а нему му требало малку воздух за себе? Не секогаш сме расположени за се. Иако да нагласам, детско однесување е неговото, зошто требало сепак да одговори на некаков начин, колку и да не му било до нејзе. Ама станува збор за врска од еден месец ... не сите сме исти и не сите чувствуваат иста потреба да се биде фер пред партнер од еден месец.

Г

Грејвдигер

Гостин
Аха.
Значи што е разликата, како ќе објасниш дома кај си спиел? Тоа?

Не, туку не може ти од вчера идеш со девојката и одма да ја викаш дома. Не викам дека нема некоја да прифати, но според мене треба да е толку сериозна врската за да ја викнеш дома кај тебе да преспие. Јас искрено не би си дозволил после недела дена идење да ја викам кај мене цурата да преспие или на ручек во недела со моите. Тие ствари се за кога врската е сериозна. Така ги сфаќам јас работите, тоа го практикувам... не мора да значи дека е исправно или не, можеби ти знаеш другачие.

Чекање 3-4 месеци за да падне секс тоа ми е тапа муабет. Кога ќе ви дојде и на двајцата, удрете на сексот... само не после првиот состанок, пошто голема е веројатноста да тргне работава да се гледате само за да се задоволите, без врска. :)

O

Orion.

Гостин
Врска на далечина...Кога се спомнува тоа знаеме дека најпрвин е најважна и довербата нели?Ме мачи еден проблем,би сакала да слушнам совети од ваша страна...
Му раскинав со тешко срце..Му раскинав бидејки морав...
Не дека сакав...На почетокот се беше супер...Ме опсипуваше со внимание...Постојано бевме во контакт..Дали на скајп дали на телефон дали на фб...Не би рекла дека имал друга тој временски период бидејки ја бевме објавиле нашата врска да ја гледаат СИТЕ.Одев кај него,доагаше кај мене...Се до пред некој ден кога требаше да се видиме...Наеднаш му испаднала работа,и ми рече да останам кај него да преспијам...Молам?:confused:Цела недела молење дојди кај мене и на крај работа?После толку краток период да спијам кај него згора на тоа имав и многу важни обврски...Во ред,можеби имал навистина работа.Сето тоа му го простив се додека следното утро не му напишав смс порака...Не ми врати...не е прв пат што не ми вракал.Си реков можеби немал кредит за да ми врати но можел да се снајде нели?Се вклучив на фб за да се договорам за излегување...Не ми пиша иако беше вклучен,и ја прегазив гордоста за да го прашам како е и по 5 минути се исклучи со изговор дека му дошле гости.:facepalm:Вечерта се вклучувам повторно и како да почнуваше да ме одбегнува...го почувствував тоа.Го оставив...Вчерашниот ден...Го чекав цело време да ми се јави или да ми пиша...Истото не го направи.Ми прекурчи и му пишав смс дека е се готово,дека заслужив барем една смс порака,или повик и дека нема повеке да му пречам.А доколку јас не го правам истото вели дека никогаш не помислувам на него...Повторно немаше реакција од негова страна...
Кој е виновникот овде?Зар јас не заслужив повик,објаснување за тоа каде е?една мала кратка порака?мал гест на внимание?Каде погрешив?дали и навистина погрешив?Па не можам постојано јас да го барам овие три дена...дали претерав со синокешната порака?дали требаше да почекам уште некој ден?Што е најлошо не се ни потруди да ми објасни туку остава така...Се разочарав...не е фер...
А зашто толку си го ''тинтрала''. Уште кога втор пат те одјебал, требало да го оставиш. Ако после еден месец се понаша така со тебе, замисли како би било да сте продолжеле...

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Те имам читано низ форумов, и за релативно краток период имаше 2-3 врски со различни партнери(можда и грешам па да сум те смешал со некоја друга). Можда премногу брзаш со влегувањето у врските може не е до тебе, може партнерите да не ти одговараат. Не те знам, не ти ги знам партнерите но тоа сум забележал. Почекај малце помини повеќе време испитувајќи го потенцијалниот кандидат и доколку процениш дека е океј ондак фурај. Се најбоље.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Саншајн., ако при песнава (I just want one night with you no strings attached...) мислиш на него, побарај го.
Со кој и да го запознаеш, можеш да добиеш од него само нешто што очигледно има да понуди. Некој само смисла за хумор, некој само секс, некој само сите добри бендови, некој само добар разговор.
Кога ќе сретнеш некој што има да понуди све, е тогаш си имала ретка среќа, али дотогаш, или искористи ги тие едно/две работи што ги наоѓаш успат, или продолжувај со помалку замарање за исправање на работите, работите и онака никогаш не се исправаат.

И малце е незгодно да ја коментирате што коментирала по други теми, ако не се изрази искрено на форуми, кај би требало (освен по дневници или слично) ?!

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Луге фала ви за помошта...Некои иако ме критикуваа сепак не ја знаеја целата приказна..Значи сепак јас иако сметам дека спиење после 1 месец е прерано кај партнерот некој не мисли така.Го ценам вашиот труд што се обидовте и ги прифакам советите...
А кога сме веке кај вракањето на пораки она што ми го спомна wot епа пријателе зарем не заслужував јас да знам што се случува со него?Ако не ми врака на мене...не еднаш не двапати не трет пат нормално дека ке кренам паника бидејки сметам дека заслужувам да знам што се случува.И јас колку што знам никогаш не претерувам,барем претходно немав ништо сторено лошо само што му реков дека не можам да отидам бидејки имало промени во планот.И двајцата можеби сме виновни...И јас и тој...Јас можеби не требаше да кревам паника но тој требаше да ми објасни накратко за да не дојдеше до ова...
Инаку...да ве известам.Разговарав со него,ми даде објаснување кое е логично.Ме замоли повеке да не паничам толку многу и дека немало да дозволи да ме загуби...Колку ке биде така нека покаже времето.Можеби навистина избрзав со одлуките но сега знам дека од сега па понатаму нема да биде така.

Шеј Лонг си ме помешал :)

И на крај зошто некому му пречеа моите постови во ДК?Тоа е мој проблем што ке пишувам...Барем не пишувам депресивни постови како некого или пак да се жалам дека не ми чинела државата :icon_lol:Абре човечиња никако да ви се погоди.:pos:

Love u all :*

Член од
5 септември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
21
Луѓе ќе ве замолам за совет...

Значи вака, со девојка ми сме заедно 2 години, она е помала неколку години од мене, не сме од ист град (јас сум од Ск и она наскоро треба да се пресели тука) и може да се каже дека само тоа е мала пречка за се да биде перфектно.
Во текот на овие 2 години неверојатно многу се засакавме и зближивме, буквално немаше да пројдат 5 мин. а да не се слушнеме или пратиме порака или било што, ептен поврзани...уште на почетокот сфатив дека е многу искрена и чувствителна и една од ретките девојки што човек би можел да посака. Секое одење кај неа или доаѓање кај мене беше од убаво поубаво, баш како од бајките, и на крај пред да си одам/оди не сакаше да ме пушти, плачеше и чекаше едвај да се видиме пак...Нејзините особини толку многу ме освоија што станав многу слаб на неа, само нешто да слушнев дека не е во ред полудував, одма ми беше многу тешко а кога ќе ја слушнев да плаче срцето ми се кинеше...
Секако како и секој пар и ние некогаш си се поткарувавме за ситници ама тоа е и нормално во секоја врска па немаше никакви проблеми...
Времето поминуваше и доаѓаше време за одмор, се договоривме да одиме негде накај 20 јули и се беше ок се додека неколку дена пред одморот наеднаш ми каже дека нема да одиме нигде и дека сака да раскинеме!!! Мислев дека се зеза со мене ама ми рече долго размислувала за тоа и дека треба да разговараме сериозно во 4 очи.
Се видовме и тогаш таа како да беше друга личност, беше дрска, ладна кон мене и ми рече ова неможе веќе да продолжи, ги изгубила чувствата и неќела да ми дава лажна надеж за понатака зашто ќе било полошо за мене!?!? Изненаден почнав да паничам и да поставувам милион прашања како е можно после толку време силно сакање наеднаш да нема никакви чувства за мене, реков тоа не е можно а она ми кажува подолго време се борела со своите чувства и неможела повеќе вака. Најлошото е што бара од мене да ја заборавам најбрзо што може, не сака ниту да ми даде шанса да се почне се од почеток и да не ја барам на тел. туку да продолжам со животот..Сеуште неможам да се изначудам и ова ми е како лош сон, ништо ама баш ништо не ми е јасно, скршен сум од болка и се осеќам предадено и насамарено..Пробав да разговарам со неа уште 2-3 пати ама секогаш беше исто-нема зошто да и се јавувам зошто ми раскинала и тоа е нејзина одлука и ништо немало да смени...Се прашувам дали е можно да фрли 2 год во вода само заради изгубени чувства (иако јас мислам дека и се само помешани) и да не ми даде никаква шанса знаејќи колку многу ја сакам и што не сум спремен да направам за неа..
Незнам што да правам, очаен сум неможам без неа, премногу ми е тешко да го поднесам ова, ќе полудам!!! Ве молам дајте некој совет што понатаму, ми треба ваша помош...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Луѓе ќе ве замолам за совет...

Значи вака, со девојка ми сме заедно 2 години, она е помала неколку години од мене, не сме од ист град (јас сум од Ск и она наскоро треба да се пресели тука) и може да се каже дека само тоа е мала пречка за се да биде перфектно.
Во текот на овие 2 години неверојатно многу се засакавме и зближивме, буквално немаше да пројдат 5 мин. а да не се слушнеме или пратиме порака или било што, ептен поврзани...уште на почетокот сфатив дека е многу искрена и чувствителна и една од ретките девојки што човек би можел да посака. Секое одење кај неа или доаѓање кај мене беше од убаво поубаво, баш како од бајките, и на крај пред да си одам/оди не сакаше да ме пушти, плачеше и чекаше едвај да се видиме пак...Нејзините особини толку многу ме освоија што станав многу слаб на неа, само нешто да слушнев дека не е во ред полудував, одма ми беше многу тешко а кога ќе ја слушнев да плаче срцето ми се кинеше...
Секако како и секој пар и ние некогаш си се поткарувавме за ситници ама тоа е и нормално во секоја врска па немаше никакви проблеми...
Времето поминуваше и доаѓаше време за одмор, се договоривме да одиме негде накај 20 јули и се беше ок се додека неколку дена пред одморот наеднаш ми каже дека нема да одиме нигде и дека сака да раскинеме!!! Мислев дека се зеза со мене ама ми рече долго размислувала за тоа и дека треба да разговараме сериозно во 4 очи.
Се видовме и тогаш таа како да беше друга личност, беше дрска, ладна кон мене и ми рече ова неможе веќе да продолжи, ги изгубила чувствата и неќела да ми дава лажна надеж за понатака зашто ќе било полошо за мене!?!? Изненаден почнав да паничам и да поставувам милион прашања како е можно после толку време силно сакање наеднаш да нема никакви чувства за мене, реков тоа не е можно а она ми кажува подолго време се борела со своите чувства и неможела повеќе вака. Најлошото е што бара од мене да ја заборавам најбрзо што може, не сака ниту да ми даде шанса да се почне се од почеток и да не ја барам на тел. туку да продолжам со животот..Сеуште неможам да се изначудам и ова ми е како лош сон, ништо ама баш ништо не ми е јасно, скршен сум од болка и се осеќам предадено и насамарено..Пробав да разговарам со неа уште 2-3 пати ама секогаш беше исто-нема зошто да и се јавувам зошто ми раскинала и тоа е нејзина одлука и ништо немало да смени...Се прашувам дали е можно да фрли 2 год во вода само заради изгубени чувства (иако јас мислам дека и се само помешани) и да не ми даде никаква шанса знаејќи колку многу ја сакам и што не сум спремен да направам за неа..
Незнам што да правам, очаен сум неможам без неа, премногу ми е тешко да го поднесам ова, ќе полудам!!! Ве молам дајте некој совет што понатаму, ми треба ваша помош...
Пријателе, без да пробувам да ти давам надежи и позитивни одговори, најочигледно нешто што би можел да речам е дека или нашла друг по кој се затрескала и мисли, или дури и да се осмелам да речам ЗНАЕ дека е подобар за неа (поверојатна опција). Или пак те варала со друг и сега не може да продолжи по ист пат и единствениот излез го гледа во раскинувањето (помалку, но сепак веројатна опција). У секој случај постои трета личност у ситуацијава за која не знаеш.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.672
Поени од реакции
14.552
Не се чуди, да можам да бирам змија да ме апне, магаре да ми го бапне или женска да глуми лудило би ги избрал првите две, помалце ќе болат.

Јас мислам дека има некој друг, 99.9% сум сигурен, а 0.01% дека нејзините од дома и прават проблем. Трето нема

Kajgana Shop

На врв Bottom