Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
26 април 2012
Мислења
53
Поени од реакции
37
Па убаво ми е со него и ќе бидам, а за варањето имало причини па ќе пробам да му верувам ...
А какви причини имало? Она го варала, па овој и враќал? За варање никогаш нема причина. Ако варал значи бил бескичмењак за да ја откачи, па да си бара нова. Или се плашел дека нама да најде друга, па останал со неа за да не биде сам. Како и да е... ти си знаеш. Само една работа, човекот се гледа по постапките што ги прави, не по тоа како се претставува сам.
Многу е различен односот кој го имаше со неа и односот кој го има со мене и знам дека нема да ме изневери, а ако сака да премине на следниот чекор нема да го има и сам си знае .
Во почетокот е така, нели. А кажи ми, си го познавала кога бил на почеток со неа? Си била присутна кога тие биле заедно? Гарант не. Не можеш да знаеш и да гарантираш како било и што било. Ако навистина сакаш долга и стабилна врска, не сум баш најсигурен дека типов е правиот избор. На крај изборот е твој. Јас само да си кажам мислење :)

една девојка, втора недела како доаѓа кај мене.. пред малце почна да ми плаче за некаква љубав-поверење ствар, не ја слушав у тој момент што ми збори зашто цело време си мислам “кој кур ми плаче сега а само 10 дена имаме секс и ништо повеќе“ и така... сакам да знам дали да ја откачам сега одма?
Значи да се повторам:
ми зборува за љубав и поверение помеѓу нас дваица,
ми плаче,
и цело време ме гледа у очи.
Ако врската ви била само ради секс и ништо друго, тогаш не може да бара љубов од тебе. Самата знаела во што се впушта. Ако немаш никакви чувства према неа, отворено кажи и прекини контакт со неа. Ако она се затрескала во тебе, не бива да ја влечеш за нос.

Член од
3 април 2012
Мислења
28
Поени од реакции
19
една девојка, втора недела како доаѓа кај мене.. пред малце почна да ми плаче за некаква љубав-поверење ствар, не ја слушав у тој момент што ми збори зашто цело време си мислам “кој кур ми плаче сега а само 10 дена имаме секс и ништо повеќе“ и така... сакам да знам дали да ја откачам сега одма?
Значи да се повторам:
ми плаче,
Ти плаче затоа што и е страв дека ќе имаш лошо мислење за неа, бидејќи веднаш пристапила на секс :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Значи да се повторам:
ми плаче,
Кооонечно на темава да пише некој што е во дилема а не е лузер..
Колега, си имаш цура за сигурен секс, и, наравно, ако добро те ебе, треба тоа да го задржиш. Значи, твојот пристап е клучен.
Над мене некој спомна дека цурата ја осеќа онаа курвинска грижа на совест, шо уствари сите цури ја осеќаат пошо сексот во нивната глава е way too overrated, па патат од комплекс да бидат перцепирани ко светици, божем ние само такви би прскале... Ова ти е производ на "жена и дава совети на жена, за мажи" при што се ствара еден цел имагинарен свет со колективна свест која вришти за кур ама е убедена дека е во право.
Или тоа, или девојчево стварно се заљубува...
Etherway, треба безболно да ја извадиш од матриксот.
But how to do that?
Прво што треба да сфатиш е, you're her daddy now.
Значи, мораш да ја ослободиш од комплексот (како би продолжил да ја рокаш) без притоа да ја заљубиш во тебе.
Зашто го велам ова? Затоа што муабетот што треба да го направиш за да ја опуштиш, може, во ситуацијава твоја да биде контра продуктивен и наместо да ја одвржеш, да ја вржеш.
Муабетот треба да изгледа одприлика вака: Не ми мешај љубов и доверба :) Љубов и врски не ми требаат ама ич во моментов, што не значи дека јас не те ценам и не те сакам. Мислам еј, прописно
ме ебеш, и тоа без глумење пичка процедурите, ме шармира :) Многу мадиња треба за тоа :) Доверба.. Не е мала работа.. (тука демек малата треба да се осети горда шо те рокнала без да се помучиш, демек те
проценила дека си океј и не згрешила - муабети.) Незнам зашто баш сеа се грижиш кога се ти оди супер?
(Значи, мора да внимаваш како се изразуваш. Термини како "ни"/"ние", да не ти се десило. "Јас, ти" а не "јас и ти" is the way you do it. Друго, на крајот обрни внимание на прашањето. Ако го кажеш праволно треба да имплицира дека се е супер до сега, и дека проблемот е во Нејзината глава, и да не се секира, и што е најбитно: Да не мења ништо!
При сево ова, turn your swag off, колку што можеш, за да не ти пишува на чело "I'm your pimp!".

Со среќа, и, со памет!
И ако ти успее, ми дужиш пиво, because I just sacrifised every potential pussy i could get on zis forum.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Кооонечно на темава да пише некој што е во дилема а не е лузер..
Колега, си имаш цура за сигурен секс, и, наравно, ако добро те ебе, треба тоа да го задржиш. Значи, твојот пристап е клучен.
Над мене некој спомна дека цурата ја осеќа онаа курвинска грижа на совест, шо уствари сите цури ја осеќаат пошо сексот во нивната глава е way too overrated, па патат од комплекс да бидат перцепирани ко светици, божем ние само такви би прскале... Ова ти е производ на "жена и дава совети на жена, за мажи" при што се ствара еден цел имагинарен свет со колективна свест која вришти за кур ама е убедена дека е во право.
Или тоа, или девојчево стварно се заљубува...
Etherway, треба безболно да ја извадиш од матриксот.
But how to do that?
Прво што треба да сфатиш е, you're her daddy now.
Значи, мораш да ја ослободиш од комплексот (како би продолжил да ја рокаш) без притоа да ја заљубиш во тебе.
Зашто го велам ова? Затоа што муабетот што треба да го направиш за да ја опуштиш, може, во ситуацијава твоја да биде контра продуктивен и наместо да ја одвржеш, да ја вржеш.
Муабетот треба да изгледа одприлика вака: Не ми мешај љубов и доверба :) Љубов и врски не ми требаат ама ич во моментов, што не значи дека јас не те ценам и не те сакам. Мислам еј, прописно
ме ебеш, и тоа без глумење пичка процедурите, ме шармира :) Многу мадиња треба за тоа :) Доверба.. Не е мала работа.. (тука демек малата треба да се осети горда шо те рокнала без да се помучиш, демек те
проценила дека си океј и не згрешила - муабети.) Незнам зашто баш сеа се грижиш кога се ти оди супер?
(Значи, мора да внимаваш како се изразуваш. Термини како "ни"/"ние", да не ти се десило. "Јас, ти" а не "јас и ти" is the way you do it. Друго, на крајот обрни внимание на прашањето. Ако го кажеш праволно треба да имплицира дека се е супер до сега, и дека проблемот е во Нејзината глава, и да не се секира, и што е најбитно: Да не мења ништо!
При сево ова, turn your swag off, колку што можеш, за да не ти пишува на чело "I'm your pimp!".

Со среќа, и, со памет!
И ако ти успее, ми дужиш пиво, because I just sacrifised every potential pussy i could get on zis forum.
Пошто глеам делиш совети, па би сакал да чујам твое мислење, неам проблем али не ми е јасно. Значи ситуацијата е слична како на дечково погоре, станува збор за секс бади на некој начин, после 3то видување падна првиот секс, и ми вика т.е ме прашуе ако ти кажам дека си ми втор ќе ми веруваш? И ме збуни малце прашањето а јас ни ја прашав нешто такво туку сама си кажа(нешо као со мувата на капата). Сеа јас нормално дека не и верувам дека сум и втор а не ми ни значи тоа. Се си мислам дека тоа го кажа демек да се "оправда" и да неам лошо мислење, ама чекај бе не пијам нафта...

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Значи да се повторам:
ми плаче,

Почни да слушаш шо ти збори после 100 дена секс ;)
(Зашто да ја откачиш после 10 дена секс, кога можеш после 100?-Замисли си 100 дена бесплатен секојдневен без емоции чисто ради секс секс...)

Биди прецизен - десет дена по ред секс, секој ден или десет дена секс секој втор ден (што би значело, грубо, 20 дена врска) или како?

Мора да си некоја непреболива лепота - не може кутрата без тебе! Она си е крива што имала среќа да налета на тебе.

Ме глеа у очи и збори за љубав и поверење, бе? Абе, дури и озбилни совети си обрал...

:pos:

Стварно има добри финти на темава...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Пошто глеам делиш совети, па би сакал да чујам твое мислење, неам проблем али не ми е јасно. Значи ситуацијата е слична како на дечково погоре, станува збор за секс бади на некој начин, после 3то видување падна првиот секс, и ми вика т.е ме прашуе ако ти кажам дека си ми втор ќе ми веруваш? И ме збуни малце прашањето а јас ни ја прашав нешто такво туку сама си кажа(нешо као со мувата на капата). Сеа јас нормално дека не и верувам дека сум и втор а не ми ни значи тоа. Се си мислам дека тоа го кажа демек да се "оправда" и да неам лошо мислење, ама чекај бе не пијам нафта...
Истиот комплекс е пеер :)
А и на такви коментари враќај со - Искрено не ме интересира кој сум ти по ред :)
Мислам, зашо би те интересирало бе брат?

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Истиот комплекс е пеер :)
А и на такви коментари враќај со - Искрено не ме интересира кој сум ти по ред :)
Мислам, зашо би те интересирало бе брат?
Е ајде де. Незнам стварно што е фората али на секоја сум и втор, малер невиден :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Е ајде де. Незнам стварно што е фората али на секоја сум и втор, малер невиден :)
Хахахаха ((:)
Коа ќе треба на некоја да и бидеш прв, ќе видиш шо е малер (:)
Ќути си, дупи си.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Значи да се повторам:
ми плаче,
Сака да има секс у поверење, затоа и те глеа у очи :icon_lol:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Брале, за сите девојки си им втор.

Член од
3 април 2012
Мислења
28
Поени од реакции
19
Епа нареден пат кога ќе ти каже некоја дека и си втор ти прашај ја: „А, чекај малку, втор ти сум оваа недела или месецов?“ :)

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Aj i jas da se pozalam se nadevam na stabilni i precizni odgovori...Znaci Bivsa me izneveri so bivsiot znaci ddoeka sme bile zaedno ona tajno si se gledala ja otkriv kako taka vejke ne sme zaedno...Ama kako za nesreka novo devojce imam vejke se gledame nekoj 15 tina dena i ovoa krie deka se gleda so bivsiot a ja otkriv ovaa po navreme a i ne se zaletav mn po prethodno iskustvo a devojcevo pred mene i na moi lugje kazuva deka epten vo mene gleda mn raboti i deka sum i epten pogoden i ok aj mislenje bas me interesira.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Aj i jas da se pozalam se nadevam na stabilni i precizni odgovori...Znaci Bivsa me izneveri so bivsiot znaci ddoeka sme bile zaedno ona tajno si se gledala ja otkriv kako taka vejke ne sme zaedno...Ama kako za nesreka novo devojce imam vejke se gledame nekoj 15 tina dena i ovoa krie deka se gleda so bivsiot a ja otkriv ovaa po navreme a i ne se zaletav mn po prethodno iskustvo a devojcevo pred mene i na moi lugje kazuva deka epten vo mene gleda mn raboti i deka sum i epten pogoden i ok aj mislenje bas me interesira.
Сите те вараат со бившиот dammit, шо да ти кажеме ние тука :) Pazi s'kime spavas!
се најдобро♥

Член од
3 април 2012
Мислења
28
Поени од реакции
19
Мое мислење е дека твојата прва девојка чувствувала некој нелагодности во вашата врска, недостаток на внимание, караници или сл или едноставно ја пукале некои филмови за бифшиот, барала работи кај тебе што ги имал он, а не ги гледала кај тебе. Си правела споредби, па он не ми збореше така, он не реагираше така во таква ситуација, он беше подобар, бла бла бла... едноставно не го заборавила и барала изговор за да го побара и да се изебе со него. Можеби многу е груб начинот на кој ти ко кажав ова меѓутоа верувај, точно е!
А, другава нема храброст да си расчисти со бифшиот и се надева дека ќе се заљуби во тебе и ќе го заборави него. Видела во тебе добра прилика, но сеуште е приврзана за него. Биди спремен дека веднаш ќе те откачи доколку бифшиот посака да е со неа!

Затоа батали ги двете цури, не си го губи времето попусто со такви што сакаат да седат на два кура и барај си некоја што ќе го заслуши твоето внимание! Good luck! :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дечко ти изгледа многу ги асоцираш на грешка. Кога одат со тебе сфаќаат што изгубиле. Или имаш параноја од бившите на девојките, трето нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom