ЈаС СуМ МаКеДоНеЦ

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Прекрасно е видеото. Го оценив со 5, и го ставив во favourites. Секоја чест за оној кој го создал.

Ќе се надоврзам на муабетот од другата тема. Поентата со покажувањето на карти од како што ти ја нарекуваш "Голема Македонија" не е воопшто со некаква си цел за враќање на тие територии, баш напротив, убаво си кажува типот кој збори во видеото дека териториите кои ги добиваат со букурешкиот договор се ПРИЧИНАТА, за денешното негирање на Македонскиот идентитет, јазик, и така натаму и така натаму. Исто така, во уставот на Република Македонија многу јасно си стој дека Република Македонија НЕМА територијални претензии кон нејзините соседи.

Абе ти така мислиш, тој така мислел.. Не читаат (гледаат) луѓето баш со размислување... Гледаат фрејмови кои им ’паѓаат в очи’.

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Видеото е супер.. само тргнете ги тие мапите на “Голема Македонија“, аман!!
A onaa "Solun povtorno ke bide glaven grad na Makedonija"!
Tokmu vakvite raboti gejcite gi koristat kako argument protiv nas. Treba da vnimavame na tie raboti! :star:
Videoto e fino.Bravos!

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Stajte go videovo na naslovna na kajgana.

Rasirete go i popularizirajte go videovo sekade kaj sto mozete

Forumi
Sajtovi
Blogovi
Facebook
Hi5
Myspace
Msn Skype, Messenger etc

Ne zaboravajte da go favorizirate videoto na Youtube. Davajte pet zvezdici, Stavajte go vo Favorites, Preprakajte go do site kontakti.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
A onaa "Solun povtorno ke bide glaven grad na Makedonija"!
Tokmu vakvite raboti gejcite gi koristat kako argument protiv nas. Treba da vnimavame na tie raboti! :star:
Videoto e fino.Bravos!
Ние имаме 1001 аргумент против Гејците,па никој не ги зема во предвид.:toe:

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
А ти со инает предлагаш да го решаваме проблемот?
Не напротив.
Туку тоа што некој на јутуб ставил видео на кое има карта на територијата на етничка Македонија или луѓе кои на транспарент имаат напишано "Солун повторно ќе биде главен град на Македонија",не е никаков аргумент за Гејците и никаква провокација.
Тоа не е направено од ниту една државна институција или политичар.
Единствените карти од етничка Македонија кои стоеја во Воениот музеј,по притисок на Гејците,Ванче Стојчев ги тргна.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Не напротив.
Туку тоа што некој на јутуб ставил видео на кое има карта на територијата на етничка Македонија или луѓе кои на транспарент имаат напишано "Солун повторно ќе биде главен град на Македонија",не е никаков аргумент за Гејците и никаква провокација.
Тоа не е направено од ниту една државна институција или политичар.
Единствените карти од етничка Македонија кои стоеја во Воениот музеј,по притисок на Гејците,Ванче Стојчев ги тргна.

:)) Аха да... кип телинг јор селф дет

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Шо се глупирате за џабе? А Грците што прават понижувачки видеа?? Што ставаат карти на Македонија каде што пишува ВАрдарска или не знам што? карти на “Балканот во иднината“ каде што ја нема Македонија??

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
:)) Аха да... кип телинг јор селф дет
Ја незнам што не ти е јасно??
Што треба сега со закон да се забрани на јутуб да се ставаат карти од ентичка Македонија.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Де бре луѓе во инает сте задоени.. ако некој е будала не мора и ние да се правиме будали заради него. Ништо не се постигнува со тоа, треба стратегија, не инает.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Де бре луѓе во инает сте задоени.. ако некој е будала не мора и ние да се правиме будали заради него. Ништо не се постигнува со тоа, треба стратегија, не инает.
А извини мудрецу...
За која тоа стратегија зборуваш?
За Јога-стратегија на виткање кичми?

За стратегија на ползење и лигавење?

Зарем за овие 17 години не виде до кај не доведе таа стратегија на стратезите од СДСБЈРМ?

Да ќутевме, на Јутуб ке си бевме ФИРОМ.
Таоизмот не помага многу.

Клин со клин се избива.

Ако ќутиш и не се буниш, никој нема да те рецка 2%.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
А извини мудрецу...
За која тоа стратегија зборуваш?
За Јога-стратегија на виткање кичми?

За стратегија на ползење и лигавење?

Зарем за овие 17 години не виде до кај не доведе таа стратегија на стратезите од СДСБЈРМ?

Да ќутевме, на Јутуб ке си бевме ФИРОМ.
Таоизмот не помага многу.

Клин со клин се избива.

Ако ќутиш и не се буниш, никој нема да те рецка 2%.

Па таа па таа... ко со ѕидот да зборува човек. Ако играш шах и правиш стратегија за потег, тоа лигавење е? И не знам каква точно, ако знаев ќе играв јас шах, а бога ми и ќе преговарав јас... еве нели имаме експерти вакви, онакви... и меѓу сите тие наши експерти и преговарачи единствена идеја која се родила како одговор на спорот е терањето инает. Па не е ни чудо што сме на ова дереџе.

Само си се чешкам по главата и се прашувам како ќе реагирате кога ќе не прекрстат? Како што тргнала работава, не е повеќе прашањето ДАЛИ, туку КОГА?

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Па таа па таа... ко со ѕидот да зборува човек. Ако играш шах и правиш стратегија за потег, тоа лигавење е? И не знам каква точно, ако знаев ќе играв јас шах, а бога ми и ќе преговарав јас... еве нели имаме експерти вакви, онакви... и меѓу сите тие наши експерти и преговарачи единствена идеја која се родила како одговор на спорот е терањето инает. Па не е ни чудо што сме на ова дереџе.

Само си се чешкам по главата и се прашувам како ќе реагирате кога ќе не прекрстат? Како што тргнала работава, не е повеќе прашањето ДАЛИ, туку КОГА?
Не играш шах, исто како што не можеш да скокнеш мост како што можеш ластик.

И нема да не прекрстат, туку се прашувам што ќе направите вие, о граѓани на светот?..

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Не играш шах, исто како што не можеш да скокнеш мост како што можеш ластик.

И нема да не прекрстат, туку се прашувам што ќе направите вие, о граѓани на светот?..
Кои тоа ’ние’?

Kajgana Shop

На врв Bottom