AtoM-AnT
Поени од реакции
583

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

• K
    Ако некој има повеќе информации и познавања,односно некој друг е лимитиран од непознавање на културата на некој народ и неговата историја,веднаш првиот станува припадник на народот чија историја и култура ја познава и почитува,како и на сите други народи.Ако се раководиш од тоа,доста е нелогичен и бесмислен тој твој став.Туку ајде...
    K
    Дијарбекир,Адана,Мерсин,Мардин...Ги има повеќе,но да не ти ги набројувам,едвај ли би ти значеле нешто поимите и местата.Добро е и за тебе да знаеш за двете страни на медалот,односно да научиш нешто за нивната историја,обичаи,култура,репресиите што се вршат врз нив,неможноста за едукација.Твоето толкување за навиките и карактерот на еден народ е парадоксално и неиздржано,а дебатата што ја поттикнуваш е невозможна,ако се знае дека не ја познаваш доволно состојбата во која вегетираат и опстојуваат како народ.
    K
    Генерална оценка за еден народ не се дава од посета на пристаниште или ресторан,како што ти тоа го правиш,тука на друг начин и по други принципи.Како за твоја информација,моите заклучоци и согледувања не доаѓаат од некакви седенки пред компјутер,туку воглавно од моите многубројни посети и турнеи кои сум ги имал на местата кои се населени од нивна страна,и во комуникациите и дружбите што сум ги имал со нив.Така да твојата оценка не беше на место,а ако си ми лут за репутацијата што ти ја дадов,таа беше оправдана за едно неоправдано мислење што го даде.Поздрав:wink:
    Здравје, мене искрено Кискино многу ми има кажувано за тебе:).
    Со него сме блиски како браќа, ама замисли не се имаме во живо запознаено. Јас сум од Охрид, иако ми е далеку таму, ако имам прилика ќе ве посетам.
    Можеби и ќе се погодиш во државава тоа време:)
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom