Кајгана форум

Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Многу добри сцени има БУлит, Рурк на крај со мајка му кога вика "жал ми е што не бев тука за браќата да им помогнам"
ТhingsToDoInDenver е исто потценет

Kako бе малце :/, шо температура имаш 40 и кусур? :))) Мене и брат ми 38/.5 за саат-два oдма ни ја намалувал
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Првпат на МТВ ама не го догледав, заспав а интересен ми се виде, па го начекав после пак дали на Канал5...Од ДВДтека го зимам, се укочи 15мин. пред крај. Тој у ДВДтеката имаше некои филмови фалеа делови од по 15-20 мин. Елиен 1 му залепил омот од 4ката. НА диво работеше и ме инасмеа еден ден,му упаднала инспекција и сите филмови до еден му ги попишувале и ми вади една километарска листа :D
Tiny Tim
Tiny Tim
хааа, Things to do in Denver, кај ме потсети на филмов. Најдобар филм на Гарсија покрај Black Rain исто така. Многу ми е криво за типот што не направи поголем број на филмови во неговата кариера, човекот вреди како глумец. Неверојатна харизма поседува. Онаа сценана од Кум 3 ми е врежана во глава. Hey Joey! (пука со пиштол), ZAZA!
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Лајк за ова за ЕНди Гарсија :)
Џими Д Сеинт, а Вокен е The Man With The Plan
Треба да ги погледнам овие 2 пак
http://www.imdb.com/title/tt0310910/
http://www.imdb.com/title/tt0099850/
Иначе, пази сега ;) - Кум, Стар Трек/Ворс, LOTR серијаливе не ми се по мој укус :D
Tiny Tim
Tiny Tim
Confidence не ми има оставено премногу впечаток првпат кога го гледав, а и немам некоја преголема желба за да го изгледам повторно. Едвард Брнс ми е премногу антипатичен како актер. Знам дека типот си прави инди филмови од кои некои му се вредни за почит ама еххх.
Tiny Tim
Tiny Tim
А Internal Affairs беше добар филм. На Гир очигледно му лежат "лигави" улоги каде што е бед гај. Штета што нема продолжено со такви.
Tiny Tim
Tiny Tim
Кум кецот и двојката се перфектни филмови според мене. Вториот дел поготово мислам дека е еден од најепските филмови снимени. Не е финтата како некои други што се фураат по мафијашите, не го разбираат филмот. Друга е пораката на филмот, не е глорификација на криминал.
Tiny Tim
Tiny Tim
А со Стар Трек/Ворс и LOTR пораснав. Овие сај фајов пред се ги сакам поради носталгија прептоставувам, додека LOTR е репер и за други филмови. Едноставно е добар. Новите Стар Ворс филмови се ѓубре, претпоставувам за нив не збориме.
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Треба повеќе да еспериментираат актериве со улогиве, као ДиКаприо што ќе биде негативец у новиов на Тарантино...Дензел не го копчам, цело време едни исти улоги, рутина, само за пари.

Што актер е Брнс у пм, него Рејчел Вајс <3 :))), а и Д.Хофман kao негативец...Го памтам као добар трилер, шо знам
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Ги поштуам ја серијаливе ама ете од некоја причина Кум не ми е до толку добар а другиве ми се досадни. Секој со својот укус...кога еден другар Скорсезе/ДеНиро фан ме праша еднаш "а бе што ти е толку добар Raging Bull? " не ме чуди ништо више :))
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Ова за глорификација на насилство, Ханеке имаше изјавено дека поради тоа ич не му ги сака филмовине на Тарантино, "насилството не е нешто кул; кул ганстгстери таманат луѓе додека кажуваат кул работи а у позадина иде кул музика, него спротивно - во real life тоа е нешто застрашувачко"

Што мислиш за Индијана Џонс 2ката? :)
Tiny Tim
Tiny Tim
E исто и јас за Дензел се чуствувам. Истата фаца и начин на говорење го има во сите филмови. Најнепотребен добиен оскар му е тој за Training Day даден. Рејчел Вајс <3<3<3<3 , првпат ја забриметив во тој филмот за светско 1998 што беше со типот од Men Behaving Badly. Срцуш.
Tiny Tim
Tiny Tim
Хааа, "што ти е толку добар Raging Bull" a дечкото фан на Скорсезе. Да можам, сите кадри од филмот би врамил и би ги ставил на зид.
Tiny Tim
Tiny Tim
Освен последниот дел сите филмови со Индијана Џонс ми се омилени. Но ако би ги рангирал, листата би била, 3,1,2. Двојката е добар филм ама сопругата на Спилберг очигледно не и било местото таму. После таков силен лик како Мерион дефинитивно не било потребно да се направи лик којшто се изразува преку вриштење. Угххх
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
E e...одамна не сум ја гледал 2ката ама поради таа што пишти цело време не ми е у добро сеќавање :)) а и тоа детето мислам дека беше ептен напорно, цело време ''Инди, Инди!!'' + некои сцени како тој врачот кога ќе му го вади срцето на ИЏ па ќе му се врати на место...ме потсеќа на крајот на Тотаl Recall... :/
а 4ката е blasphemy
Tiny Tim
Tiny Tim
КHALIMA! KHALIMA! KHALIMA! AGHHHHHH!!! :D


Копиљот до негде е интересен, женската е пренапорна. Да не беше она, перфектна десетка ке беше филмот. Знам дека на сите 1 дел им е најдобар ама најголем мерак ми прави 3. Перфектен, префектен крај исполнет со авантура, пријателство меѓу "старите" ликови и новите и перфектен крај на една франшиза. 4 дел не постои. Тој постои само во лошите мисли на Лукас.
Vlatko_Gjorce
Vlatko_Gjorce
Треба да му седнам пак на ИЏ, одамна не ми е гледан, уште нема блуреј али има подеднакво квалитетни hdtvrip-ови од 1,2,3
да... 3ката и мене ми изгледа подобра од кецот,има подобар крај + Шон Конери :)
Јеп...ИЏ4, Елиен/Терминатор 3,4;Матрикс/Робокап 2,3;Гоустбастерс/Fright Night 2, итн. (дополни)...ништо не постои од ова
Ма и Рамбо кецот за мене завршува со оригиналниот крај
http://www.youtube.com/watch?v=GKsJLLaDA-k
Tiny Tim
Tiny Tim
Го најдов Инди 3 на видео цд што го имам купено пред 12 години забутано во подрум. Го пуштив да видам како е и снимката цела е коцкаста. Не ми се верува дека пред 12 години ми се има допаднато снимката а не можев денеска да изгледам ни 5 минути а очите да не ме болат, а денеска блу реј, хд и што се не :D .
Tiny Tim
Tiny Tim
Шон Конери во се е добар. Дури и Зелениот Витез го прави поподнослив :D .
Гоустбастерс 2 не ми е гледан во скоро време и не се сеќавам точно на него. Ама лоши продолженија, Пирати од Карибите 2,3 Grease 2, Кум 3, Матрикс 2,3.
Tiny Tim
Tiny Tim
Ама ако Рамбо умреше во првиот дел тогаш кој ке го бранеше храбриот Афганистански народ од лошите Руси. :{
На врв Bottom