Winston
Поени од реакции
98

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

  • Epa dragi posetiteli na mojot profil dojde definitivno i konechno i toj den...

    Dakle odoh u emigraciju again.

    Vas Vi posakuvam se najubavo a tie so sum gi navredil neka ne se ljutat mnogu... mnogu fini luge ima ovde , razumni i pametni , interesni no procentot na bljuvotini izrazeni kon mojot Srpski narod u zadnje vreme eskalirashe do taa mera sto e nesnoslivo veke bilo kakva pomisla za egzistencija na ovie prostori za mene.

    Odkako ke stignam vo London se nadevam ke mozam da Ve iskontaktiram i malce zajebavam ama onaka malce drugarski ...nema ljutish ...

    Sreken put za mene a vama srecan ostanak :)

    PS mojot email go znaete :)
    Ти рече дека си и се извинил, меѓу редови. Исто рече дека она тебе треба да ти се извинува, а не ти на неа.
    Мислам дека не е доволно да се извиниш меѓу редови. Тоа не е ни извинување. Извинување е кога тоа стварно го мислиш и коа знаеш дека повторно не би и рекол така ко што си и рекол. Затоа и не ти е срам или тешко да се извиниш, затоа што си сфатил дека си у криво, односно дека не требало така да и се обраќаш, макар што и да било.
    Можда она тебе треба сто, ма не сто - миљон пути поише да ти се извини, али тоа е нејзина работа, нејзин пат. Ти глеј твојот пат да има што помалку ѓубре, макар и трошки.
    Втора работа што ја би ја напраил е обавезно да и понудам помош (што ти и си почнал уште пред тоа да го правиш).
    Трета работа, многу важна, е што ја би нагласил дека помошта, доколку биде прифатена, нема да е условена со ништо. Односно не би и се мешал во нејзината воља.
    Е сеа ти си и пратил порука која е ок, али мене ми личи дека нит је вино нит је вода. Негде на пола пут од иди у курац и извини за све иди со своја воља. Само малку поблиску до второво.
    Поентата ми е дека ова се МОИ размислувања. А не твои. Значи ова е ја како мислам дека би постапил. Можда дури и да сум у твоја кожа другачие би правел, па би грешел и тд. Важно, сега од моја перспектива така гледам. А тебе ништо од овоа не ти го препорачувам, само давам мое мислење, кое беше побарано. Она што ти го препорачувам е никако да правиш нешто неискрено. На пример, ако не чувствуваш потреба да и се извиниш - немој. Немој да си неискрен со себе. Зашто ништо не правиш така. Кога ќе ти доде самото да сфатиш дека си грешел ќе бараш извинување, немој порано, зашто тоа не го мислиш.
    Тука сега доаѓа моментот што не си добил одговор на последново твое писмо и што дознаваш дека она се понаша кон него помалку слично ко ти со неа.
    Па резимето не ми е ништо различно. Ти треба да си чист кон неа (односно ја така би праел), а она што сака нека прави. Си се извинил, си понудил помош, си дал отпуст. Па ако сака ќе ти се јави ако не, можда ни на нејзе не и е време да се свести, односно можда треба да се мучи уште. Важно е да не се обидуваш да влијаеш врз туѓата воља. Тоа дури и Телемитите (оние вистинските) го почитуваат.
    Тоа со поголемите букви е најважно.

    Zborovi koi gi cenam od mene poznat avtor

    Hvala
    Стигнав дома.За тоа кој ми е позади грб имам расчистено одамна.Ако правиме второ полувреме овој пат не прифаќам,немој,врати се,дрт-мрт...Почнувам методски прво од најблиска околина и ставам у функција филозофија кој не е со мене против мене е.И јасно им е на многу луѓе пошто и они размислуваат како мене,ако искочам ја сум газда и ја одлучувам.Или одврзани раце или нека си бараат други играчи.
    Nema uste mnogu da cekash :(
    I ne treba da idesh ti drug dom nemash. Jas sum druga pricha :)
    Samo ke ti kazam edno, ne pazi koj ti e pred nos nego koj ti e pozadi grb i srekno !
    Ја чим се вратив у 2001 сега не мрдам никаде,и така ми изгледаше само како полувреме.Сега чекам или да се свири почеток на втор дел или да се откаже утакмица поради немање кворум.Како и да е нема да биде досадно:salut:
    Zavisi od ednata rabota sto ja cekam da iskochi al ja se nadam zauvek . Inaku bi se iznenadil kolku e smeneta klimata ne e ko porano sea ima sonce nema dozd. Ubavo e ovde no sepak nesto imam losh osechaj ... aj da ne kazam dojava a ti sfati kako sakas :)
    Ме викаат нешто,ако не се вратам за пола саат наредно пишување ке ми биде вечер од дома.Поздрав
    Pa jas koa spijam pishue moeto drugo jas... ne e lesno da si podelena licnost ama od druga strana imas mnogu pa vreme na raspolaganje :)
    Абе спиеш ли ти некад или на батерии си?:)
    Навечер пред да легнам те гледам пишуваш,доаѓам сабајле на работа ти пак тука:helou:
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
На врв Bottom