џимеј
Поени од реакции
25.446

Профил пораки Теми и мислења За мене

• Да не знаешкако се викаше ден филм шо беше сниман на патот Дебар струга, со камион кај шо паѓат на еден мост?
    Хахахах, ме изнасмеа луд си :pos2: знам како се осеќаш :)

Јбг јас деновите со полагање матура и слично, одамна ги поминав. Ама да знаеш тоа се слатки маки у споредба со животот понатака. Не дека сум нешто многу стар, или имам проблеми. Aма доста подруго (посеризно е) имаш нови многу поголеми предизвици (кептејн обвиус) :icon_lol:
    Како иде Џими, те нема на подфорумиве за филм кај се изгуби ? :)

Ми фалат квалитетни дискутанти! и некој што нема да препорачува филмови од типот на Американска Пита у секој втор топик :icon_lol::icon_lol:
    Еј а баш мислев да те прашам шо направи :)
    Океј фала однапред...види шо ке направиш па кажи ми ;)
    Абе вчера го гледав Lost Highway и еден во црно бела (набрзина некои сцени) кој наводно го сонувал па го направил филм, не ми текнува како се викаше.
    По авангарда сум јас или индастријал повеќе па еден другар ми го препорача.
    Twin Peaks ќе ги земам после, мислам дека другарот ги има сите.
    Во потписот гледам David Lynch. Насјс.
    И му имаш раберено некој филм или..?
    Блиску сум брат, уште таа (вистинската) да се појавит од некаде! :))
    Н
    Кил Бил искрено го неам гледано, а не ни планирам да го гледам. Никогаш не ме влечел, па еве гледам дека и други не го бендисуваат. За Death Proof фала за препорака, ќе го изгледам само време да се најди слободно.:)
    Н
    Мислам дека еднаш ме имаше прашано дали сум го гледал Inglorious Bastards (пред да ги снема мислењата тогаш коа го поправаа форумот).
    Епа дури вчера го изгледав, и морам да кажам дека сум фасциниран. Прекрасно склопен, секоја чест за Тарантино, мислам дека и тој се надмина себеси со филмов. Глумата на Christoph Waltz ме остави без зборови. Ама и Бред Пит не заостануваше. Како и да е, прекрасен филм.:)
    Брат,
    наспроти Охридска банка -Сосиете женерал сега , ова знакчево ќе го видиш
    http://www.tobacco.com.mk/ , тука влези и прашај, не сум стопост сигурен ама досега за сите поголеми концерти таму имаше карти :))
    Малц. Извештај е од Филип К. Дик, ''одговорен'' и за овие филмови :
    Blade Runner
    Total Recall
    Screamers
    A Scanner Darkly
    Impostor
    Интересен СФ писател, најчести теми - перцепција реалност-фикција, параноја, личен идентитет...(Matrix anyone? :)

Аутосперскиот водич преводот - ''бродовите се рееја'', ''драшкар'' WTF? , ''небулоза'' наместо небулa :pos2:
    Фајт Клаб уште е 400 ден, Името на розата е 690ден.
    http://www.tabernakul.com.mk/artikal.asp?ID=175
    Од Вуди Ален тешко, еден другар бараше порано, не можеше да најде

Entrapment - Кетрин Зита Џонс додека ги поминува стапиците - (слика од Хомер Симпсон кога се лигави) :)
    Абе брат, шо е финтава со Лост,
    читам во темана многу разочарани форумџии од крајот на серијата,
    ти ја догледа???

Иначе шо имат ново, кај планираш да се запишвиш на факс сега?

Поздрав братче и уживај во твоево најдолго лето! :))
    Ја мислев дека си од Скопје. :)

Не сум го гледал Во името на розата, знам за книгата. Знам како завршува Клокворк Оранџ, пак, би ја земал да ја читам, ќе ја побарам таа и Фајт Клуб другава недела.

Ја ги имам Мајнорити Рипорт, многу е мала, и Slaughterhouse-Five малку чуден жанр - II светска војна/фантазија/СФ, ама интересни се и филмот и книгата...

Мислам да ја зимам Fahrenheit 451 (брат ми вика многу мала била) и Аутостоперскиот Водич Низ Галаксијата, ама кога видов на оННЕТ еден прилог колку е катастрофа нашиот превод на оваа книга, се изнервирав :nesvest::) го даваа на А1 филмот од 2005 сега брзo , го загледав малку и го баталив, безвезе беше, глумата пред се; BBC ТV серијата од 81 е подобра...
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom