the Consigliere
Поени од реакции
263

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

• Како беа правилата у НЛБ лига, не смее навивачи од гостинска екипа да има? Или за организирана група е тоа?
    Земун е посебен град до 1945 година и како таков е под Австријска власт до крај на прва светска војна.
    Па после прва,а поготово после втора светска војна скоро сите шваби се отидени од подрачјето на Југославија.Стотици илјади фолксдојчери си одат за Германија.Земун е пограничен град во Австрија.Станува дел од БГ тек 1945 година бидејки Белград се шири доста.

Имаш доста хрватски и српски националисти со несрпски или нехрватски презимиња.Кога доаѓале швабите таму најчесто земале за жени србинки или хрватици и така со тек на време (100-200 години) ништо швабско,маџарско,чешко... не останува во нив.
    Земун 1739 со договорот во Белград станува дел од Австро-унгарија. :)
    Во тоа време го населуваат многу германци и унгарци.Останува дел од Австрија до 1918 година.
    На еден српски... слично на форум, регистрирана сум како меган, и сите ги асоцирам на рено меган. Кои гејови... ;)
    Далеку сум од Фокс. Aко дојде ред за тоа, ќе те познаам ја ;)
    Сериозно поима немам дека постои слична група на тоа што го пишав. А за лајкови слушам секој ден, во било која средина да се наоѓам. Сепак, среќа, мене не ме фати фејсбук треска.
    А за последното, who knows, се си бива :))))
    Девојките што ќе го прифатат тоа се потенцијални курви, и искрено мачор, таквите ми се на последно место од работите и темите со кои би се замарала некогаш. Така да што со нив - ич не му ја мислам.
    Ја сум олд скул и сакам приоѓањето, било од моја или негова страна да биде тука и сега, каде што сме се нашле во моментот.
    Во право си, има и "љаксе", има и други, шо е сосема нормално.
    И да, не гледам корист за манипулација околу прашањето дали имам профил или не.
    Приметувам дека, машките, ако шмекнат цура, не и приоѓаат да започнат муабет и тн, туку се распрашуваат кај трети особи за нејзино име и презиме, и тераат виртуелно. Зборот нели ми е за приоѓање, што е и насловот на темата, а ти ми се фати за лајкот.
    И just for the record, немам профил на фејзбук. Па ќе ја занемарам првата реченица која би ја сфатила како навреда доколку би имала профил.
    И јас имам поента, која мислам дека многу добро ми ја сфати и се однесуваше на темата. Немаше потреба да се избациш со тоа дека им се пушташ на другарите. А и нели, тоа не е моја работа (A)
    И јас не ти се лутам тебе.. и се најубаво до наредна прилика за реплики.
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
Back
На врв Bottom