Мислам дека е неопходен, за правилно и рамноправно функционирање на двата пола во едно општество.Феминизмот по дефиниција е рамноправност на половите не форсирање на матријахат.
Така што да, мислам дека има вредност.
С
Сатори
Hours.
Да, феноменален филм, мене ми се погоди период да го гледам веднаш после читање на „Сопствена соба“ од Вулф.Таа жена е сама по себе инспирација, пишува како женска и феминстичка верзија на Достоевски.
С
Сатори
Благодарам многу.
Ќе ти пишам рецензија кога ќе го изгледам, само ако ми претставиле лошо еден од хероите.
С
Сатори
Ти верувам на збор.
Така е напишан во Википедија, кога станува збор за Силвија Плат многу повеќе сум сконцентирана на нејзината поезија и ако се сеќаваш и не ти е тешко, ќе може да ми кажеш за кој филм станува збор?
Кога ги критикуе апсурдите, насилството и хипокризијата на религиозните институции, се слагам. Само со ставот за религиите општо, не се поистоветувам.
Како и да е, погоди
Па затоа е од мој аспект. Поезијата на Блаже е единствената која ме бутка во транс. Едноставно ме остава без зборови. Рацин не колку него, но далеку од тоа дека е лош.
Ене, ѕирни, читај, си иам работа со пубертетлија шо меша поими, шо земал некоја фраза од чоек шо не го познава, а истата фраза ја земал здраво за готово како точна а ни сам не ја разбира..
Ма нееееее....
Ја цигара во уста не ставам, па камоли такво ѓубре:nenene:
ич не бери гајле за мене тато, знам ја да се вардам.... и така, поздрави ја мама и се гледаме за празници
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.