Фан клуб: РК Пелистер

Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Listata ke ti ja pustam a pres baraj na youtube ne rekov deka bese i Goran na presot rekov deka Aljus izleze i rece deka ima sponzo taka bese ili ne?
 
Член од
2 септември 2016
Мислења
610
Поени од реакции
1.087
Listata ke ti ja pustam a pres baraj na youtube ne rekov deka bese i Goran na presot rekov deka Aljus izleze i rece deka ima sponzo taka bese ili ne?
tocno bese deka veleja oti ima sponzor a i imase vistina sponzor samo radi nedorazbirajne megu opstinata i klubo ne mu go dadoja klubo na sponzoro a ne deka e aljuso kriv a nikoj oficijalno ne kaza ni goran deka e ni nekoj si kabel tel/kabel net znaci od mene od tebe se ovie muabeti aljuso nema nikakva krivica tuka
p.s da ne me svatite gresno ne go branam aljuso :)
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Ako nekoj od vas zivej so Sambata ili Mise tie se vo upraven prasajte i ednas zasekogas doznajte ja vistinata opstinata raspisa za prodazba na akcii spored uslovite na "noviot sponzor" i koga se otvoraja ponudite toj ne se pojavi a znaete zosto zatoa sto bese prevara na politicki plan da se proturi Aljus i uspea no na steta na Pelister zosto? Zatoa sto ne postoi sponzor a budetot e nadminat za 7 stranci po 2500eu za EHF i po 1000eu za RFM plus stan hrana presmetajte i ke vidite kolku se ebaja a ne se napravi nisto. I za se ne e kriva opstinata prasajte od igracite poslednite 4 godini dali se kasnela edna plata i ke vi bidi jasno celo vreme se napajga dali namerno ili ne ne znam ama nekoi raboti gi pokrivaat na grbot na drugite e toa e steta.
 
И

Игнориран член

Гостин
Пискач кажи сеа ти колку земаше од Пелистер овие години.
Или да пратиме барање до општината да си провериме сами од платниот список ? :cool:

И ти и Аљушо и Двојче и компанија, КУР да ве отепа!!!
Сите сте чоек за в топ да ве напика.
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Kur da go otepa i Dvojce i Aljus i Piskacot i site sho go unistija Pelister. I da vidime koj zivee za Pelister a koj od Pelister pusti vo opstina pa da vidime se e javno da plukame.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Дај бе олабајте.
Ние 15 години ги ебавНе па сеа за еден пораз од Радовиш.
Лани со Камени бевНе први во регуларен дел па :kuracc: свиткавНе во плејоф.
И тој го видовНе шо напрај-довлечка онде играчи ко Вешо,си мислеше ќе се прошета во лигата и на крај ИГРАЧИТЕ ГО ЕБАЛЕ,е па сеа шо чекаше?
За да останат пари за платата негова цела сезона се дрнкавме онде.
Сеа пак обратно,има далеку појјак ростер,ама со оваа филозофија на Аљушо кузнеј шо ќе биди.
Како и да е,не е страшно еден пораз од екипа која игра ALL IN секогаш на домашен терен,фино лепо не нашлакаја машки.
Многу поважно е од то дали губиме од Радовиш,Тинекс Маркети Пролеќе и останата конкуренција е дали клубот ќе застани на здрави нозе.
Односно дали новата локална власт(ако се смени воопшто:icon_lol:) ќе има некој слух за спорт,оти реално без тие 200К годишно од Општината ништо не прајме,од спасители,спонзоришта,моќници видоВме до кај стигнавме,пример со Камчевци и Панделевци.:pijani:.
Се сомневам дека ќе има разбирање новата локална власт за РК Пелистер,а и да има ништо чудно да го фаворизаат РК АПТЕКИ отколку Пелистер,ама ај да видиме.
А овај толку фамозен спонзор во сенка шо ни е сеа е иста приказна како Циле ДАЈТЕ ТЕНДЕРЧЕ,ПАРЦЕЛЧЕ ЗА ДА ДА ДАМ ВО КЛУБОТ НЕШТО СИТНО.
Џабе е така,ако сака и 15 такви спонзори да се залепат на дресојте,не ја бива работата,демек дајте го тендеро па да вложам,а никако нејќат вложи бате па после тендери:icon_lol:,иако и овие од Општина се иста багра,уствари се е исто,само клубот го ебаја.
Пелистер ако сака да биди клуб покрај парите од Општина (шо едноставно мора по секоја цена да останат фиксна стапка во секој нареден буџет на град Битола) мора да си најди и други начини на финансирање.
ФАН КЛУБ-ејјј покрај толкава фан база ти да не си способен еден ебан АЛИ БАБА ЕКСПРЕС дрес да напрајш и да клај еден амблем и да ги шиткаш треба да не те бива за ништо.
Најмалце по 1000 дреса годината зихер ќе се продат-гла сечам,по некоја смешна сума да ги напрат од 700,800 денари,чакмаци,стила,тефтери,мефтери,календари,пепељари се се прај,еден куп вакви фирми има низ град шо можи за некоја ефтина цена да му ја завршат цела маркетинг кампања,еве ти пари за сертификати и останати тековни трошоци за странците.
Да не прајме муабет за влезници-блок карти-овде и појќе ќе се извај пари,дај ги по фирми картите и накриви ја капата,па кој идел идел кој не нека оди нека го гледа РК АПТЕКИ ВО ПЕТОК.:kuracc:
Уште неколку спонзорчиња и еве ти еден солиден,пресолиден буџет од барем 350К,е па со 350 кркачи и ЕХФ групи се влегва(нормално со луѓе шо знат да работат).
А за екипи ко нашата,шо функционира во стилот купи ден помини ова правило не важи,кај нас амбициите се менват од ден во ден,неконстантност до немајкаде.
 
Член од
10 јуни 2016
Мислења
84
Поени од реакции
119
Добро вечер на сите.Читам и стварно незнам шо да кажам.Искрено ростеро на играчи е солиден за нашата лига.Незнам кај е проблемо и како е.Стварно не ми е јасно.Не е проблем дека сме изгубиле од Радовиш,ние некогаш ќе го победевме Фленсбург а ќе изгубевме во Богданци.То е најмал проблем.Ако вистина Петко е смешан во сето ова тогаш гарант нема ништо од ова и доколку такви биле неговите реакции.Како можи чоек шо нема "Р" од Ракомет да е во сето ова,нека оди нека продава спрејој за Муви и нека брка работа.Многу е лошо шо се зависи од политиката и то кој ќе биди дали СДСМ или ВМРО,то е убиствено.Пелистер и фан-шоп.Единствено нешто беше потегнато во времето на Спире ама пак функционираше на хај-хуј база.Многу ми е жал за Кире и Ќани и сметам фека ни приближно не требаше вака да биди али ако е внатре во игра Петко тогаш не очекувајте успех зошто тој си го крадеше сопственио кум а камоли некој друг.Тој Пелистер не го гледа како Пелистер него како банкомат тој е бетер од гнида.Жногу е лошо шо политиката ги подели луѓето кој до вчера не ѓи занимаше името позади на дресо него амблемо напред и гинеа за тој амбмлем.Жалосно шо го прочитав сето ова за некои луѓе кои се најголема штета на ракомето.Пелистер како Пелистер имал многу поголеми имиња од Петко а веќе ако треба да му се дај функција тогаш би му дал да брои колку луѓе ќе влезат.
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.137
Поени од реакции
1.314
Знај некој што се случува со десниот бек Милош Ивиќ, пикерот Вељко Давидовиќ. Се збораше дека потпишаја за РК ПЕЛИСТЕР тука се или запалија патиките.
 
И

Игнориран член

Гостин
Даниловски го пуштиле да брани за Јуниор. :shook:
Шо го земаја детето џабе незнам... Наместо да му дат шанса да оди напред, таман напрај еден чекор напред во Пелистер, сеа ќе го вратат 3 назад ако го остат да брани со вториот тим.

Ги сомлеја децата на Минчо.
Како играја, небаре меч за титула беше денес а не обичен првенствен натпревар. :D
И одбрана солидни, додуша не е меродавно она од денес, пошо џуниорите се слаби и имаја доста технички грешки. Ќе видиме во наредните кола дали ќе биди така или пак ќе играме топло/ладно во гости.
Би требало до мечот со Работник, кој треба да се изигра негде 11/12 Ноември, да ги добиеме сите натпервари кои следат во месец Октомври.
Ако ги добиеме сите, следат после со Работник и Охрид едно подруго две кола во Битола. Тука ќе се кршат копјата за првите места на табелата. Нормално ако не напрајме уште некоја глупост и да ќиксниме против некоја екипа дотогаш.

Еве го и распоредот за есенскот дел :

http://macedoniahandball.com.mk/wp-content/uploads/2017/07/VIP-Superliga-Mazi-Raspored-2017-18.pdf

p.s
Браво за враќањето на Чкембарите в сала. (y)
Се надевам дека во наредните кола ќе бидат во уште поголем број на ракомет.
Вака ја личи салата, да грми ццело време а не како до лани како на театар.
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
Za tie so ne bevme ...
Jagoridovski igra bek ili krilo ...
Todorovski i apostolovski koj se ?
Ivanovski kriloto levo bese ?
Ako e taka tri levi krila imame ...
Koj se vtor golman i vtor piker ?
Ovaa ekipa soodejstvuva so budzetot ...
Tri cetiri najaveni stranci isceznaa ? ...
Kako i da e pobedivme :)
 
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.083
Поени од реакции
1.910
Jagurinovski igra desno krilo
Todorovski vleze nekoja min na sreden a Apostolovski ne vleze makar sho Imase vreme I prostor da mu se daj nekoja minutka inace se desa od skolata todorovski so broj 35 a drugiot broj 11.
Ivanovski bese poigra malce klade 1 gol
Vtor golman e Rakovic a piker Davidovic za.dvata ne se znaj uste dali ke ostanat a denes.vtor golman bese.nekoe dete od mladinci.
Vo sostav ne bea Mitrevski , Davidovic , Ivic I Rakovic. Tuka se site vo Bitola trenirat ama ne e poznato dali ke ostanat ili ne a najverojatno zasega ne se registrirani vo klubot za da igraat.
 
И

Игнориран член

Гостин
Ако се тука Давидович, Ракович и Ивич, значи немат пари да ги платат сертификатите, пошо го имат надминато буџетот од општина а спонзор нема за да инвестира додатни средства.
Изглеа калкулират сеа со изборите, па ќе ги регистрират, ама дали е паметно да се регистрираат а да немаме средства да ги плаќаме ?

Поарно да трпи клубот резултатски, одколку да се борџат плати на играчи и да се напрат непотребни долгови. Едвај успеавме да истераме 2-3 сезоони без каснење на плати и сметката на клубот да биди чиста.
Нека си ја пуштат чергата, до кај шо му стигат нозете.
Да не се деси после сценарио како во фудбалот.:cautious:
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
Danilovski go davat, zemat stranski golman i posle nemat pari za sertifikat...
Ovoj pa odi vo metalurg za vo juniors da brani...
Gospod da cuva i da brani...
Sigurno mnogu zadkulisni igri se
se slucvale...
Ni fali kontinuitet, dur ne sedni eden na klupata tri cetiri gidini i da se nadograduva timot nisto, sekoja godina jovo na novo...
A zlatna sansa propustame, metalurg nikogas ne bil tolku kurtashak od koga lino e dojden...
Kamenica lani gi imase do 50 minuta gi vodevme, toj obradovic gi spasi... i toa so koj drva igraci se drzevme, bez navijaci bez nisto...
Ajde mozi ke se smiluva gospo kako lani so fudbalot...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom