Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Разговор со Петрова е невидено губење време на МНР, нашите позиции треба да ги објаснуваме на други адреси, разговор доаѓа исто како за време турско мајка да разговара со јаничар..

Се тресеше гората, се роди глушец:

Со таква помпа вчера, претреси се прават, ова се прави, она се прави, на крајот, цврц милојко...

Не знаев дека од земјоделие се заработуваат толку многу пари.

Зависи какво земјоделие, може накај струмичко некаде имаат ниви.

Адвокатов што ги брани цела фамилија у затвор ќе ги стави.

Не знаев дека од земјоделие се заработуваат толку многу пари.

А зашто да не?

Еве, ако корупцијата почнеш да ја сметаш за земјоделска гранка, тогаш дилемата автоматски исчезнува...

Зависи какво земјоделие, може накај струмичко некаде имаат ниви.
Сеедно, јас не сум сретнала до сега човек земјоделец што заработил 350к евра од тоа што го работи. Сите се жалат како нема леб од тоа во државава и едвај врзуваат крај со крај. Еве и да заработиле толку пари, со децении требало да не јадат, да не пијат и во најмала рака да имаат развиено некаков бизнис или агро компанија whatever, а не да ги кријат во дупчињата :D

Што сè крие оваа наша држава еј. Какви тајни имате вие? :D

Никој никад не заработил 350к од земјоделие, особено па не поштен земјоделец.

Евентуално некоја дубара со субвенции како краварките на Мицко, али дури и тогаш ќе ти бидат потребни многу години.

Сеедно, јас не сум сретнала до сега човек земјоделец што заработил 350к евра од тоа што го работи. Сите се жалат како нема леб од тоа во државава и едвај врзуваат крај со крај. Еве и да заработиле толку пари, со децении требало да не јадат, да не пијат и во најмала рака да имаат развиено некаков бизнис или агро компанија whatever, а не да ги кријат во дупчињата :D

Што сè крие оваа наша држава еј. Какви тајни имате вие? :D
Не знам што е посмешно, одбраната, или тоа што можно е овој да се извлече.

Никој никад не заработил 350к од земјоделие, особено па не поштен земјоделец.

Евентуално некоја дубара со субвенции како краварките на Мицко, али дури и тогаш ќе ти бидат потребни многу години.
Се заработуваат ама треба ептен развиен бизнис и доста време.
Обичен земјоделец нема никогаш да ги заработи, точно.

Back
На врв Bottom