CN – Народна Република Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ако ви се допагаат кинеските производи и задоволни сте , слободно купувајте автомобили BYD, телевизори TCL и фрижидери Haier. Како што вели поговорката – за секој воз си има патник.
Лично, не им верувам на кинеските брендови и не ми се допаѓа нивниот квалитет, па затоа никогаш нема да ги купам.Не ме интересира нивната ниска цена, а во повеќето случаи, не ми се допаѓа нивниот дизајн.
Не познавам ниту еден нормален човек меѓу моите пријатели и познаници што купил кинески бренд.
Имав еден глупав српски колега кој купи фрижидер „Haier“ и почна гласно да се жали уште на вториот ден. Направен е од некаква пластика што ужасно смрди на хемикалии.
Жена му со месеци го миеше со оцет, сок од лимон, секакви средства за чистење, освежувачи за фрижидери и којзнае со што уште без резултат – смрди та смрди.
На крајот, го фрли, го однесе во Србија и купи нов од друг бренд.:D
Убаво е што се врати, извесно време те немаше сигурно вежбаше и сега откако се навеџба дојде повторно да се “дружиш“ :pos:

Кој те прашува за твоите лични перцепции и ксенофобичност ако не сакаш да купуваш кинески производи не мораш, кој те тера, проблемот е што мислиш дека не купуваш добра произведени во Кина и тоа го пласираш овдека со што докажуваш дека не си нешто посебно интелигентен туку си медиокритет како и повеќето што пак не е ништо чудно/страшно, ретко кој има капацитарност за согледување на реалноста.
(наградно прашање: од кога Горење стануе кинеска сопственост, за другите брендови нема да треба да одговараш ;) )

Дизајнот не му се допаѓал :pos: значи естетските карактеристики кај тебе преовладуваат во однос на функционалноста и повторно ништо страшно (до мајката природа е), му смрдела платиката (патем според тој наратив Кинезите ви ја пуштија короната за да ви уништат тоа чулото за мирис и сега не ви смрди :pos: ).

Не познавал ниту еден нормален меѓу своите ... е па дојде време да се запрашаш со кого се дружиш во каква средина си призведен, ова веќе не е добро, да се нема познанство на нормални лица е опасно постои можност да се забега, внимавај.

И гледам си дозволуваш да даваш “оценка“ за членовите на форумов кои ги нарекуваш “патриоти“ не биле нешто умни, а тебе те квалификува што за да даваш такви мислења??? и после кога ќе ти удрат некоја воспитна се лутиш ... не си бил Тутабалгарин не си бил Македонец не си бил Србин па што со тоа кого го интересира што си и каков мајмун си и дали си, повеќето кои овде ти реплицираат го прават тоа на она што го пишуваш (какви будалаштини и пропаганда за имбецили пласираш), а не што си и кој си, колку години имаш?
Спомнуваш IQ демек си “избран“ и ќе известиш ли која е твојата IQ кога веќе ја споменуваш, си бил на колку тестирања

И на руски, белоруски, украински исто така ги нарекуваат Китајцы.

Бидејќи далеку повеќе ги има Руси, Белоруси и Украинци отколку што ги има татари, по логика на нештата овие малубројниве ги копирале овие многубројниве - како што целата нивна историја е збир од копии од други народи и туѓи култури.
Зошто го учиш/воспитуваш?
Нека седне па нека учи а вака како што правиш нема никогаш ништо да научи, не му правиш добро.
Остави го во неговата средина да царува и мисли дека е во право, зошто му рушиш Снеѓко, не е убаво тоа!

Ова си го кажал сега и никад пак. Вие немате ќебапчиња, вие имате ќофте смеса во форма на патлак со чубрица. Сачувај боже бугарски “ќебап” бил подобар. Со грците да си се фатите под рака и онака за мелено месо не ве бива.
И ова го имам напишано илјада пати ,но кој навистина чита со разбирање.И милион пати да го напишам се таа.:) Во бугарските кебапи нема ЧУБРИЦА .. има КИМИОН , на немски се вика KÜMMEL , а на македонски незнам.Разликата мегу чубрицата и кимонот е огромна – како да ти го објаснам тоа со поедноставни зборови за да разбереш...абе тоа е како разликата меѓу антички Македонец и Северџан.

sto izleglo od ger ovoj milenium so vrednost eve 2% od BYD, Xiomi, Alibaba, Wechat?
Дај види таму да се преселиме во Кина ако не? МК стандардот са го замениме со кинески и онака е ист по куповна моќ на глава на жител.

Дај види таму да се преселиме во Кина ако не? МК стандардот са го замениме со кинески и онака е ист по куповна моќ на глава на жител.

ne te primaat tebe si imaat dovolno dokotori i bolnici, vracovi od balkanot u nemacka samo :)

ist e nema sto... eve da vidis u choncin kako se zivee, isto kako u kumanovo.

Последно уредено:
ne te primaat tebe si imaat dovolno dokotori i bolnici, vracovi od balkanot u nemacka samo :)

ist e nema sto... eve da vidis u choncin kako se zivee, isto kako u kumanovo.

Се гледа дека си вакциниран со кинеска вакцина :icon_mrgr:

И ова го имам напишано илјада пати ,но кој навистина чита со разбирање.И милион пати да го напишам се таа.:) Во бугарските кебапи нема ЧУБРИЦА .. има КИМИОН , на немски се вика KÜMMEL , а на македонски незнам.Разликата мегу чубрицата и кимонот е огромна – како да ти го објаснам тоа со поедноставни зборови за да разбереш...абе тоа е како разликата меѓу антички Македонец и Северџан.

Ааа ако ким има тогаш тоа е мишелин стар јадење. Важи.

Зошто тогаш работат за практично безпари?

daj be kaci se u avion i vidi za sebe. golem si, imas pari idi i vidi za sebe sto e prikaznata... eve i da ti odgovoram i da ti nacrtam dzabe ke e i sam znaes. ako porano bev samo jas sega od 100 strani gledas deka nesto se slucuva. idi i vidi. ne si ocajna ili nekoj sto vrzuva kraj so kraj...

daj be kaci se u avion i vidi za sebe. golem si, imas pari idi i vidi za sebe sto e prikaznata... eve i da ti odgovoram i da ti nacrtam dzabe ke e i sam znaes. ako porano bev samo jas sega od 100 strani gledas deka nesto se slucuva. idi i vidi. ne si ocajna ili nekoj sto vrzuva kraj so kraj...
Не јадам кинеска храна, а и не сум фан на препржен зејтин.

ima sve ne se sekiraj duri i bugarski restoran za @roden u shangai.
Најн, данке.

Еве порачав од тој Али Експрес еден пагани дизајн саат, пошто Рон многу ги фали, 5 пати откажуваат да го пратат саатот. Ептен се озбилни.

А што ќе правите во Австралија кога кинезите ќе ви ја качат киријата? Кај ќе одите?
Автоматски споено мислење:

Не берете гајле за Германија, таа била сила и ќе остане.
Можеби, но треба да исполни неколку услови:
-да стана енергетски независна, дали солари, ветар, нуклеарки, јаглен, итн
-што побрзо да изврши преоријентација кон електрични возила, за 10 години никој нема да купува дизелаши и бензинци
-да отвори погони за напредни чипови и АИ
-да ја подобри демографската ситуација, со толку старци нема напредок
-да ја регулира имиграцијата, тоа е поврзано со претходното прашање, странска работна сила е неопходна, но треба да се филтрира. Во секој случај без МЕНА
-да ја балансира економијата да не зависи толку од извоз, бидејќи гледаме што се случува кога ќе би ги затворат пазарите.
-има уште, ова е најбитното

Најн, данке.

Еве порачав од тој Али Експрес еден пагани дизајн саат, пошто Рон многу ги фали, 5 пати откажуваат да го пратат саатот. Ептен се озбилни.

Screenshot_20261006_181125_Chrome.jpg

dobro e doktore, sedi si u germanija, kina sekako ke ti dojde doma i na rabota.

Back
На врв Bottom