Македонска ракометна суперлига

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кои 4 екипи ќе влезат во завршната фаза од првенството?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Се преценува квалитетот на лигата заради првите 4 клуба. Тоа што Тиквеш испаднал срамно во прво коло на ЕХФ куп не значи дека Тиквеш не е и 5-ти најсилен клуб моментално во првенството, него показател за кој е квалитетот на тимовите после првите четири клуба. Било кој друг да бил на местото на Тиквеш ќе изгубел исто или полошо.

За Зековиќ ова е прв ангажман во македонскиот ракомет, а во Прилеп пристигнува на 17 годишна возраст со амбиција да се наметне во тимот. Со оглед на неговата возраст, во клубот гледаат и на подолгорочен план, со надеж дека ќе има важна улога во составот во периодот што следи.

Се преценува квалитетот на лигата заради првите 4 клуба. Тоа што Тиквеш испаднал срамно во прво коло на ЕХФ куп не значи дека Тиквеш не е и 5-ти најсилен клуб моментално во првенството, него показател за кој е квалитетот на тимовите после првите четири клуба. Било кој друг да бил на местото на Тиквеш ќе изгубел исто или полошо.
se precenuva i kvalitetot i na prvite 4 samo bashibuzuk ekipi i kup se pobeduvaat, nikoja ekipa ne mozi ozbilen klub da pobedi

Бојанич е тата за 80-90% од пикериве у наша лига на 40 години, не ми е јасно зошто Охрид го пуштија толку лесно
Којќе играш кај најдобриот тренер со најдобриот лев бек лесно е да си јак

Јас незнам дали РФМ има очи да види шо се случва во Куманово на секој натпревар. Навивачи слободно си сешат на терен дури времето број, поминуваат до аут линијата без никаков проблем само на пола метро од крилото. На сред натпревар влетват втерен како дома да се. Сеа замислете ова истото да се случва во Битола или Скопје кој ке е исходот.

Исто така и камерата, поставена во публиката, некој ако стани и ништо не гледаш, само грбот на навивачите

Аууу а Мулти Есенс како ја изгубија утакмицава од раце ја пуштија. 3 разлика на 50 секунди до крај….

Јас незнам дали РФМ има очи да види шо се случва во Куманово на секој натпревар. Навивачи слободно си сешат на терен дури времето број, поминуваат до аут линијата без никаков проблем само на пола метро од крилото. На сред натпревар влетват втерен како дома да се. Сеа замислете ова истото да се случва во Битола или Скопје кој ке е исходот.

Исто така и камерата, поставена во публиката, некој ако стани и ништо не гледаш, само грбот на навивачите
Даваат гол за нерешено, публиката лабаво си влага на терен. Никаква преграда нема, буквално стојат до теренот и си влегуваат ко на маалски фудбал.
Стварно не ми е јасно како се дозволува да играат во вакви услови.

Даваат гол за нерешено, публиката лабаво си влага на терен. Никаква преграда нема, буквално стојат до теренот и си влегуваат ко на маалски фудбал.
Исто како и кошарката ко се играше во малата сала, оние од Арачиново не му се рамни колку дивјачки и простачки се понашат.

Бричој, дечурлана вработена во обезбедување Магнум, кој работат за минималец, за џепарлак на тие години за нив секоја илјадарка е топ, ни се замараат ниту знаат да се справат во X ситуации.
Дури не ги удри по уши РФМ да му суспендира теренот вака ќе биди, баш е бетер од Арачиново се согласвам и во кошарката е исто....зато каков мерак ми се напрај мзт шо ги тресна некни, кабадајлук ненормален имаат....

Тоа е доминантно средношколска сала. Не треба таму да се игра Супер Лига.

Најдобрата лига на балканот.
А Тиквеш губи од некоја екипа од Луксембург каде што е два пати домаќин во трето по ранг натпреварување, терените нит линии се познаваат нит ништо, место да се даде герфлор подлога да биде услов, некои сали не ни исполнуваат услови минимални, медиумски никаква покриеност каде се тука ајде Мтв знаеме ситуацијата, ама РФМ може да полрене потег каде се тука други национални телевизии само за турски серии и вести.
Далеку сме од најдобри на балканот а каде каде од Европа, затоа што и тие ситници го прават некого подобар.
Се вадиме на 4 клуба кои функционираат на повисоко ниво и репрезентацијата.

Back
На врв Bottom