- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 2.082
- Поени од реакции
- 3.796
Може звучи ко неразумен совет, ама да, тоа е добра стратегија. Јас коа го зимав првиот стан, на тој квадрат на таа сума сум се потел, па сценарија (нормално најлоши) како немам да го плаќам, ќе иде јабана. И со времето подобра работа, брзо го исплатив реално. Инфлацијата прави таква корекција што коа ќе погледнеш назад ќе кажеш што не сум го направил порано. Еве сега да ми го даат истиот стан на таа цена од 2015 ама со овие примања ќе беше муабетот чек да идам до дома да зеам пари да го купам пази ми го хаха. Е сега да, може и да дојде до тие најлоши сценарија и да биде гадно ама знаеш како е, мачката што јаде маст јаде и стап, no risk no reward.Па сеа ако немам пример можности за стан од 125 квадрати, кај да ги најдам тие пари? Да се задолжам за цел живот?
Автоматски споено мислење:
Да да, на крај секој си има своја логика, ситуација, јас можам да дадам совет и да направам констатација, ама твојот живот ти го живееш и последиците, позитивни или негативни, ќе бидат кај тебе, така да секогаш резон со своја глава за себе. Јас давам совет, но никогаш не би рекол дека треба да се прифатат слепо.Јас едно дете немам уште на + 30 години, па дошло ред за второто да планирам. Здравје само луѓе, ако даде Господ ете, ќе продадам нешто, ќе купам нешто друго со маж, ваљда и он треба да учевствува во тоа. На се се прилагодуваш во животот. Не треба да сме алчни за повеќе, само треба да сме паметни и разумно да манипулираме со финансиите.