- Член од
- 3 ноември 2024
- Мислења
- 1.369
- Поени од реакции
- 1.053
Ti imas kajce so penta?Toj ajfonot tvojot od tie bez kamera e taka![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ti imas kajce so penta?Toj ajfonot tvojot od tie bez kamera e taka![]()
Eко системот првенствено, а потоа ease of use. Не постојат поголеми комплексаши од епл хејтерите, истите два флегшип телефони коштат 1200 евра ама едниот бил мода, додека другиот вредел за сите пари...Зашто ајфонот ти е подобар од самсунг? Тебе лично што повеќе работа ти врши?

тоест да бидеш тоа што сиДа, ти може да ја носиш и најскапата кошула на планетава, ама да се понашаш како да е тоа најнебитното нешто на планетава земја. Тоа е поентата. Да бидеш скромен. Сталожен. Срдечен.

Се исплаќа да продаваш епл лаптоп?Eко системот првенствено, а потоа ease of use. Не постојат поголеми комплексаши од епл хејтерите, истите два флегшип телефони коштат 1200 евра ама едниот бил мода, додека другиот вредел за сите пари...
Користев ајфон уште кај 4ка, 5ка, па користев и самсунзи, ј верзии, еџови, сум користел и нокиа со видноус систем, шаоми имав неколку и беа супер телефони и се до ден денес, немам проблем со други брендови, но сега сум пак на ајфон од кај 12ката, 13ката наваму. 14 про ми е ако и не омилиениот телефон се до сега 17ката про. И пиксел користеше жена ми до скоро од последните кои вредеа за иновативноста и парите, од 8ка наваму ништо особено, а ветуваа.
Исти курац и лаптопите, дури да тргнеш од инвестициска точка, андроид штом го платиш во продавница на излез пола дали ќе му земеш да го препродадеш, додека епл си држат цена и имаш простор да препродадеш без загуба. Сум склопувал доста десктопи и поправал и форматирал стотици лаптопи, и уште имам два по дома останато веќе оперативни само за сториџ, и ниту едно искуство со виндоус не доаѓа блиску (за мене) со мекбуците. Сум имал од м2 до м5 и еир и про, и мислам дека треба со стап да ме тепаш да се вратам на ретардираниот виндоус, особено ако збориме за професионално користење. Имам еден про стејшн со 32 гига, може да ме закопаат со него, а ќе ми го мењаат, на две години има фирмата некоја полиса. Нео беше бест бај за студенти и лагано користење со причина. Па после идат слушалките, имам и обични 4ка и про 3ка кои се дел од мојата глава веќе, па саатовите и комуникацијата меѓу уредите... на жена ми трудна саатот и свирна дека гази на едната страна повеќе, а следниот ден дури осети болката, цел хелт систем е за тетки, мало сутра да ја навикнав на гармини и вхупови па да префрла дата на други оперативни системи за само да си ја прочита датата, дури и да не спомнеме месечните претплатите кај другите.
Да не се заебаваме, и никој да не види што користиш, нема такво премиум чувство кога користиш епл кај другите, едноставно функционира многу поглатко. Централен хаб за мене е тоа што вреди, дали има уреди со побрзо полнење, поголема батерија, поголем екран, бла бла... едноставно небитно ако тоа што добивам е пали вози со замарање да една тетка го разбере. Да претпоставиме парите не се проблем, еден ќе немаше на друг ОС. Убаво е да има конкуренција, но мене да ме префрлиш на друг систем треба навистина исклучителна интеграција и иновативност да понудиш.
Druze, ne znam dali sfakas deka toa e tvojwta glava samo, toj masoven trip deka ako imas Ajfon u raka car si. Toa e trip.Eко системот првенствено, а потоа ease of use. Не постојат поголеми комплексаши од епл хејтерите, истите два флегшип телефони коштат 1200 евра ама едниот бил мода, додека другиот вредел за сите пари...
Користев ајфон уште кај 4ка, 5ка, па користев и самсунзи, ј верзии, еџови, сум користел и нокиа со видноус систем, шаоми имав неколку и беа супер телефони и се до ден денес, немам проблем со други брендови, но сега сум пак на ајфон од кај 12ката, 13ката наваму. 14 про ми е ако и не омилиениот телефон се до сега 17ката про. И пиксел користеше жена ми до скоро од последните кои вредеа за иновативноста и парите, од 8ка наваму ништо особено, а ветуваа.
Исти курац и лаптопите, дури да тргнеш од инвестициска точка, андроид штом го платиш во продавница на излез пола дали ќе му земеш да го препродадеш, додека епл си држат цена и имаш простор да препродадеш без загуба. Сум склопувал доста десктопи и поправал и форматирал стотици лаптопи, и уште имам два по дома останато веќе оперативни само за сториџ, и ниту едно искуство со виндоус не доаѓа блиску (за мене) со мекбуците. Сум имал од м2 до м5 и еир и про, и мислам дека треба со стап да ме тепаш да се вратам на ретардираниот виндоус, особено ако збориме за професионално користење. Имам еден про стејшн со 32 гига, може да ме закопаат со него, а ќе ми го мењаат, на две години има фирмата некоја полиса. Нео беше бест бај за студенти и лагано користење со причина. Па после идат слушалките, имам и обични 4ка и про 3ка кои се дел од мојата глава веќе, па саатовите и комуникацијата меѓу уредите... на жена ми трудна саатот и свирна дека гази на едната страна повеќе, а следниот ден дури осети болката, цел хелт систем е за тетки, мало сутра да ја навикнав на гармини и вхупови па да префрла дата на други оперативни системи за само да си ја прочита датата, дури и да не спомнеме месечните претплатите кај другите.
Да не се заебаваме, и никој да не види што користиш, нема такво премиум чувство кога користиш епл кај другите, едноставно функционира многу поглатко. Централен хаб за мене е тоа што вреди, дали има уреди со побрзо полнење, поголема батерија, поголем екран, бла бла... едноставно небитно ако тоа што добивам е пали вози со замарање да една тетка го разбере. Да претпоставиме парите не се проблем, еден ќе немаше на друг ОС. Убаво е да има конкуренција, но мене да ме префрлиш на друг систем треба навистина исклучителна интеграција и иновативност да понудиш.
Не мора да имам некој си телефон за да знам дека сум никој и ништо. И како тоа цар кога секој еден го има околу мене, сите сме цареви? Не ми звучи тоа на некој флекс. Не ми објаснувај историја, користи ги и двата и кажи енд јузер искуство. Виндоусот пун блоутвер бил релевантен. Скриј се.Druze, ne znam dali sfakas deka toa e tvojwta glava samo, toj masoven trip deka ako imas Ajfon u raka car si. Toa e trip.
Si zamisluvas.
Samsung e sto puti podobar telefon so Android open source nego iphone so iOS.
MAC OSX ne e operativen sistem za rabota, za domasna upotreba e, taka i e osmislen koga prvicno e napraven Personal Compjuter Desktop. Pokraj Operativniot sistem prodavale i kompjuter so kriptiran hardware sto ne podrzuva nisto drugo osven MAC OSX.
Windows e operativen sistem za rabota, zatoa sto sekoj software e napraven prvicno za Windows.
Mada u zadnje vreme mnogu IT tehnicki opremi koristat Linux.
A za borbata na Mac i Windows i Bil Gejts i Steve Jobs, drug pak ke praime muabet, ama i dvajcata prepisuvale i go iskopirale operativniot sistem od xerox.
Prosta sporedba: iPhone e kako kodiran mobilen so koristi SIM samo od eden operator, a Samsung i Anroid e otvoren so moznost za bilo koj operator.
Windows koristi cel svet. Ama u zadnje vreme se prefrlaat na Linux a ne na MAC OSX.Не мора да имам некој си телефон за да знам дека сум никој и ништо. И како тоа цар кога секој еден го има околу мене, сите сме цареви? Не ми звучи тоа на некој флекс. Не ми објаснувај историја, користи ги и двата и кажи енд јузер искуство. Виндоусот пун блоутвер бил релевантен. Скриј се.

Јас не ја отворив темава, ниту пак прашав кој каков мобилен има или имал.Како може на некој да му е гајле кој што телефон користи. Муабетиве се на многу глупо ниво.
Не, само ги напаѓаш јаболкава за нивните телефони.Јас не ја отворив темава, ниту пак прашав кој каков мобилен има или имал.
Абе чоек, телефонот во 21 ви век е потреба да, ама не мора ајфон да имаш. Можеш и било кој друг бренд. Кој како си претпочита така. Кажав, ајфонот е луксуз, имаш сто други варијанти. Ако ти е кејф и ако можеш да си приуштиш why not. Јас мислам дека е поокеј да земам еднаш поскап телефон и да го користам 5-6 години, па и повеќе ако ме служи, отколку да купувам секоја година телефон.Toj ajfonot tvojot od tie bez kamera e taka![]()
Јас само кажувам суви факти, нека извинат ако не им се вкусни.Не, само ги напаѓаш јаболкава за нивните телефони.
Кои факти ги имаш дека се ограничени на пример?Јас само кажувам суви факти, нека извинат ако не им се вкусни.
До толку и ги прават, веруј, барем Самсунзиве. После 5-6 години нема веќе апдејти за оперативниот систем и телефонот почнува да кочи, па како некој индиректно да ти вришти КУПИ НОВ.Абе чоек, телефонот во 21 ви век е потреба да, ама не мора ајфон да имаш. Можеш и било кој друг бренд. Кој како си претпочита така. Кажав, ајфонот е луксуз, имаш сто други варијанти. Ако ти е кејф и ако можеш да си приуштиш why not. Јас мислам дека е поокеј да земам еднаш поскап телефон и да го користам 5-6 години, па и повеќе ако ме служи, отколку да купувам секоја година телефон.
@Aceso Дали @Darling пишува во твое име?Кои факти ги имаш дека се ограничени на пример?
Со кој факт и доказ ги осуди сите што имаат ајфон дека се практично глупи, а ти демек 137 ајкју како ронката?