Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ко тебе ќе продадеме се и ке дојдеме таму кај и да си и ке пишуваме за македонија и никој нема да не сфака сериозно, оти сме иселеници.

jas ne prodavam jas kupuvam. daj kazi u sveti nikole da te preselime taman nemora da se zamaras eve ke ti dadam 1000ce kvadrat valjda tolku vredi skopje?

kur me zabole dali ti me sfakas seriozno avstrija so avstralija mesas, skopje so sveti nikole tuka negde ke se za tebe...
Автоматски споено мислење:

Абе ова ок, и ја кога ги зимав и првиот и вториот беа прецените за моментот кога ги зимав, но каква е алтернативата? Зашто ако отидеш кај предузимач и му кажеш за тие пари ќе купам на Капри или на Ибица, ќе ти каже добро, иди купи на Капри и Ибица. Туку ти не кажуваш нешто што не го знаеме повеќето, прашањето што не интересира сите, какво е чарето? Од мене:
Опција 1, да си купиш ко попче, плати па клати.
Опција 2: Седи под кирија и исплаќај го на некој друг малку по малку.
Опција 3: Седи со твоите. До тука сум ја. Има ли нешто што пропуштам ко опции?

opcija 4 da se preseli u sveti nikole.

jas ne prodavam jas kupuvam. daj kazi u sveti nikole da te preselime taman nemora da se zamaras eve ke ti dadam 1000ce kvadrat valjda tolku vredi skopje?

kur me zabole dali ti me sfakas seriozno avstrija so avstralija mesas, skopje so sveti nikole tuka negde ke se za tebe...
Како прво ти напиша aus па ја онака махинално сконтав Австрија. И ич кур не ме боли дали си у Австрија или Австралија.

Јас не барам стан у Скопје, веќе живеам у Скопје, ниту пак се жалам. Просто дискутираме за зголемените напумпани цени на недвижнини.

Ти изгледа не ја сфаќаш економијата. Сега е најлошо време за купување стан или пак отворање фирма.

Јас не знам кога си ги купил ти тие станови и колку си ги платил и каде точно се лоцирани, ама сега ако купиш ќе бидеш излажан во врска со цената и реалната вредност.

Ја иначе бездомник сум, еве од кладилница на wi fi пишувам на форумов.
Реално после 2008-10 периодот околу кризата, се си закаснил што си купил. Не мислам дека цена-плати-инфлација моментот сега е толку различен пример од пред некоја година. Но само ако ги земем 3те фактори у игра, зашто работите станаа позаебани со ковидот и со војната у Украина, војната у Иран само засилува топлина. Јбг, платите се качуваат по скали, а инфлацијата со лифт, нема бегање од цениве. Спореди само цена на леб тогаш со леб сега, а не па повеќе.

Реално после 2008-10 периодот околу кризата, се си закаснил што си купил. Не мислам дека цена-плати-инфлација моментот сега е толку различен пример од пред некоја година. Но само ако ги земем 3те фактори у игра, зашто работите станаа позаебани со ковидот и со војната у Украина, војната у Иран само засилува топлина. Јбг, платите се качуваат по скали, а инфлацијата со лифт, нема бегање од цениве.
Немаш гајле ти, рече си го решил станбеното прашање.
И одговорот е не, ако ми нудиш под кирија да ти исплатам кредит. Или не знам на што алудираш?

До пред 2019 цените на становите беа како порано, можда 200-300 евра пумпаа на квадрат у Центар, Аеродром и К Вода.
После тоа ги накљукаа со стероиди низ цело Скопје, населби како Маџари, Ченто, Ѓорче, Влае, имаат цена од по 1200 евра/м2, а се периферија на Скопје.

Становите станаа како уметничка слика, знаеш? На уметничка слика колку вредност ќе и додели уметникот толку кошта. Може он да бара и миљон, ама тоа не значи дека некој ќе му ја купи за еден миљон. Може да си ја чува.

Како прво ти напиша aus па ја онака махинално сконтав Австрија. И ич кур не ме боли дали си у Австрија или Австралија.

Јас не барам стан у Скопје, веќе живеам у Скопје, ниту пак се жалам. Просто дискутираме за зголемените напумпани цени на недвижнини.

avstrija = aut
avstralija = aus

jasno mi e deka zivees u skopje ama neli bilo napumpano? ic ne gi razbiram tie sto se zalat za visoki ceni a nekat da prodadat po ona sto smetaat deka e realno...

avstrija = aut
avstralija = aus

jasno mi e deka zivees u skopje ama neli bilo napumpano? ic ne gi razbiram tie sto se zalat za visoki ceni a nekat da prodadat po ona sto smetaat deka e realno...
A kade ti toa procita deka nekoj ovde ke prodava stan ili pak ima namera da prodade pa ti odma so protivargument da mu zaebes biznis kako pravo iseleno makedonce od aus?

Jas ne te razbiram tebe, sto samo se zajaduvas od aus i zazemas strana na urbanata mafija.

Neka si gi cuvaat, ionaka nikoj ne im gi kupuva, neli gledas deka perat pari od niv. 70% se nevseleni, pa zosto togas gi gradat?
Nema nitu realna pobaruvacka, nitu pak realna cena.

A kade ti toa procita deka nekoj ovde ke prodava stan ili pak ima namera da prodade pa ti odma so protivargument da mu zaebes biznis kako pravo iseleno makedonce od aus?

Jas ne te razbiram tebe, sto samo se zajaduvas od aus i zazemas strana na urbanata mafija.

Neka si gi cuvaat, ionaka nikoj ne im gi kupuva, neli gledas deka perat pari od niv. 70% se nevseleni, pa zosto togas gi gradat?
Nema nitu realna pobaruvacka, nitu pak realna cena.

znam deka ne razbiras, loso e koga ke ti ja svrtat ravenkata pa odma nesto ne vi se prodava toa sto imate...

od sto cekaat da se vrati na 1000ce nekoj se zaebaa do toj stepen sto veke i da sakaat nemozat da kupat.

ete im stojat prazni i? smeni toa nesto ovie 10 god?

znam deka ne razbiras, loso e koga ke ti ja svrtat ravenkata pa odma nesto ne vi se prodava toa sto imate...

od sto cekaat da se vrati na 1000ce nekoj se zaebaa do toj stepen sto veke i da sakaat nemozat da kupat.

ete im stojat prazni i? smeni toa nesto ovie 10 god?
Pa ete ti vrati si od Avstralija i kupi im gi po taa cena sto ja baraat. Cim veke zazemas nivna strana.

Koja ravenka si ja svrtel, be? Ti znaes li sto e urbana mafija i kako delat markici i gradat na sekoj cekor so prljsvi pari i mito gradezni dozvoli.

Koj mislis deka gi izgradi onie zgradi kaj EastGate i EastGate molot? Albanci.

Ti ne si u tek so realnata situacija ovde, nego samo gledas kako da vratis na nekoj, pa kao si ja svrtel ravenkata .
Obicen prosecen gragjanin i urban mafijas ramnis na isto.

Ajde idi brkaj kenguri tamu i dosta pisuvas od aus what if situacii.

Pa ete ti vrati si od Avstralija i kupi im gi po taa cena sto ja baraat. Cim veke zazemas nivna strana.

Koja ravenka si ja svrtel, be? Ti znaes li sto e urbana mafija i kako delat markici i gradat na sekoj cekor so prljsvi pari i mito gradezni dozvoli.

Koj mislis deka gi izgradi onie zgradi kaj EastGate i EastGate molot? Albanci.

Ti ne si u tek so realnata situacija ovde, nego samo gledas kako da vratis na nekoj, pa kao si ja svrtel ravenkata .
Obicen prosecen gragjanin i urban mafijas ramnis na isto.

Ajde idi brkaj kenguri tamu i dosta pisuvas od aus what if situacii.

de be sto se vozbudi tolku u sveti nikole ke si kupis stan za 300e kvadrat tamu ti e realna cenata.

imam jas kuka u najskapanata naselbata, gore za koga sum u mkd na podolgo i stan u centar za koga sum na proaganje ili pijan koga se vrakam od nekoja kafana so patriotska muzika pa da ne se macam po vodnjanska.

de be sto se vozbudi tolku u sveti nikole ke si kupis stan za 300e kvadrat tamu ti e realna cenata.

imam jas kuka u najskapanata naselbata, gore za koga sum u mkd na podolgo i stan u centar za koga sum na proaganje ili pijan koga se vrakam od nekoja kafana so patriotska muzika pa da ne se macam po vodnjanska.
Loso si procenil druze. Se lazes ako mislis deka sum zagrizen za stanovite u Skopje. Kako sto rekov, ova e internetski forum i ova e samo diskusija.

Inace eve sea ke zemam kniska od DPMNE i ke dojdam na vlast i ke kradam, tenderi, krediti, fondovi, i posle ke se falam na forumi kako toa jas imam, a drugive goltari nemaat. Ama ke pisuvam pod psevdonim, da ne me razbere nekoj, pa da mi uleta UJP ili antikorupciska.

A ti zatoa tuka se bunis, a? Imas nedviznini za prodavanje i nikoj nejke da ti gi kupi po ovaa cena?
Epa cuvaj si gi, poraboti si tamu u aus do penzins i posle tuka gastarbajterski ke se vratis da se znae cija kukja jade mrsno.

Ebati makedonskiot mentalitet.

Ова дека јако се продаваат.
За разлика од другиве што продаваат, на сајтот на Гранд се гледа точно колку имаат продадено, и кои станови им се останати за продажба.

За разлика од другиве што продаваат, на сајтот на Гранд се гледа точно колку имаат продадено, и кои станови им се останати за продажба.

Па ја би правел иста фора. Као уште три стана ама кога ќе дојдеш 60% од “продадените” ќе бидат уствари резервирани па магично ќе се откаже некој за 2-3 од тие што ти би ги сакал. Да ми иде вака продажба ни ѕид не би ти стаил внатре не па опремена кујна.

Па ја би правел иста фора. Као уште три стана ама кога ќе дојдеш 60% од “продадените” ќе бидат уствари резервирани па магично ќе се откаже некој за 2-3 од тие што ти би ги сакал. Да ми иде вака продажба ни ѕид не би ти стаил внатре не па опремена кујна.
huh? Не се занимавам со недвижнини ама од тоа што сум видел на интернет динамиката на продажба им е слична со останатите згради у нивна близина. Нема некое изненадување во тој дел.

huh? Не се занимавам со недвижнини ама од тоа што сум видел на интернет динамиката на продажба им е слична со останатите згради у нивна близина. Нема некое изненадување во тој дел.

Зашто би нуделе гратис кујна? Или било што гратис? Џевахир кога неможеа ништо да продадат нудеа кујни исто.

Back
На врв Bottom