Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Апартман у Грчка, па и не е некој луксуз, ама те разбирам, за нашето поднебје, сепак е.

Поентата на муабетот е дека ако имам 500.000 евра сигурно нема да купам стан у Маџир Маало до Вардар карши ХолидејИн кајшто смрди на гомна.
А и која будала би купила стан у Македонија, сите веќе бегаат у странство.

А овие што ги збориш дека имаат пари да купат куќа на водно, се оние истите што ги судеа, па им ги земаа, па ги лицитираа итн...

Кој бре има 500.000 евра чисти, нормален ли си ти шо збориш?
Ама ова е глупав муабет, ти што не се преселиш на Сицилија? За 500.000 евра во Југоисточна Азија ќе купиш можеби цела зграда во некои забутани места, па не гледам дека ќе го направиш тоа.

Ако тебе фамилијата ти е во Скопје, роднините, пријателите, работата / бизнисот ти е во Скопје, ќе гледаш да купиш стан тука, што има врска што стан во некој помал град во Италија е 3 пати поевтин? Сите купуваат во Грција затоа што им е блиску и можат почесто да одат...

Ама ова е глупав муабет, ти што не се преселиш на Сицилија? За 500.000 евра во Југоисточна Азија ќе купиш можеби цела зграда во некои забутани места, па не гледам дека ќе го направиш тоа.

Ако тебе фамилијата ти е во Скопје, роднините, пријателите, работата / бизнисот ти е во Скопје, ќе гледаш да купиш стан тука, што има врска што стан во некој помал град во Италија е 3 пати поевтин? Сите купуваат во Грција затоа што им е блиску и можат почесто да одат...
Муабетот е за компарација на Ривер Гарден или како и да се вика новата кула карши Холидеј Ин и буџетот којшто некој го одвојува за стан.

Ако некој е спремен да даде 500.000 евра за гомнарска локација, слободно нека иде и нека даде, инвеститорот трља раце.

Јас правам овде муабет за економичност и реална вредност на производ. Учев и средно економско, па можеби поинаку гледам на работите овде.

За некој да купи стан од 500.000 евра, треба да има годишен приход од 1.000.000 евра, а ако нема и земе кредит, тогаш не е богат, туку сака да изгледа богат.
Ако плати у кеш 500.000 евра, УЈП динг-донг на врата: Од кај ти се парите?
И ред други рекетари.

Обична фирма/дуќан у државава заработува годишен профит од 20-50.000 евра.

Најмногу директори што земаат плата е 4-5 илјади евра месечено.

Еве вие кажете ми која е математиката за да си дозволиш стан од 500.000 евра со сите горенаведени параметри, покрај сите останати трошоци, кола, сметки, храна, патувања, летувања, деца, ова, она...

Или подобро речено: Која е целната група на тие станови од 500.000 евра?

Последно уредено:

Па ваљда не мисли Ротманс фамилија да му е тука, а тој таму. Претпоставувам барем.
Прави споредба на цени за жителите на Сицилија/Италија и Македонија. Имаат повисоки просечни плати, куќата е топ, дворот врв, овде само кај некој транзициони богаташ има такви дворови и куќи. Поглед, море, воздух. Се е неспоредливо за 1600е квадрат. Двориштето гратис.

Точно, неспоредливо е ама у обратен смисол. Спореди со Охрид и 2200е квадрат. Со Скопје цени 3-5000 евра квадрат, а хаос, стаорци, ѓубре и мизерни кровови да се изнагледаш. Дури и во т.н. Центар

Споредува цена на куќа во градче од 20000 жители, со најскапата насела во главниот град на државата.

Најскапата населба у Скопје е НајскапАната населба у Скопје.
Не е најскапана, ама е преценета. Црниче конкретно, е претворено во градилиште, како и поголемиот дел од градот, со претесни улички, без паркинг место, намален притисок на вода, лани имаше денови кога немаше скоро ич вода, мајстори во двор буквално шетаат за да прават зградурина, затворен поглед од истите и сл.

Не е најскапана, ама е преценета. Црниче конкретно, е претворено во градилиште, како и поголемиот дел од градот, со претесни улички, без паркинг место, намален притисок на вода, лани имаше денови кога немаше скоро ич вода, мајстори во двор буквално шетаат за да прават зградурина, затворен поглед од истите и сл.
Ма само се зезав со зборот скапа, скапаНА. Иначе, да, особено К Вода со тие улички, а пред некој ден бев до Универзална по тоа уличките. Се препотив од нервоза, пола едносмерни, пола градилишта, пола дупки...

Преценети се становите моментално у Скопје.

Ма само се зезав со зборот скапа, скапаНА. Иначе, да, особено К Вода со тие улички, а пред некој ден бев до Универзална по тоа уличките. Се препотив од нервоза, пола едносмерни, пола градилишта, пола дупки...

zosto ne probas zivot u kumanovo, veles ili sveti nikole kaj sto ne se precenti? ne samo ti, site sto mislite taka, bar ke zdivne skopje... taman eve site ako gi prodadete stanovite po "realni" ne preceneti ceni ke doprinesete za poevtin kvadrat.

zosto ne probas zivot u kumanovo, veles ili sveti nikole kaj sto ne se precenti? ne samo ti, site sto mislite taka, bar ke zdivne skopje... taman eve site ako gi prodadete stanovite po "realni" ne preceneti ceni ke doprinesete za poevtin kvadrat.
Ти си го кажа своето у другата тема. Ајде иди да спиеш, не смееш да закасниш на работа у Австрија иначе клоца у гз.

Ти си го кажа своето у другата тема. Ајде иди да спиеш, не смееш да закасниш на работа у Австрија иначе клоца у гз.

znaci nekes u kumanovo?

avstralija be nepismen. aj teraj magareto.

znaci nekes u kumanovo?

avstralija be nepismen. aj teraj magareto.
Еве ко тебе ќе продадеме се и ке дојдеме таму кај и да си и ке пишуваме за македонија и никој нема да не сфака сериозно, оти сме иселеници.

Абе ова ок, и ја кога ги зимав и првиот и вториот беа прецените за моментот кога ги зимав, но каква е алтернативата? Зашто ако отидеш кај предузимач и му кажеш за тие пари ќе купам на Капри или на Ибица, ќе ти каже добро, иди купи на Капри и Ибица. Туку ти не кажуваш нешто што не го знаеме повеќето, прашањето што не интересира сите, какво е чарето? Од мене:
Опција 1, да си купиш ко попче, плати па клати.
Опција 2: Седи под кирија и исплаќај го на некој друг малку по малку.
Опција 3: Седи со твоите. До тука сум ја. Има ли нешто што пропуштам ко опции?

Абе ова ок, и ја кога ги зимав и првиот и вториот беа прецените за моментот кога ги зимав, но каква е алтернативата? Зашто ако отидеш кај предузимач и му кажеш за тие пари ќе купам на Капри или на Ибица, ќе ти каже добро, иди купи на Капри и Ибица. Туку ти не кажуваш нешто што не го знаеме повеќето, прашањето што не интересира сите, какво е чарето? Од мене:
Опција 1, да си купиш ко попче, плати па клати.
Опција 2: Седи под кирија и исплаќај го на некој друг малку по малку.
Опција 3: Седи со твоите. До тука сум ја. Има ли нешто што пропуштам ко опции?
Ти изгледа не ја сфаќаш економијата. Сега е најлошо време за купување стан или пак отворање фирма.

Јас не знам кога си ги купил ти тие станови и колку си ги платил и каде точно се лоцирани, ама сега ако купиш ќе бидеш излажан во врска со цената и реалната вредност.

Ја иначе бездомник сум, еве од кладилница на wi fi пишувам на форумов.

Back
На врв Bottom