Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто би вадел Нидерласунгсерлаубнис кога можи директно на пасош ако има положено Б1 и Ајнбургерунг ? Па после нека си оди.
Затоа што така му дале (само продолжување на 2 мислам) и се чудев зошто не му дадоа неограничено, тоа беше - секако имал право да бара.
Пасош како пасош, сам има кажано дека не сака да вади... зошто, како - негова работа.

Јас би вадел ако ништо друго тоа ти останува за цел живот, може да го искористиш за во друга ЕУ држава и онака си потрошил тука X години и го имаш тоа право.

Во однос на останатиот дел од твојот пост најверојатно само се надоврзуваше на муабетот, гледам тука ни се ставовите (да не речам, истото го збораме).

Затоа што така му дале (само продолжување на 2 мислам) и се чудев зошто не му дадоа неограничено, тоа беше - секако имал право да бара.
Пасош како пасош, сам има кажано дека не сака да вади... зошто, како - негова работа.
Да де, само јас не приложив документи за таква виза, туку за постоечката

Што се однесува до пасошот не гледам што работа ќе ми заврши кога ќе сум во Македонија

Што се однесува до пасошот не гледам што работа ќе ми заврши кога ќе сум во Македонија
А зошто да не го земиш кога веќе исполнуваш услови ? Пасошот ти е една сигурност за во иднина, кога веќе не сакаш Германија вратите ти се отворени насекаде во Европа.

Мислам дека нема негативна страна да го имаш германскиот пасош, ниту една. Замисли евентуално сакаш да патуваш во Америка или на места кај што со германски пасош не ти треба виза, а со македонски ти треба. Доволна причина би било тоа.

Јас сум во иста ситуација како тебе, 6-7 години тука и единствена причина поради која сум сеуште тука е пасошот. Работам во странска компанија и не ми треба многу германски јазик, а и знам доволно за живот, некаде Б1-Б2. Имам курс онлајн поминато ама немам сертификат. Утре треба да полагам Б1, па ако положам веднаш поднесувам документи за пасош. Јас сум во Мекленбург и тука поспоро оди, барем јас кај што сум, се чека скоро и до 2 години. Ама сега гледам дека забрзуваат и за до 6 месеци би требало да го добијам.

Инаку на темата, имам едно прашање до кој што знае

Дали додека ми трае апликацијата смеам да бидам невработен? Дека сакам да направам пауза некој месец од работа. А ако не може, колку морам минимално да заработувам за да ми тече апликацијата без проблеми? Дека сакам да намалам со работата што ја имам и почнувам нешто на интернет за коешто ми треба повеќе време.

Од муабети со луѓе, сите кажуваат различно.

Инаку, на муабетите од претходно. За 10 години како тргнало ќе има повеќе родени деца странци од Германчиња. Штом кај мене во најнацистичиот дел во државата ги има многу, можам да замислам како е во западна Германија.

Мислам дека нема негативна страна да го имаш германскиот пасош, ниту една. Замисли евентуално сакаш да патуваш во Америка или на места кај што со германски пасош не ти треба виза, а со македонски ти треба. Доволна причина би било тоа.
А што е проблем со виза?
Ете чичко ми и стрина ми добија туристичка виза на 10 години

Јас сум во иста ситуација како тебе, 6-7 години тука и единствена причина поради која сум сеуште тука е пасошот. Работам во странска компанија и не ми треба многу германски јазик, а и знам доволно за живот, некаде Б1-Б2. Имам курс онлајн поминато ама немам сертификат. Утре треба да полагам Б1, па ако положам веднаш поднесувам документи за пасош. Јас сум во Мекленбург и тука поспоро оди, барем јас кај што сум, се чека скоро и до 2 години. Ама сега гледам дека забрзуваат и за до 6 месеци би требало да го добијам.
Јас сум против двојно државјанство поради ситуацијата во МК

Инаку на темата, имам едно прашање до кој што знае

Дали додека ми трае апликацијата смеам да бидам невработен?
Не, треба да си во работен однос и треба да имаш работен договор на неопределено време.

Дека сакам да направам пауза некој месец од работа.
Ако сакаш пасош не го прави тоа

А ако не може, колку морам минимално да заработувам за да ми тече апликацијата без проблеми? Дека сакам да намалам со работата што ја имам и почнувам нешто на интернет за коешто ми треба повеќе време.
Читај погоре кои се условите

Од муабети со луѓе, сите кажуваат различно.
Не сите луѓе имаат точни информации

Инаку, на муабетите од претходно. За 10 години како тргнало ќе има повеќе родени деца странци од Германчиња. Штом кај мене во најнацистичиот дел во државата ги има многу, можам да замислам како е во западна Германија.
Луд јебе збуњеног

Вчера еден во воз ко папагал повторуваше „Јас сум чудовиште на природата“
Што да ти расправам е западна Германија..

Јас би вадел ако ништо друго тоа ти останува за цел живот, може да го искористиш за во друга ЕУ држава и онака си потрошил тука X години и го имаш тоа право.

Во однос на останатиот дел од твојот пост најверојатно само се надоврзуваше на муабетот, гледам тука ни се ставовите (да не речам, истото го збораме).
Јас од првиот ден ко дојдов цел ми беше пасошот, не фрлив џабе 6.5 год тука од животот. Не трпев три милиони глупости на свој грб за така лесно да се откажам.

Јас од првиот ден ко дојдов цел ми беше пасошот, не фрлив џабе 6.5 год тука од животот. Не трпев три милиони глупости на свој грб за така лесно да се откажам.
Повеќе се позитивни него нагативните страни да има човек ЕУ пасош, така да одлука во таа насока никако не е грешка - се согласувам.

Back
На врв Bottom