Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Умрена партија е СДС, ќе ги остават да животаркат на 15-20 пратеници и нема никој од ни да лега. Единственото нешто за кое се надевав дека ќе биде кога ќе отидат во опозиција СДС е да ги влечат пред камери по затвори, пресуди и ќотеци насекаде. Арно ама комуњарата влакно не им фали.
Далеку од умрени, само уште е рано. Им требаат уште 4-5 години минимум.

ic da ne se sekiras, ke vidis i sam. evropa e sledna sto ke finansira se a i ke dade zeleno svetlo da ve snema.

Да Европа ќе финансира да ги избркате кај нив младите што останаа тука, а ќе ви увезат со Ук „економски“ мигранти од бангладеш и непал

znaci pak nema odgovor...

da tamu e kako privatno lice i ne vazat protokolite vo toj slucaj.
Амбасадорот во никој случај неможе да биде во државна делегација која е во белата куќа а во исто време таму да биде приватно.
Приватно може да биде во белата куќа само ако е личен пријател на Трамп или Рубио... и отишол таму чисто да испие кафе или да се видат и договорат каде ке играат голф, а плус во случајов треба да е чиста случајност да се сретнал со нашава делегација баш кога во ходникот го демнеле Рубио...
Тој очигледно е во состав на нашата делегација и никако во тој момент неможе да биде приватно, што значи бил должен да почитува и кодекс на облекување, тој ја претставува нашата држава. Министерот за надворешни работи е негов претпоставен а на министерот претпоставен му е премиерот, што значи било кој од двајцата шефови можел да го врати малиот да се дотера како што треба, или може да го повика да даде објаснување за своето однесување при посетата. Има мерки кои можат да му бидат изречени по законот. Многу амбасадори кои и сосема приватно аздисување (се пијанчеле, се дрогирале, се разведувале и карале со сопругите....) биле повикани на одговорност и им биле изрекувани мерки бидејќи нивнотоп однесување го руши угледот на државата која ја претставуваат...

Амбасадорот во никој случај неможе да биде во државна делегација која е во белата куќа а во исто време таму да биде приватно.
Приватно може да биде во белата куќа само ако е личен пријател на Трамп или Рубио... и отишол таму чисто да испие кафе или да се видат и договорат каде ке играат голф, а плус во случајов треба да е чиста случајност да се сретнал со нашава делегација баш кога во ходникот го демнеле Рубио...
Тој очигледно е во состав на нашата делегација и никако во тој момент неможе да биде приватно, што значи бил должен да почитува и кодекс на облекување, тој ја претставува нашата држава. Министерот за надворешни работи е негов претпоставен а на министерот претпоставен му е премиерот, што значи било кој од двајцата шефови можел да го врати малиот да се дотера како што треба, или може да го повика да даде објаснување за своето однесување при посетата. Има мерки кои можат да му бидат изречени по законот. Многу амбасадори кои и сосема приватно аздисување (се пијанчеле, се дрогирале, се разведувале и карале со сопругите....) биле повикани на одговорност и им биле изрекувани мерки бидејќи нивнотоп однесување го руши угледот на државата која ја претставуваат...

laze aj ne go tupi...

micko se sretna so rubio u nyc. toa e 400km od belata kuka.

Далеку од умрени, само уште е рано. Им требаат уште 4-5 години минимум.
Доврши ја реченицата.
Им требаат уште 4-5 години за народов да заборави се што направија.

Да Европа ќе финансира да ги избркате кај нив младите што останаа тука, а ќе ви увезат со Ук „економски“ мигранти од бангладеш и непал

mladi kurtoni ne ni se potrebi. idete kaj niv ili pod zemja kaj hodza. seedno ni e nas sekako.

mladi kurtoni ne ni se potrebi. idete kaj niv ili pod zemja kaj hodza. seedno ni e nas sekako.

Тебе чамуги од африка и ефтина работа сила од непал ти се потребни, ах да заборавив не си ти тука така да кур те боли за Македонија

Ќе формира дпмне некоја влада пак, ама ќе изгуби минимум 5-6 пратеници. Многу незадоволство има, ова е од луѓе што се движат на терен помеѓу потенцијални гласачи, не од трубадорски медиуми.

Сдс може да стане фактор у државата само ако решат однадвор, без странска помош ќе останат трета партија у државата и тоа едвај.

Тебе чамуги од африка и ефтина работа сила од непал ти се потребни, ах да заборавив не си ти тука така да кур те боли за Македонија

ti sigurno ne si mi. radi tebe sme severdzani.

ic da ne se sekiras za nas, i bez vas ke ima drzava i bar ke sme sploteni. vaka samo ne kocite i vlecete nazad. stoka idiotska na koja hodza im e idol so ekonomski idei od yuga :)

cigo ligo partija so bosandzerosi i judi
Автоматски споено мислење:

Ќе формира дпмне некоја влада пак, ама ќе изгуби минимум 5-6 пратеници. Многу незадоволство има, ова е од луѓе што се движат на терен помеѓу потенцијални гласачи, не од трубадорски медиуми.

Сдс може да стане фактор у државата само ако решат однадвор, без странска помош ќе останат трета партија у државата и тоа едвај.

koj ke im zeme tie pratenici? ako ne e sdsm i znam koj? levica sekade vo evropa go jade zar mislis deka na nekoj ke mu bide gajle za 2 god od sega ako se igra mnogu poostro protiv niv?

За разлика од Грујо ако дојде некој вид на странска помош овојпат Муцко ќе ја зграби и искористи, он во моментов тоа и го бара, ако мислиш странска помош која повторно ќе биде антимакедонска овојпат нема да помине, дури и 27 април тогаш ќе биде ништо, ако еу и сад сакаат дестабилизација нека пробаат.

na privatna firma, eden kup akcioneri niz cel svet, ako imas vlozeno vo nekoja americki fond sansite se deka e i tvoja
Тие такви фондови и фирми фактички се институции на државата, независно што се приватни. Пример федералните резерви формално се приватна фирма а во суштина тоа се државни институции. Во случајов приватно е ако биле дома кај Рубио, или не биле делагација во формат премиер, министер и амбасадор туку физичките лица Христијан, Тимчо и како се таму викаше тој амбасадорот... биле во приватна посета на тој фондот или кај Рубио па не е проблем да биле и по шорцеви.

Back
На врв Bottom