Криминалци и криминални групи во МК

Па тоа сакам да ти го кажам и јас.Ако е озбилна службата немаше ни да дозволат да стигнат до тој степен на криминал.Па пола цена гора ти е изградена од перење пари што на руски криминалци што на црногорски.
Не ги пратиш работиве.Јас напишав дека стана поозбилна, и со разлика на соседниве служби таа стана поозбилна со промена на власта, добија нови мисии во странство и работата е што половина тогаш беше под контрола на Мило каде што и брат му располага со информации и ги праќа на Меденица (неколку).
Што се однесува на Звицер имаше среќа во Украина што жена му го спаси..
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
ne znam ovoj nashiot dali e od narko dileri ili visoka korupcija? Ete moze sportist ili umetnik ama ne veruvam

Последно уредено:
'e znam ovoj nashiot dali e od natko dileri ili visoka korupcija? 3to moze sportist ili umetnik ama ne veruvam
Сигурен сум дека е уметник...па затоа не ја наведувам „уметноста„ од која заработил скапа кола...:unsure:

Излези од филмот, Македонија не е и никогаш не била Јужна Америка... Еден период Заев ја имаше направено мал Лазарат од Албанија.. среќа тој период нема да се врати никогаш повеќе.

Нејсе, најголем и најраспространет криминал, со најмногу пари во Македонија е градежништвото.

Урабаната мафија маме еба последните години. Адвокати чесни, коментираат пресуди и случаи каде мртви луѓе се венчавани за да се дојде до наследство до земјиште и сл, и се тоа поминува глатко низ разни институции. Статистички докажано во државата има илјадници празни станови, тоа зарем не укажува на перење пари, нели е чудно и при квадрат 2500+ еур становите да се продаваат како алва…нормален човек за 60к еур станбен кредит требс 100к еур да врати. Драги мој, тука леже зајакот, и никој не збори за таа тема.

А и зошто да се збори, поинтересни се пушките и пиштолите, белото и џоинтот..
Градежна мафија? Можеш ли подетално да објасниш кој е поврзан?
Црни пари, градоначалник, ДУП? Кој е се вплеткан.

Едно не ми е јасно, како може тешки криминалци осудени за убиства да ги пуштаат на викенд отсуство. Мислиш во хотел се па зеле 2 слободни дена, тоа во старт треба да се укине одма веднаш и сега. Втора работа е што ова не е прв ваков случај каде викенд отсуствата се користат за криминални активности, и за ова некој треба да сноси одговорност. Уште еден живот загубен поради нефункционален систем односно држава.
Кога ќе им влеза пак со пендреци соба по соба да не квичат на тв како биле тепани. 2 пати месечно пендрек фискултура „барафне телефони и дрога“.

Градежна мафија? Можеш ли подетално да објасниш кој е поврзан?
Црни пари, градоначалник, ДУП? Кој е се вплеткан.

Системска спрега е тоа меѓу: планерски куќи, инвеститори, изведувачи, локална самоуправа, купувачи...

„Само„ тие се вплеткани па „популарно„ се наречени „урбана мафија„.

Латас, додека беше медиумска и јавна фаца, често го споменуваше ликот со презиме „Шутурков„...и ќе да бил во право.

Латас, додека беше медиумска и јавна фаца, често го споменуваше ликот со презиме „Шутурков„...и ќе да бил во право.

Прва година ЉуБчо на власт и одма криза со откупот на тутунот. фалат пари околу 40 милиони марки. Љубчо свикува некој состанок и вика ајде давајте предлог. Шутурков прв вели-еве јас давам 5 милиони, државата нека ги обезбеди останатите 35. Молк.....а Љубчо пребледел коо крпа

ПС. зли језици тврдат дека сестра Љубе како пом.директор на УБК наводно му улетал во канцеларија на Данчо со пиштол во трбух му побарал голем рекет во кеш. Така сесрата станала имотен тип

Back
На врв Bottom