- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 6.239
- Поени од реакции
- 18.438
Алкохол пиеш?Како се појавува, постепено или наеднаш? Имам понекогаш од нигде негде зуење кое трае неколку секунди и го снемува, и мислам дека е почетна фаза бидејќи по цел ден сум со noise cancelling слушалки. 4-5 саати не ги вадам само ради состаноци, па гласна музика измеѓу и музика по дома која замара други по некој саат, или комјут ако имам, па се до ноќта кога заспивам со нив уз поткаст или аудиокниги, а некогаш и само заради noise cancellation-oт за да заспам. Иронично е што користам airpods pro 3 кои се медицински сертифицирани hearing aid, па ако го заебам слухот нема ни да приметам ради аутокорекција.
A колку е тоа гласна? Еве сега проверив и се движам годинава околу 83 децибили, малку повеќе од лани:
Прегледај го приврзокот 487479
Исто така имам направено тест за слушање со нив и ми покажа little to no loss oд 8 децибили ваљда на лево уше и 4 на десно:
Прегледај го приврзокот 487480
А кога сме на темата, после 25 години за првпат после детските систематски прегледи бев на лекар и тестирав за прв пат крв и мокрача, и ми рекоа само дека ми се океј-иш резултатите ако земеме предвид начинот на живот. @Aceso душе второ мислење ќе ми дадеш ли за параметриве за да не завршам како некои од чичињата тука?
Прегледај го приврзокот 487481
Прегледај го приврзокот 487483
Генерално ти се добро резултатите, можеби треба да размислиш да даруваш крв, да пиеш повеќе вода, и да си направиш едно ехо на стомак. Значи хемоглобин и хематокрит ти се на горна граница, а и АЛТ ти е покачен, тоа е ензим кој што е показател за функцијата на црниот дроб. Може и некој хепатопротектив да се вклучи, тоа со матичен лекар сепак тука не препишуваме лекови. Обавезно посети го матичниот со овие резултати