Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Да, си пропуштил.

Доказите се:
- сведоци, за нивни роднини и пријатели,
- „необично„ проширени површини со гробни места.

За „нашата земја„ зборувам, не за „таму и некаде„.
Ахаа ова биле докази. Јасно.
Гробни места значи смртност. необично проширени површини со гробни места е рекла казала муабет, доказ е статистика, морталитет, значи ова, и тоа за република нашата земја:
https://makstat.stat.gov.mk/PXWeb/p...StapUmren_vozrasni_ml.px/chart/chartViewLine/

Извадка што те интересира:
1789552617865.png
Ако погледнеш рипа по време на измислениот ковид или и таму им се сонило дека умреле толку народ?
- Сведоци, за нивни роднини и пријатели, веќе го одговорив, 1 процент маргин на грешка на 85% стапка на вакцинираност, да речеме милион и пол вакцинирани, тоа ти се 15К случаи со непријатни последици и/или смрт непосредно по вакцинирање, го пишав и горе. Тоа води до многу white noise, особено по социјални мрежи.

И знам дека темата вклучува теорија на заговор, но не ми прикажувајте дека докази се работи што не се мерат. Доказот е нешто што не се побива и може да се измери.

тоа ти се 15К случаи со непријатни последици и/или смрт непосредно по вакцинирање
Тоа е цената на новосоздадена вакцина која може да усмрти било кој во секое време?

Ахаа ова биле докази. Јасно.
Гробни места значи смртност. необично проширени површини со гробни места е рекла казала муабет, доказ е статистика, морталитет, значи ова, и тоа за република нашата земја:
https://makstat.stat.gov.mk/PXWeb/p...StapUmren_vozrasni_ml.px/chart/chartViewLine/

Извадка што те интересира:
Прегледај го приврзокот 487347
Ако погледнеш рипа по време на измислениот ковид или и таму им се сонило дека умреле толку народ?
- Сведоци, за нивни роднини и пријатели, веќе го одговорив, 1 процент маргин на грешка на 85% стапка на вакцинираност, да речеме милион и пол вакцинирани, тоа ти се 15К случаи со непријатни последици и/или смрт непосредно по вакцинирање, го пишав и горе. Тоа води до многу white noise, особено по социјални мрежи.

И знам дека темата вклучува теорија на заговор, но не ми прикажувајте дека докази се работи што не се мерат. Доказот е нешто што не се побива и може да се измери.

Ете, и јас ти одговорив.

Ако ти се омилени статитистичките лаги, кои се мерат со „лаги на кило„, мене не ми се.

Ете, и јас ти одговорив.

Ако ти се омилени статитистичките лаги, кои се мерат со „лаги на кило„, мене не ми се.
Точно ова го очекував, затоа и гледав да не одам у таа насока, ама тоа е тоа. Статистиката за смртност ти се лаги на кило :facepalm:

Тоа е цената на новосоздадена вакцина која може да усмрти било кој во секое време?
Не е било кој и тоа е цената на било што у медицината. Со операција на слепо црево, па има ризик да отидеш јабана, ама не идеш од убаво да ја правиш, идеш од зор.

Последно уредено:
Не е било кој и тоа е цената на било што у медицината. Со операција на слепо црево, па има ризик да отидеш јабана, ама не идеш од убаво да ја правиш, идеш од зор.
Буквално било кој. И ти уствари ми кажуваш дека оправдуваш експериментирање со човечки животи...

Буквално било кој. И ти уствари ми кажуваш дека оправдуваш експериментирање со човечки животи...
Аха, а умира ли тој било кој, или и на тоа има статистика? Па целата медицина ти е базирана на експериментирање со човечки животи. Но ок, не оправдувај, во таков случај бојкотирате се што медицината постигнала со неетички тестови над луѓе, не се вакцинирајте ни вие ни децата ни блиските од ништо, ќе видиме до кај ќе стигнеме, тек тогаш тие гробишта што ги вика пророкот ќе ги видим со свои очи. Ви кажав ја, вртиме натака да стигнеме одново до темните доба. Ама може така подобро, natural selection.

Ска брату нашата планета во тек на 4 милјарди години видела секакви видови на катастрофи, не знам што ти е чудно

И што ти е со диносаурсиве што си се запнал, па не живееле само диносаурси..
Автоматски споено мислење:

Сабајле те ранеле со кило смешки, затоа вака вицкаст си..
Брату не дискутирам за катастрофата или колку ги имало. Дискутирам колку диносауруси живееле на планетава што умреле и од нив се создала толкава количина на нафта. Малце нереална е бројката. Уствари малце поише е нереална.

Ок а освен од мртви диносауриси од кои други фосили се создава фосилното гориво ?

. Дали ковид вакцината е причина да се бојкотираат сите други вакцини, докажани од пред тоа?
...се знае дефиниција што значи ,,вакцина", генетските антиковид вакцини не беа и не се вакцини под никоја точка на дефиниција, ниту делува превентивно, коронавирусот може да се пренесе од еден на друг човек, може повторно по месец дена да се инфицира човекот, антитела никаква, впрочем не може да се направи вакцина за вирус кој на секои две недели мутира именуван по цела грчка азбука, апсолутно не може да се спореди со сите други вакцини.

Ок а освен од мртви диносауриси од кои други фосили се создава фосилното гориво ?
Најточна претпоставка е :
ВОДОРОД, ЈАГЛЕРОД И КИСЛОРОД...Никакви изумрени животни немаат врска со природно создавање на сирова нафта.

Attachments

• Screenshot_2026-09-17-01-37-29-26_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg
    Screenshot_2026-09-17-01-37-29-26_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg
    140,1 KB · Прегледи: 4
#Lyme Disease #Ticks

Attachments

• Screenshot_2026-09-20-02-15-52-34_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
    Screenshot_2026-09-20-02-15-52-34_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
    176,4 KB · Прегледи: 7
...тоа е веќе друго штом свесно идеш како заморче, ти решаваш за твојот живот!

...во јавна здравствена институција работам, докази колку сакаш!
А шо е со хроничните болести кои ги добија тие шо го прележаа ковидот? Дали според тебе треба да се забранат вакцините за сите болести? Значи не се проблем пестицидите, прехрамбената индустрија која се претвори во хемиска. Сувоменти производи со триста хемикалии. Дишиме загаден воздух ,нуклеарни проби, Чернобил , Фокушима, бомбардирања со осиромашен ураниум ама вакцините биле проблем?:cautious:

Брату не дискутирам за катастрофата или колку ги имало. Дискутирам колку диносауруси живееле на планетава што умреле и од нив се создала толкава количина на нафта. Малце нереална е бројката. Уствари малце поише е нереална.

Од се што е жива природа

Замисли си колку може да биде тоа од постоењето на планетава..

На пример школка што се наоѓа како фосил (тврда форма) не е нешто од што ќе се создаде нафта, горивото е создадено под други услови, различен притисок, температура итн..

Во лабараторија е тестирано затоа знаеме не дека на слика некој ни кажал како на Зурла

Највеќе од микроорганизми, ако те интересира

Ако сакаш да знаеш нешто повеќе околу тој свет и начинот на кој функционира пиши на јутуб „The longest-running evolutionary experiment“ 17 минути и 17 секунди е видеото. Баш со Ленски имаат интервју, човекот кој го започна тој експеримент пред скоро четири децении.

Ќе ти даде некоја слика и за тоа како под ограничени услови може да биде распространет.

Глупости брат, колку диносаурси живееле..
Не зависи фосилното гориво од диносаурси, леле колку си шлакнат ме изнасмеа :pos:

Од кога и како се појавија „пациенти" алергични на глутен?Прегледај го приврзокот 487589
Не е само тоа има и болест се вика целијакија

Ти не можеш тоа да го сфатиш затоа што не си видел со свои очи како му е на некој што не смее да јаде се што е со глутен.

Си пробал каков е безглутенскиот леб?
Сув и никаков за разлика од обичниот.

Мислиш сите го избрале тоа?
Ццц шо чоек ќе беше..

Последно уредено:
Jas bev elergicen na gluten od 3 do 14 godini. Na 3 godini dobivam preplet na creva Ciliakis i oslabnuvam od 15 na 8 kila.... Edvaj sum ostanal ziv blagodarejki na nekoi cajevi tatko mi gi nabavil od Srbia od nekoj botanicar.... od 3 godini jadam samo cenickov leb nie go vikame.... veke koga doagas 14 pubertet period togas se zavratuvaat crevata i pocnuvas da jades bel leb... vikaat deka e nasledno vo familiite od moi pobliski znam vtor bratuced imase i on veke na 14 pocna so bel l.eb.. Taka od prilika jas pominav so toa.... onace dodeka jas jades so cenickovo brasno imase opcii kako pita ili leb zboruvam za vo 90 tite.... Sega e ponapredna medicinata....

Jas bev elergicen na gluten od 3 do 14 godini. Na 3 godini dobivam preplet na creva Ciliakis i oslabnuvam od 15 na 8 kila.... Edvaj sum ostanal ziv blagodarejki na nekoi cajevi tatko mi gi nabavil od Srbia od nekoj botanicar.... od 3 godini jadam samo cenickov leb nie go vikame.... veke koga doagas 14 pubertet period togas se zavratuvaat crevata i pocnuvas da jades bel leb... vikaat deka e nasledno vo familiite od moi pobliski znam vtor bratuced imase i on veke na 14 pocna so bel l.eb.. Taka od prilika jas pominav so toa.... onace dodeka jas jades so cenickovo brasno imase opcii kako pita ili leb zboruvam za vo 90 tite.... Sega e ponapredna medicinata....
Во ред тоа. Претпоставувам помлад си роден помеѓу 90-та и 2000-та веројатно. Такви како тебе биле ретки случаи пред 30-ина години да речеме отприлика. Ама сега поготово после 2000-та се поголем замав зема оваа алергија што е чудно. Од каде се појавија толку алергични деца на глутен и лактоза најчесто? Многу ми е чудно...

На пример школка што се наоѓа како фосил (тврда форма) не е нешто од што ќе се создаде нафта, горивото е создадено под други услови, различен притисок, температура итн..

Глупости брат, колку диносаурси живееле..
Не зависи фосилното гориво од диносаурси
Тогаш од што зависи?

Само немој после да излезе дека СПОРЕД ТЕБЕ влијание имаат ВОДОРОД, ЈАГЛЕРОД И КИСЛОРОД каде низ хемиски процес под земја учествуваат во создавање на сирова нафта.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom