Ska Maniac
Бараба
Москва била селендра 100 год стара кога монголите ја ограбиле и запалиле.A Moнголите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Москва била селендра 100 год стара кога монголите ја ограбиле и запалиле.A Moнголите?
У нивно време била основана т.е. од династијата на Рјуриковичи.А Викинзите не ги рачунаш?
Пошто они све тоа освоиле, само што Москва сеуште не била основана тогаш.
ke vidis koga i ako dojde do toa, do togas grad po grad ke se pripojuva kon rusija.

А зошто тогаш Русија денес окупира 34% помалку територија на Украина од март 2022?
Прегледај го приврзокот 487452
Автоматски споено мислење:
И зошто Украина секој ден ослободува територија? Тоа и самите терористи го тврдат.
Прегледај го приврзокот 487454
Многу гледаш српски аналитичари ти.![]()

Веќе видено, не мора да замислуваш такви сценарија, од италјаните и тоа не 1 на 1, во 2СВ, 230 000 пратиле Италија на источен фронт. И не само италјани, има таму и други цигани како романци и шпанци. Па и Франција на Виши учествува таму и еден куп други, холанѓани, норвежани, данци, финци кои по некои западни мерила на крај се сметаат за победнички, односно сменија страна. Сите овие учествуваат во инвазијата на СССР, не е таму само Германија на Хилтер.Па ајде де што чекаат? Не 30 минути цел ден помина.
Пак ти за Италија.
Абе таа споредба беше Италија со Америка, во 1на1 се знае дека Италија со 60милиони и далеку побогата ќе ја прегази неспособната Руска армија. Па 30милионската сиромашна Украина им измели 1.5милипони окупатори и ќе победи.
Споредбата беше Унгарија или Шведска со Русија. Шведска е помалобројна но далеку побогата и поспособна, така што мислам дека хипотетички по 10 годишна борба ќе биде нерешено откако Русија ќе изгуби 12 милиони војници.![]()

Еден полски виц.
Влегуваат Украинец, Евреин и Нацист во бар. Шанкерот со поздрав:
-Добро вечер господине Зелински
![]()
Исто додај и КГБ контраобавештаец