Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Се добива, ако слушаш прегласна музика, долги периоди.
Цел живот слушам гласна музика (што сама по себе е гласна и агресивна) и ја слушам на гласно пуштено.
Мислам дека сеуште немам вакво нешто.

Има ли некој буден? Измерив темперстура 35.6 сега мерев пак 35.9.. и искрено се исплашив зашто е ниско. Не знам дали дека сум со 3ти ден добиено дали има неккава врска тоа..

Цел живот слушам гласна музика (што сама по себе е гласна и агресивна) и ја слушам на гласно пуштено.
Ќе си дојде, почекај

И јас слушам цел живот прегласна музика и така го добив тинитусот, и тоа конкретно од оние noise-cancelling слушали со гумичка што влагаат длабоко во уво :D И еве 8 години веќе сум со тинитус, само што не користам веќе такви слушалки.

Батали со музика со слушалки.
Пушти си на компјутер или на мобилен музика без слушалки.
Здравјето е најголемо богатство.

На една жена синот има добиено тоа тинитус, нејзиниот син постојано слуша музика на слушалки и плус работи на пуштање музика во дискотеки, кафиќи и ноќни барови/ клубови.

Луѓе глава ме боли два дена без прекин...
Над челото,во очите горе (не знам како да опишам) знам дека полудувам!
Се напив номигрен апче,пошо од други не ми поминува. Хелп?

Луѓе глава ме боли два дена без прекин...
Над челото,во очите горе (не знам како да опишам) знам дека полудувам!
Се напив номигрен апче,пошо од други не ми поминува. Хелп?

Синуси. Иди на уво нос и грло.

Батали со музика со слушалки.
Пушти си на компјутер или на мобилен музика без слушалки.
Здравјето е најголемо богатство.

На една жена синот има добиено тоа тинитус, нејзиниот син постојано слуша музика на слушалки и плус работи на пуштање музика во дискотеки, кафиќи и ноќни барови/ клубови.
Ако сакам на јавни места да слушам музика да земам ко шиптаранана со мобилниот во раце да шетам и да рокам музика ?

Има ли некој буден? Измерив темперстура 35.6 сега мерев пак 35.9.. и искрено се исплашив зашто е ниско. Не знам дали дека сум со 3ти ден добиено дали има неккава врска тоа..
... (хипотермија) постои дури кога температурата ќе падне под 35°C, и тоа главно по долг престој на голем студ,

... хормонот прогестерон е тој што ја зголемува телесната температура и вредноста е висока пред да добие, ама кога ќе започне менструацијата (а особено околу 3-тиот ден како што си ти), нивото на прогестерон нагло опаѓа, што природно ја спушта и телесната температура на нејзиното најниско ниво во месецот, ете ти зошто нема простор за паника и све е нормално!

Луѓе глава ме боли два дена без прекин.. Над челото,во очите горе (не знам како да опишам) знам дека полудувам! Се напив номигрен апче,пошо од други не ми поминува. Хелп?
... не ја опишуваш болката и воопшто како почнаla интензивно, постепено, пулсирачко, ако е мигренозна од еден кафетин (содржи кофеин 210 mg) би требало да се ублажи болката, Номигрен содржи 80 mg кофеин.

Последно уредено:
Ако сакам на јавни места да слушам музика да земам ко шиптаранана со мобилниот во раце да шетам и да рокам музика ?
Dance Dancing GIF by Jukebox Saints

Знаеш муабетот: Ретко слушам Рамштајн, ама кога слушам, слушаат и комшиите :D

... (хипотермија) постои дури кога температурата ќе падне под 35°C, и тоа главно по долг престој на голем студ,

... хормонот прогестерон е тој што ја зголемува телесната температура и вредноста е висока пред да добие, ама кога ќе започне менструацијата (а особено околу 3-тиот ден како што си ти), нивото на прогестерон нагло опаѓа, што природно ја спушта и телесната температура на нејзиното најниско ниво во месецот, ете ти зошто нема простор за паника и све е нормално!

... не ја опишуваш болката и воопшто како почнаla интензивно, постепено, пулсирачко, ако е мигренозна од еден кафетин (содржи кофеин 210 mg) би требало да се ублажи болката, Номигрен содржи 80 mg кофеин.

Па почна со болка во очи и чело преку ноќ
Се напив номигрен и мн ми е лошо,прелошо...не смеело со терапија за анксиозност да се пие

Се напив номигрен и мн ми е лошо,прелошо...не смеело со терапија за анксиозност да се пие
...па ако ги знаеш овие интеракции, зашто земаш на своја рака без да се консултираш?

... ако за анксиозност користиш антидепресиви (како есциталопрам, сертралин, флуоксетин, венлафаксин), ерготаминот во Номигрен го зголемува ризикот од појава на серотонински синдром, која е сериозна и потенцијално опасна по живот состојба која се манифестира со конфузија, забрзана работа на срцето, треска и грчеви во мускулите, тебе како ти било ,,многу лошо" дефинирај како се манифестирало лошото!

... ако пиеш анксиолитици од групата на бензодијазепини (како дијазепам, бромазепам, алпразолам/ксанакс), нивното комбинирање со супстанцијата меклоксамин во Номигрен (која има седативно антихистаминско дејство) може прекумерно да го забави централниот нервен систем што води до силна зашеметеност, поспаност и забавени реакции

Back
На врв Bottom