Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    802
Другар, ја малку се разбирам од политика, ама ти немаш допир со реалност. Сум навикнал дека луѓе си тераат по своето по секоја цена и не гледам причина да коментирам натака, се ќе е хехе. Од втора светска навака светот си знае кои се супер силите и плус додај ги сеа и Кина и Индија во ново време, ама ете, ти ги предефинираш, штом Италија е една од нив ок. Еве сеа Италија ќе прати трупи и со украинците заедно ќе ги добутаат русите до сибир у ќош. Лекција по историја брза, освен Џингис кан, кога русија не била обединета, никој никогаш не ја покорил/освоил.
Пољаците се единствени што ја имаат освоено Москва и Кремљ.

Пољаците се единствени што ја имаат освоено Москва и Кремљ.
Така де, со исклучок на тие 2 години нели, првата дошле, втората се дигнале овие, и веќе во втора и нешто, ги дигнале на клоци. Тоа не е освојување, а мала фуснота во историјата.

Така де, со исклучок на тие 2 години нели, првата дошле, втората се дигнале овие, и веќе во втора и нешто, ги дигнале на клоци. Тоа не е освојување, а мала фуснота во историјата.
И 2 години си се 2 години. Некој 2 години покушавал да ја освои за разлика од Пољациве.

И офицјално тоа што го џвакаа Путин и компанија неколку години. Нато веќе е на Украина.
Сеуште нема статија како русите им откажуваат кочници на британски туристи у Украина ?

Другар, ја малку се разбирам од политика, ама ти немаш допир со реалност. Сум навикнал дека луѓе си тераат по своето по секоја цена и не гледам причина да коментирам натака, се ќе е хехе. Од втора светска навака светот си знае кои се супер силите и плус додај ги сеа и Кина и Индија во ново време, ама ете, ти ги предефинираш, штом Италија е една од нив ок. Еве сеа Италија ќе прати трупи и со украинците заедно ќе ги добутаат русите до сибир у ќош. Лекција по историја брза, освен Џингис кан, кога русија не била обединета, никој никогаш не ја покорил/освоил.
Пак ти мешаш баби и жаби, читај убаво јас Италија ја споредив со Америка која е светска суперсила а не со Русија која не е ниту регионална сила.

Во војна се знае дека Италија ќе ја прегази Русија, па таа веќе губи од далеку помалобројната и посиромашна Украина.

Ако ми бараш достоен противник за Русија земи ја Унгарија или Шведска.

za 10 god site ukrainski deca ke znaat ruski, germanski ili polski normalno zavisi vo koja drzava ke ziveat a ukrainski ke bide totalno nebiten jazik bez ili so mnogu mala drzava sto go zbori nesto nalik ciganski vo mkd denes. i da opstanat kako drzava del od mirot sto ke go potpisat ke go vrati ruskiot kako oficijalen jazik.

ukraina nikogas nema da e del od nato a pri vojna so nato svedska i finska ke nastradaat kako i sekogss u minatoto. prasanje na vreme e toa.
:pos::pos:За 3 дена ли?:D

Пак ти мешаш баби и жаби, читај убаво јас Италија ја споредив со Америка која е светска суперсила а не со Русија која не е ниту регионална сила.

Во војна се знае дека Италија ќе ја прегази Русија, па таа веќе губи од далеку помалобројната и посиромашна Украина.

ako upotrebat nuklearki za pomalku od 30 min, ama ne im se brza. na zapadot im se brza tamu time is money na istok imperii se ragaat i trajat so vekovi.

https://www.globalfirepower.com/countries-comparison-detail.php?country1=russia&country2=italy

Знаеш дека ова во Италија ако го кажеш ќе ти се смејат нели? Замисли на форумов. Кога полска кажа дека ќе ја суредела русија, украинци ги реметеа, украинци еј. Ја не знам што чекаат пољациве, нека им влезат одма. Ама не им е прв пат на пољаците да подценат ситуација. Они рекле дека ако германија ги нападне на почетокот на ВСВ, со нивната супериорност влагаат у берлин за 3 дена, ама сите знаеме како завршило тоа. Толку од полското разузнавање.

Во кој паралелен униуверзум живееш?

Дај бе не замарај со глупости...ти се смејат луѓето.

Жабарите и војска :pos: :pos:

Зеле квичат копучаната Европска као демек Руска фргата испукала кон Дански хеликоптер во интернационални води, сигнални проектили.

Еве снимка од пред некоја недела кога сличен инцидент се случува. Се гледа каде Дански хиликоптер лета над фрегатата и тоа доста ниско го прави.

За сега нафо куртоните ги нема со снимка да обелодонат како Русите реагирале неоправдано во последниот случај.

Италија ќе ја прегази Русија?
Италија последна воена победа им е како римско царство другар, намали со ракијата од пазар лошо ти делува :tapp:
Имам јас препек домашна, литар гратис ти давам, жал ми е искрено:D

Италија со муџине од БиХ од 91-ва да се тепа што крадеа оружје од музеи и касарни сомнително е дека ќе победи а не па со нуклеарна сила како Русија.

Еднаш ја опалија таа зградата на гестапото и русите сфатија дека тоа е огромна ескалација, па се вратија на гаѓање ќумези. :kafence:

И офицјално тоа што го џвакаа Путин и компанија неколку години. Нато веќе е на Украина.
Типот испадна дека е мајор во Британската разузнавачка служба.

Back
На врв Bottom