Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Подобро ќе се вакцинирам со се што ќе измислат
...тоа е веќе друго штом свесно идеш како заморче, ти решаваш за твојот живот!
И? Дај докази. Ова пак ти е рекла-казала.
...во јавна здравствена институција работам, докази колку сакаш!

Се е пријавено кај соодветни модератори
Мислиш дека можеш да почнеш со навреди и кога ќе го испровоцираш да пријавиш? Интересен обид. Казнени за тебе.

@парва ти одмори од темава и пиј ги апчињата како не би те пратил на планина.

А јас мислев имаш некој научен труд објавено, или пак работиш во истражувачки центар..

Ама ти од шалтер зуиш, мислиш дека си некаков педагог на темиве.

Мислиш дека можеш да почнеш со навреди и кога ќе го испровоцираш да пријавиш? Интересен обид. Казнени за тебе.
А казнени за @датум ? Ако е избришано мислењето каде навредува не значи дека и не треба да се казни.

...тоа е веќе друго штом свесно идеш како заморче, ти решаваш за твојот живот!

Нека биде, еве јас работам во фајзер, докази колку сакаш дека работи! Ти врши некаква работа? Не. Докази приложувам? Не. (Дисклејмер: Не работа во Фајзер но доказите ти се на тоа ниво у моментов). Но ај да не ја тупиме таму, да поставам следно прашање. Дали ковид вакцината е причина да се бојкотираат сите други вакцини, докажани од пред тоа?

Дали ковид вакцината е причина да се бојкотираат сите други вакцини, докажани од пред тоа?
Не можеш да споредуваш вакцини кои се тестирале со години и новосоздадена вакцина која е одобрена за краток рок и кај која се уште има сомнежи и докази дека е смртоносно опасна по здравје.

Последно уредено:
Не можеш да споредуваш вакцини кои се тестирале со години и новосоздадена вакцина која е одобрена за краток рок и кај која се уште има сомнежи и докази дека е смртоносно опасна по здравје.
Релативно трезвен одговор. Има сомнежи, бараат докази, а ти мислиш ли дека било различно со другите вакцини. Тие сега имаат години тестирање, но мислиш ли вакцините кога излегле дека биле тестирани, дека не го имало истово ко и сега. Ете сега јас ќе ја играм Бијонс и ќе стаам скриншоти за историски докази:

1789546464526.png
1789546485841.png
1789546506386.png
Ти изгледа/звучи познато? Работава се ново е заборавено старо. Но сега, кога веќе се докажани бенефитите, им благодарите на храбрите пионери нели, на тие што се вакцинирале тогаш. Тие вакцини се тестирани точно така, у кризи и на луѓе.

Нека биде, еве јас работам во фајзер, докази колку сакаш дека работи! Ти врши некаква работа? Не. Докази приложувам? Не. (Дисклејмер: Не работа во Фајзер но доказите ти се на тоа ниво у моментов). Но ај да не ја тупиме таму, да поставам следно прашање. Дали ковид вакцината е причина да се бојкотираат сите други вакцини, докажани од пред тоа?
Како треба да „изгледаат„ доказите за штетноста од ковид-вакцинирањето?

Дали зголемената смртност од „непозната причина„ и непрекидното проширување на гробните површини не се доволен доказ? Дали сведоците кои велат дека нивни роднини или познаници или се доразболуваат или умираат непосредно после вакцинирањето?

Дај ми контра-доказ за погоре напишаното.

Како треба да „изгледаат„ доказите за штетноста од ковид-вакцинирањето?

Дали зголемената смртност од „непозната причина„ и непрекидното проширување на гробните површини не се доволен доказ? Дали сведоците кои велат дека нивни роднини или познаници или се доразболуваат или умираат непосредно после вакцинирањето?

Дај ми контра-доказ за погоре напишаното.
Тоа е за сите вакцини, сите вакцини имаат маргин на грешка, особено брзо после примањето. Земи у предвид дека ако маргинот за ковид вакцината е процент, на вакцинирани милијарда имаш 10 милиони афектирани луѓе, на пример умреле од миокардис одма по примањето, добиле миокардис и зашто се млади им оставило ефект, имале некој невролошки ефект итн, сега не ги знам точно сите ефекти. Тоа се многу афектирани луѓе плус роднини/пријатели што пишуваат, многу white noise. Плус и многу од тие ефекти се директно поврзани со ковид но е пофантастично и интересно ако им се припишат и тие на вакцините. Докази немам намера да постирам, зашто ако постирам статистики, и онака нема да бидат прифатени, не ми е прв ден на форумов да видам тенденција кога некој сака да излезе у право што се може да каже. Сакам да кажам во овие несигурни времиња, може да излезе се, но во моментов нема ништо повеќе од сомнежи и теории на заговор. Ете Македонија има стапка на вакцинирани од околу 85% колку народ знаеш ти што рикна, што доби шизофренија итн? Кога Бијонс кажа дека има докази у другата тема, отидов да видам, и што да видам, фејсбук пост како некој умрел од срце и нејзин коментар не може да е срце, млад спортува ковид вакцината е. Доказ ниво бабите у маало.

Тоа е за сите вакцини, сите вакцини имаат маргин на грешка, особено брзо после примањето. Земи у предвид дека ако маргинот за ковид вакцината е процент, на вакцинирани милијарда имаш 10 милиони афектирани луѓе, на пример умреле од миокардис одма по примањето, добиле миокардис и зашто се млади им оставило ефект, имале некој невролошки ефект итн, сега не ги знам точно сите ефекти. Тоа се многу афектирани луѓе плус роднини/пријатели што пишуваат, многу white noise. Плус и многу од тие ефекти се директно поврзани со ковид но е пофантастично и интересно ако им се припишат и тие на вакцините. Докази немам намера да постирам, зашто ако постирам статистики, и онака нема да бидат прифатени, не ми е прв ден на форумов да видам тенденција кога некој сака да излезе у право што се може да каже. Сакам да кажам во овие несигурни времиња, може да излезе се, но во моментов нема ништо повеќе од сомнежи и теории на заговор. Ете Македонија има стапка на вакцинирани од околу 85% колку народ знаеш ти што рикна, што доби шизофренија итн? Кога Бијонс кажа дека има докази у другата тема, отидов да видам, и што да видам, фејсбук пост како некој умрел од срце и нејзин коментар не може да е срце, млад спортува ковид вакцината е. Доказ ниво бабите у маало.
Не ја шири приказната со релативизирање. Ете, јас ти понудив пар „домашни„ докази, не нечии муабети или записи од стручни списанија.

Не ја шири приказната со релативизирање. Ете, јас ти понудив пар „домашни„ докази, не нечии муабети или записи од стручни списанија.
Каде даде докази? Дај ги пак, не видов такво нешто, моја грешка ако сум ги пропуштил.

А казнени за @датум ? Ако е избришано мислењето каде навредува не значи дека и не треба да се казни.
Ти можеш да звучиш умноболно на одредени теми, не значи тоа дека си прогласен за психички нестабилен.. :tapp:

Тоа е всушност твојот пристап, шеги како дизелосаурс и ефтини трикови каде што провоцираш за да си дојдеш до тоа што те задоволува.
Фосилното гориво е материја која во најголем дел е составена од органски соединенија под дејство на притисок, температура и геолошко време; го наоѓаме во течна, тврда и гасовита форма. Иди во фабрика, прашај што прераборуваат, не знам што друго да ти кажам. Фосил или остаток во природата не е само тоа што е пронајдено во тврда состојба, се наоѓа и во течна состојба или гасовита. Затоа и се нарекуваат фосилни, ама што знаеш ти освен шеги со саурси :kuracc:

Дај кажи нешто паметно, не досаѓај со сликите и линковите
Три точки,
празно место
те замолувам зурло зурлосан
Ептен се приметува дека намерно го правиш тоа.

Твојот начин на размислување со кој ти доаѓаш до заклучоци е погрешен и затоа се брукаш по темиве. Мене ме интересира друго, дали се имате зајавано?
Бидејќи така изгледа, затоа прашувам..

Каде даде докази? Дај ги пак, не видов такво нешто, моја грешка ако сум ги пропуштил.
Да, си пропуштил.

Доказите се:
- сведоци, за нивни роднини и пријатели,
- „необично„ проширени површини со гробни места.

За „нашата земја„ зборувам, не за „таму и некаде„.

Back
На врв Bottom