Serie A 2026/27

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    101
  • Гласањето е завршено на .
Seriozno ti kazuvam, sea ti misli si sto sakas, i 2010 istiot stav go imav, kartite za ls finaleto ke gi iskinev ako ne osvoea Serija A, true story e ova, u nieden slucaj nemase so kola da se ide do ebaniot madrid. I za Nova Makedonija togas intervju pravevme ko fan klub istoto go rekovme, prioritet na klubot i fan bazata sekogas dava na Serija A, posle sve ostanato.
Znam i kakvo bese raspolozenieto pred finaleto so PSG, koga izgubija titula od Napoli, ne bese toa toa, a izgleda i timot taka razmisluval. :D

LS e sekogas bonus, ama nikakov prioritet ili pa uslov, vie edno vreme teravte so nekoj takov narativ ama od segasna perspektiva nikogas nema da go davate prioritetot na toa natprevaruvanje sporedbeno so ligata. Real go ima privatizirano so tituli, ke razberam i Baern da dava nekoj prioritet i PSG, 2 ekipi sto znaes uste sea deka ligite ke gi osvojat pa LS im e jedini jak predizvik.

Jedino ne sakam da vidam ekipata u grupi da ispaga, ili eve lani so Bodo, ne mi bese seedno ne deka bodo e mala ekipa toa trgam na strana, mnogu rana faza ispadnaa, ama pa u momentov serija A ekipa da atakuva na LS kade be, nekolku uslovi bitni ne se ispolnuvaat toa e kalco realnosta, se nadevame na dobar prikaz tamu ama eden normalen nema da istera muabet sve osven titula ili finale/polufinale e nekakov neuspeh. Dobro e i od finansiska gledna tocka da isterame sto podaleku toa sekako, mozebi toa ako bese slucaj lani nemase letovo da go izgubat Palestra koj im bese prirotetno zasiluvanje, pamtam matematikite koga se pravea dosta pari od prihodi otidoa u nepovrat posle eliminacija pred osmina finaleto.
Да има Милан јак тим ја пре би да освоиме 2 титули у наредни 10 години у Серие А ако тоа значи дека би земале 2 у ЛШ.

Тоа според мене е поголем тим него 0 ЛШ и 6 у Серие А.

Не дека ќе се деси за Милан едно или друго ама ипак :icon_lol:

Ок држи вода, ама пак не е приоритет, e сасвим друга работа.

А дека те боли кур тебе, мене или било кој друг навијач е мрсење муда со сета почит :)
Me boli kur muabetot bese poise u kontekst na toa, ok, si terate dobro u serija A ama ke vidite u LS. Pa sto da vidam u LS be druze, istoriski Inter 3 pati go ima osvoeno toa natprevaruvanje od 200 godini kolku sto postoi, taka ide zborot, mnogu pogolemi se sansite pak da ne go osvoi, otkolku da go osvoi, narocito sega koga stvarno golemi finansiski razliki ima megju kalcoto koe e mnogu potonato i drugive ligi, narocito Anglija. Dodaj na ova neiskusen trener i 200 drugi bitni parametri.

Mu davam na znacenje sekako na toa natprevaruvanje, ama pa sea da uslovuvam nekako i da se setiram taka sto moram da ocekuvam zavrsnica sekoja godina tesko mnogu, toa ne bilo slucaj i u godini koga Inter bile pojaki na hartija i imale mnogu pari.

Sea normalno, stigas finale, gubis, ne moze da mi e seedno ne e vozmozno toa, ili nekoj tesen poraz polfuinale, cetvrt finale, a timot na teren bil dobar i si bil so cuvstvo deka ova ako se pomine, moze da se ide do sam kraj i sl. Ama sea pred sezona, turi mu kur, ko sto rekov, prvo Serija A posle sve ostalo, ne deka sea si ja otkril Amerika ako teras na pretpostavka deka Kalco ekipa momentalno nema nesto znacitelno da naprai u LS.

Back
На врв Bottom