Враќање во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Harald
  • Време на започнување Време на започнување
Кој инвестиции ги направија? Абе тиквар Македонија за да е развиена држава како другите поранешни социјалистички држави треба да има раст од 8-10 проценти.
Автоматски споено мислење:

И јас познавам вакви. Најмногу од Шведска доаѓаат во Македонија поради безбедносните причини, а дел се префрлуваат во екс ЈУ или земјите од Вишеградската група.

Ред Бул те бараа да им го редизајнираш предното крило у Аутокад :kafence:

Кој инвестиции ги направија? Абе тиквар Македонија за да е развиена држава како другите поранешни социјалистички држави треба да има раст од 8-10 проценти.
Автоматски споено мислење:

И јас познавам вакви. Најмногу од Шведска доаѓаат во Македонија поради безбедносните причини, а дел се префрлуваат во екс ЈУ или земјите од Вишеградската група.
Абе не го оспорувам тоа, секој си има причина за враќање, ама да се вратиш и да се плеткаш со партии, партиски бот да изиграваш, за шо ?
Па нели една од причината шо се иселивме е токму тоа, и сега јас доаѓам од надвор, сум спечалила колку толку некое евро да сум независна од партиски куртони, имам некоја сигурност, да ги тинтрам по штабови ?

Луѓето кои ги опишав се со стекнато државјанство во Шведска, преку 15 години се иселени таму, деца им се изродија, школуваа и имаат приватен разработен бизнис повеќе од 7 години.
Се вратија Македонија и лобираат за ВМРО по социјалните мрежи, за такви луѓе реков дека не можам да ги разберам, не за тие кои се вратиле назад од било која причина.

Појма немам ти за која дијаспора збораш јас опишав пример кој го познавам, ниту кажав множина ниту зедов проценти колку луѓе се такви, ниту ми е гајле искрено.
Ти напиша дека де вратиле за да се вработат партиски а ова е сосема друго. Ова што го напиша е сосема нормално да сака некој од македонската дијаспората да ги избрише сдс од политичката мапа со лобирање и гласање за вмро , сепак сдс не одеше кај нив да моли за гласови туку за онаа другата дијаспора од западна македонија и плус им скрати пратеници. Еден куп бизнисмени од странство лобираа и даваа пари, ништо ново.

Ти напиша дека де вратиле за да се вработат партиски а ова е сосема друго. Ова што го напиша е сосема нормално да сака некој од македонската дијаспората да ги избрише сдс од политичката мапа со лобирање и гласање за вмро , сепак сдс не одеше кај нив да моли за гласови туку за онаа другата дијаспора од западна македонија и плус им скрати пратеници. Еден куп бизнисмени од странство лобираа и даваа пари, ништо ново.
Абе бегај таму со се вмро со се сдс, матер му ебавте на цела држава, ради нивни политики пола држава се исели а и тие шо останаа граѓани во втор ред после љочките.
Не, не е нормално да се вратиш од странство и да имаш било каков допир со партиски лигуши

Абе ајде само плачење. Избегаа у мирно време, недај боже у војна ако бевме... Сдс им биле криви, вмро им бил крив, сите им се криви, а никој да направи нешто да смени.

У западна европа се понашаат цивилизирано поради казните. Ми текна на еден лик што си "замина" за што кенкаше... Тука 50 евра висока казна им било ако фрлале ѓубре на улица. Па не фрлај ѓубре, нема да добиеш 50 евра казна.

Абе ајде само плачење. Избегаа у мирно време, недај боже у војна ако бевме... Сдс им биле криви, вмро им бил крив, сите им се криви, а никој да направи нешто да смени.
Од каде знаеш?

У западна европа се понашаат цивилизирано поради казните. Ми текна на еден лик што си "замина" за што кенкаше... Тука 50 евра висока казна им било ако фрлале ѓубре на улица. Па не фрлај ѓубре, нема да добиеш 50 евра казна.
Шо да смени во оваа држава жити се, нас ни треба ресет од корен.
Кога сме кај казните, кога ќе почнат законите да важат подеднакво за сите тогаш ќе се смени нешто, дотогаш празна слама.

А на тие иселените кога ќе ги фатат да фрлаат ѓубре во Македонија да има закон пута десет да е казната, кога можиш да изиграваш најголем еколог во Германија и да сортираш ѓубре во пет канти ќе си бидиш одговорен секаде.
Да бидиш свесен за одржување на животната средина треба навика да ти стани, без разлика колкава е казната.
Сите сакаме да е чисто, средено, да нема ѓубришта, тогаш мора да сме одговорни.

Ne znam kolku e relevantno na temava, ama ne najdov nekoja posoodvetna.

Do nedela se izbori vo Shvedska, raspravaat za se zhivo i divo, ima mnogu tv dueli diskusii a u, ok interesno. Neshto sho mi e dosta interesno e, deka golem, ma ogromen akcent e staven na dostapnost na stomatoloshki uslugi (aka poseta na zabolekar). Sekoj den mi izleguvaat vesti kako lugje so pomali primanja ne mozhat da si dozvolat soodveten tretman na stomatolog. Taka da, odamna e trulo po severnite kralstva, a eve izgleda i dosta truli (rasipani) zabi imaat.

Back
На врв Bottom