Политички случувања во Србија: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата PloTwist
  • Време на започнување Време на започнување
Најголем канцер на Балканот и кај нас се Србите. Исто гомно како Албанците, само еден степен полошо и од нив и од БугароТатарите кои не се кријат дека не мразат. Србите со медиумска и културна асимилација го претопуваат народот да верува колку се добри и наши браќа кои секогаш ни помагаат. Се кријат во нивните намери успешно меѓу простата раја која преовладува со голем процент.

Византиецот неколку пати ги уфрли Аркан и Светлана во муабетот, а кога го читам нејзиното име во негов коментар, само ваква ми се појавува пред очи

svetlana-raznatovic-ikon.jpg

Би била интересна таа негова обновена Византија. Комбинација од темјан и кокаин. Можеби заслужува поддршка.

Еве што учат во Србија во 6 одделение. Да, ова е државата што толку ја величате и чии "народни херои" толку ги почитувате:

Прегледај го приврзокот 486259
Пред едно 150тина години во српските школи се учеше дека Македонците се најстари словени на балканов за сега да серат други муабети, која шизофренија, ебати циганштината, убаво татко ми од стално ги викаше цигани.

Пред едно 150тина години во српските школи се учеше дека Македонците се најстари словени на балканов за сега да серат други муабети, која шизофренија, ебати циганштината, убаво татко ми од стално ги викаше цигани.
Мене не ми сметаат Србите, нивно право, нека учат што сакаат. Ми сметаат нашите идиоти што ги ставаат на пиедестал ко да се највредната, најдобрата, најврвната нација во Универзумот. Иако и јас имам српски корени, татко ми е роден во Смедерево, скоро цела фамилија по таткова страна живеат во Србија и се изјаснуваат како Срби...

Ама треба да имаш образ, пред се.

Еве што учат во Србија во 6 одделение. Да, ова е државата што толку ја величате и чии "народни херои" толку ги почитувате:

Прегледај го приврзокот 486259

Ова не е актуелно. За нас тврдат по ново дека сме ние стари Срби. Ние не сме ни ново оформен народ, ами антички Срби. По старо скрос, нивно исконско. Истата галама што ја прават и за Кософо со Ѕоне Ѕамфирску (реално книгата Бегалка, пак врти сучи накај Македонското). Дека цела северна Грција била словенски топоними во ´´нивно´´ време. Јас ќе речам ако сме ние стари Срби, тогаш што сте вие, дали тоа по дифолт ве прави хрватизирани Македонци? Фали уште да се покатоличат и толку, јазикот си го сменија доброволно на босанско/хрватски дијалект. А СЕ ЛУПААТ ВГРАДИ ДЕКА СЕПАК ТИЕ БИЛЕ БАЛКАНЦИ.

Штом го расчистивме ова. Јас ќе речам едно и Стефан Душан и Палеолог се генетски гледано балкански Власи, а не Срби, пошто цел полустров е измешан со нив. Посебно Македонците, Србите и Албанците. Така да џабе им се идеи за големи Србии, за Душаново Скопје. Ако ми прдни на курот утре, ќе речам Македонец беше овај. Пола Охридска Архиепископија / сите со презимиња на ВСКИ му била на крунисување во Скопје. Словен не беше сигурно, така црно брадосан.

Штом го расчистивме ова. Ќе кажам дека никогаш, ама БАШ НИКОГАШ не би поддржал Муџа не сметка на нивните одвратни блакански карактери и апетити. Не ми е страв од нив, ни од бедните ил ситни карактери. Ме плашат тифки жртви, а всушност змии со карактери ваљда бетер од Српските. Ова е моето мислење за Насеровци, пошто како Македонец, научив во 25 години живот таму, и овде плус 6 години, дека на муслиман не треба да веруваш ама БАШ НИКОГАШ.
Србите нека си бидат стока. Мене стока не ме плаши. Стока е мојот домен на познавање. Моето Царство. Моите правила.

И уште едно. Дури и Црно Горците да се формирани током ХХ век, ова незначи дека српску брача, ќе го вратат Свети Стефан. Не, доправа ќе губат. А доправа ќе губиме и ние. Босна, Шкиперија, тоа е тоа. Жртвите. И по некоја Северина. Тогаш пак да си правите муабет за Ратко.

Последно уредено:
Стара Србија е Косово Врање Шумадија. Овие другиве региони им се нови.

Ова не е актуелно.
Не бе, кој рече дека е. Учебник од 6 одделение од учебна 2026/27 како може да е актуелен?

Ти нели се прости? Пак треба да читаме срцепарателни bye bye мислења во Драга Кајгана како си одиш засекогаш? Не за друго, цела палома потрошив од бришење солзи.

Ако нешто сакам повеќе од 20ка од Космос, тоа е рандом пост ден два после драматично откажување од Кајгана во Драга Кајгана.

Мене не ми сметаат Србите, нивно право, нека учат што сакаат. Ми сметаат нашите идиоти што ги ставаат на пиедестал ко да се највредната, најдобрата, најврвната нација во Универзумот. Иако и јас имам српски корени, татко ми е роден во Смедерево, скоро цела фамилија по таткова страна живеат во Србија и се изјаснуваат како Срби...

Ама треба да имаш образ, пред се.

Браво брату Србине. :bravobe:
Ако не е тајна, извади ли државјанство, лична карта и пасош на Србија?
Ти следуваат штом имаш предок роден во Србија.
Есенва ќе има парламентарни избори а по нив брзо ќе има и претседателски избори во Србија. Секој глас е важен за патриотизам. ;)
Јас си имам нивно државјанство и документи и адреса т.е престојувалиште и ме има на список за гласање и си гласам на избори во општината каде ме има.

Ако не е тајна, извади ли државјанство, лична карта и пасош на Србија?
Не е тајна, немам државјанство и не можам (а и не сакам) да извадам. Во Србија не се добива државјанство само со потекло на родител. А уште помалку па ако имаш 42 години. И не сум Србин и не ни сакам да бидам. ;)

Не е тајна, немам државјанство и не можам (а и не сакам) да извадам. Во Србија не се добива државјанство само со потекло на родител. А уште помалку па ако имаш 42 години. И не сум Србин и не ни сакам да бидам. ;)

Чудно е да не ти следува државјанство на Србија ако ти е родител таму роден ( и за време на заедничката држава).
Мене ми се родени баба и дедо ( родители на татко ми во мала општина во Србија) и како мали на 5, 6 години се доселени во Македонија неколку години после завршена прва светска војна ( околу 1922 година доселени) како дел од процесот на колонизација спроведуван од кралство СХС и на кралот Александар Караѓорѓевиќ.
И оттогаш до ден денес ние потомците сме во МК ( не е многу плодна почвата за овошје и слабо успеваат овошки и дрвја со плодови, житарици успеваат), е татко ми е тука во МК роден т.е во комунистичка Југославија. И тој нема Српски документи, бидејќи не аплицираше со мене во амбасадата на Србија во Скопје. Чудна работа за него се бараа уште дополнителни документи и затоа тој се откажа, за него како прв предок на баба и дедо беа потребни повеќе документи од Србија а за мене како втор предок помалку документи ми бараа во амбасадата. (y)
Јас самиот сакав државјанство и документи на Србија да имам, аплицирав во амбасада, претходно во општината во Србија роднина од таткова страна таму живее и роднината извади од мои покојни дедо и баба извод на родени и уверение нивни државјанства и со тие документи поднесов и потоа стигна од Белград од министерство позитивен одговор дека сум примен во државјанство на Србија.
Потоа пријавив и т.н боравак - пребивалиште по наше престојувалиште на адреса кај роднината, ме има на список на избори.
Сега и во Септември и мене ми следуваат 6.000 Српски динари како дел од таа државна распределба на вишок пари на граѓаните. :)

Гледав некои држави во Европа дозволуваат без проблем и три државјанства во ист момент да има некој кој исполнува потребни услови секако, а учам во некоја почетно средна фаза и ниво јазик од една држава и можеби за 2 до 3 години да одам таму да се преселам и да живеам долго време ( читај до пензија од 70- тина години, би живеел таму преку 30 години), и гледам во таа држава ако некој легално престојува 10 години има право на државјанство и документи ако секако положи јазик и тестови, ама бараат откажување од претходно државјанство.
Е сега на интернет луѓето кои тоа го пишуваат се од Србија и имаат само Српско државјанство, е од каде би знаеле во таа држава дека освен Македонско имам и Српско државјанство? Секако ако би во далечна иднина аплицирал за државјанство на таа држава ако се преселам таму.

ПС: Не е Австрија во прашање, за Австрија одамна знаев дека не дозволуваат ниту двојно државјанство а не пак тројно државјанство, само може Австриско и толку.
Искрено полесно ми изгледа Германскиот јазик за изучување отколку јазикот на државата за каде се мислам, застанав на Б1 ниво Германски пред 2 години и ќе продолжам со него, Германскиот јазик има 4 падежи а овој вториот јазик кој го изучувам има 6 падежи и понекогаш е конфузен, многу помала држава се од Германија а имаат многу повеќе дијалекти отколку што имаат во Германија. А Германија да дозволува повеќе државјанства ама не ми се допаѓа таму некако е диво општеството со секакви мигранти, а оваа државата е помирна и потивка со мигрантите.

Не ми се тоа допаѓа во таа држава за каде размислувам, бидејќи секако ако дочекам старост и пензија би се вратил назад ( ако се преселам првин).
Оваа тв сезона ќе намалам со сезони од серии и филмови и губење време, и се посветувам на тие јазиците.

Ок, ама нема ништо лошо во тоа ако татко ти е Србин, а мајка ти Македонка, да си бидеш Србин по татко ти, и Македонец по мајка ти и да си ја сакаш земјата највеќе на цел свет. Тоа се твоите корени, твоето семејство. Природно ти иде така.

Ти растиш во Македонија. Тука ги имаш спомените, пријателите, јазикот, културата. Тоа те врзува за земјата.

Back
На врв Bottom