Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДК,

На почетоков на оваа година си зададов уште една цел- повеќе посети во кино. Ми се допаѓа и тоа што киното станува временска машина, враќаат постари филмови со цел публиката повторно да ужива во нив пред големото платно.

Вчера го гледав Хари Потер и каменот на мудроста. Филм кој сум го гледал Х пати во мојот живот. Рециклиран филм од почетокот на овој век, кој ме врати назад во длабокото детство. Како дете ретко ме носеа во кино, театарот за деца и младинци ми беше како втор дом, да не речам неделен излет каде имам изгледано многу куклени и театарски претстави. Се сеќавам дека портирот ме знаеше по име, но времето си го зема данокот и најголемиот дел ги имам заборавено.

Убаво е чуството да се вратиш со временска машина во период кога биле актуелни овие филмови, за некои, од еуфорија, се чекале редици пред кино салите. Секако, веќе ни се гледани, ја нема мистеријата, го нема степенот на изненадување, меѓутоа спомените остануваат, сем ако на вратата не чукне даночниот доверител.

Сакав само да шкртнам неколку зборови, нешто што ми ги наполни батериите, искуство кое дефинитивно би го повторил со некој друг култен класик, независно дали сум го гледал или не.

Сега, филмот се прикажуваше пред речиси празна кино-сала, нешто што дефинитивно може да се промени ако за два часа родителите се решат да ги ислободат своите деца од телефоните и компјутерите и да ги однесат во кино или театар. Игрите се интересни и заразни, знам по своја кожа, меѓутоа треба да го вкусат и духот на културата. Играта може да се стави на пауза, културата не, ќе помине репертоарот и после ќе дојде нешто ново, нешто друго, нов предизвик, нов проект, кој гледано од перспектива ќе сме сакале да го вкусиме од прва рака.

До следно читање!

Драга,

Што е заедничко за СИДА и Ферари?
-Ако живееш поштено, нема да го имаш ни едното ни другото!

Јас како што живеам непоштено еве планирам да купам ферари.

100 евра кладба со било кој дека Џоковиќ и Сабаленка се газат. Ама ја има одрано од ебење. Каква тензија имаат а и на таа кур од очи и скока.

Nema nedela da ne se sluci nekoj debakl....

Vo grupata za vrakanje vo Mk napisav deka e bitno da ne si na pogresno mesto i pogresno vreme bez razlika dali si EU ili MK.... Eve jas sum EU i 5 godini sum na se pogresno....

Vo zgrada so 4 stana so 20-30 mali Somalijci sto veke sum se pomiril i so Isus i Bogorodica, nad mene isto taka bese zustro celo vreme... Bidejki stanot go izdava eden od Egipet dosega imase raznorazni studenti dodeka dolg period ne se prikovaa 4 mladici neizziveani od Egipet koi ednas nedelno pravea grupen so Bugarka, digaa tegovi, gradea piramidi, pusea joint i slicno....Znaev deka ke se iselat i cesto odev so zenata vo crkva se molev, posto neznaes kade i kako samo da bidi nesto normalno sledno... Izgleda dlaboko imam zgreseno na Gospod ili nekoja druga crna magija me sledi da ti se pogodi sega:

ARABDAD, ist kako onoj sto glumi na youtube influenserot od Liban so kosula i crna naocara nrkade 55-60 gosini..... FIRAZ OD IRAQ.....
Razveden so 6 deca gi zel dvata najpametni i mirni arapcinja so nego i na cel miabet 12 pati spomna deka e elektricar i ima pari deka bil haumajstor site Somalijci ke gi sredel da ne pravat nered.....no po cela interpretacija primetiv deka izgleda kako manijak i zagoren kako Epstein....
Dali ima nesto mlado mu bese prasanjeto najbitno?

- Vikam slusaj do mene e Somalijka 38 so ubien maz i 8 deca mozes da probas tami sproti tebe e Somalijka 30 godini so 7 deca razvedena so maz alkoholicar ali ne e losa kako za niv, plus doagaat uste 3-4 Somalijki so po edno dve devca da i pomagat na ovaa da gi gleda decata......
Se namurti izgleda ne e lubitel na ninji i mumii...

Utredenta zenata ja cisti kladilnicata kaj sto rabotime vo istata zgrada, nekoj pat ona mi pomaga so skali i slicno zametuva, doaga vo stanot cela vjasena, vika eden star me pita kako sum mi ja baci rakata, kako se vikam, mnogu sum bila ubava, eve starite mi kazuvaat koga tebe ne ti teknuva, jas uste nemam pieno kafe se spremam za rabota vo kladionicata dole, samo sto otvoriv posle 5 minuti doaga FIRAZ
- Za mene je Xaram sto vleguvam ovde no moram da te pitam dali imas kontakt od edna so kafeava koca i dobar gas gi metese skalite , pokazuva so racete levata raka kamen a desnata list od List kamen nozicki igrata....
Mislam deka ke bidam prviot Hristijanin sto izvrsil samoubistven teroristicki napad na zgrada vo Evropa....

1000037430.jpg

Еј мамата, види ја демнее, а баш пред некој ден глеав видеа за богомолки, кај што живеам многу ги има и не знаев дека можат и да летаат. Кога се вратив ја немаше, живеј.

Барам елек за разладување, гуглам за да го најдам, и ми испаѓаат 10 повеќе производи за миленици од за луѓе шо ми испаѓаат. :mad:

@DenaM
Што направи со разговорот за работа?
Напиша дека ќе известиш, ,, драга кајгана " и јас сме љубопитни.
А и сликата која ја постирам е од оваа серијата ,, Среќни луѓе " која моментално се емитува на РТС и е во контекст на тоа што моментално знаеме / не знаеме за разговорот.
Малку поезија од легендата ,, Жарко Попара" - страв и трепет за жените во серијата.

FB_IMG_1788173453052.jpg

Нема поклошарска работа од тоа да напраиш leave на група за родители за своето дете. Извини ти џиберу што немаш време за своето дете додека ја бркаш Асколи второ јаче у Моцарт. Јаките бизнисмени и ебачи, немаат они време за ова, многу им титкал виберот.

Animated GIF

Izdavam eden stan i vcera i denes mi se javija nekoi cigani, potocno cigan i ciganka. Ciganot vcera mi vika brat mi ke staneme drugari, ke sedneme kafe ke pieme, sve ke ti raskazam, se razvedov so zenata i ne sakam veke da bidam vo isto maalo so nea sakam sto podaleku ocite da ne i gi gledam a imam dve kuki, sakav Germanija da odam ama na trganje mi se rasipa zamaec na kolata ama zenata ( valda novata ) mi zborese da produzime a jas sakav da se vratime, stignavme na granica i mi go nemase pasosot i zena mi pocna da mi vika i se vrativme i sega mislat deka sum prael falc dokumenti za da odam vo Germanija, brat mi baraj me ke se vidime obavezno i otkazi na site sto sakaat planiraj jas ke se vselam, go prasav kaj raboti i kaza vo Kiper i mu vikam epa dobro vo koj Kiper si vika vo Aerodrom vikam epa zosto ne si najdes nesto vo Aerodrom poblisku, se zbuni vikam neli vo Kiper rabotis, abe so kiper rabotam vozam vika lol. Denes so cigankata, nesto elokventna saka da bide pa i me persira kao kulturna educirana, prvo se cenkase za poeftino, vikam ne moze nisto poeftino vika dobro, jas sum socijalen slucaj imam dve bebinja ama maz mi raboti i ke si plakame sve na vreme, obavezno da me baras koga ke se oslobodi, ja prasuvam kako se vikas, vika se vikam Sahara ama nagaleno me vikaat Sara ( se gazev od smeenje ).

Nema sansi cigani da pustam vo stan tuku i jas sum nenormalen sto gi soslusuvam i ne gi otkacuvam odma a mozda i interesni mi bea.

Back
На врв Bottom