Ти дечко дали знаеш што значи професионалност и професионален пристап кон работата или со партиска книшка си вработен и си редовен во политички штаб. Дали си наглув или слушаш какви глупости тресат,неможат да погодат имиња на играчи,тренери и стадиони. Не пишав јас да одат да ѕидаат по 8 сати туку да коментираат а тоа им е професија ама делуваат како тотални аматери иако некој од нив се 25+ години коментатори.
Викаш тешко му е четири сати да коментира, оди бе коментирај осум ко е лесно. Биле непрофесионални аматери, како го заклучи тоа, ќе пуштиш пет минути Башкими - Арачиново и одма си со експертиза. Оди слушај ги Зоран Мишевски и Златко Андоновски кога коментираат, дечките везат, да ти е милина да ги слушаш. Иначе ако те интересира, ниту имам партиска книшка ниту се лижам некому, све што сум постигнал е со мој труд и пак сум успеал многу повеќе од тие што дремат по штабови.
Место да работат да ја дигнат телевизијата од мртва точка МРТ се замараат со ова. Да лошо е што не се регистрирани Аrena M1, M2, M3 каналите во Македонија како македонски но тоа МРТ најмалку треба да ја загрижува.
МРТ и останатите национални телевизии газот ги боли што на Арена има македонски коментар или некаква си регистрација на каналите. Главниот проблем им се рекламите на трите Арена канали. А тоа значи помалку реклами на нивните канали.
МРТ и останатите национални телевизии газот ги боли што на Арена има македонски коментар или некаква си регистрација на каналите. Главниот проблем им се рекламите на трите Арена канали. А тоа значи помалку реклами на нивните канали.
Слабо има реклами на МРТ.
Одамна им ги симнаа рекламите, има повеќе од 20 години како е направено да имаат минимум реклами од комерцијален карактер.
Ретко имаат реклами во МРТ.
Не мораат да примат повеќе, нека се распуштат и овие што се и нека си се вратат нормалните арени премиум како до пред 2 месеци. Доволно ни испараа уши со глупости и што ги прекрстија пола играчи, ни ебаа матер, да ти се одмили и утакмица и се.
Нека ги вратат на сите тв оператори да ги има и Српските премиум Арена канали и нека ги има и овие Македонски Арена премиум канали.
Па од гледачите кој како сака и каде сака нека гледаат по свој избор.
Ама реални да бидеме 80 % од народот во таква ситуација би избрал да гледа на Српската верзија на Арена.
Еве вчера на Српска Арена премиум 2 од 16: 00 пренос од одбојка од ЕП, Италија: Бугарија.
А овие од Македонските арени не го пренесуваа тој натпревар, немаа преноси во тој термин и имаа слободни канали.
Што ќе им пишувам, кога немаат доволно коментатори.
Мене ми е прифатливо и да немаат луѓе кои ќе коментираат, битно нека имаат квалитетна слика и аудио звук од стадионите за да следам спортови.
Овие немаат доволно коментатори за трите канали, а некои членови на форумов бараа уште дополнителни канали да отвореле.
Да, за врвно пренесување на натпревар треба и претходна подготовка од коментаторите, треба собирање на податоци, анализа на статистика, читање на многу информации а за да се дојде до сето тоа е потребно време и низ интернет има и куп непотребни статии и информации додека да се пронајдат вистинските и квалитетни содржини од корист за преносите.
Ама реално, многумина од ,, обичните смртници " кои работат во маркети, ресторани, кафеани, фабрики на смртта од индустриските развојни зони, или на сезонска работа на море, голем број на луѓе кои работат во овие индустрии и во останати ненабројани индустрии е луѓето мораат да одат пола саат а некаде и еден час порано од официјален почеток на работно време а после официјален истек на работно време исто да останат пола саат до еден час после истек на работно време, треба смена да се преземе и смена да се предаде, треба објектите да се исчистат а сето тоа не се смета за дел од работно време, на тие луѓе им се смета 8 часа работно време а всушност работат 10 часови и тоа постојано на нозе и полни раце работа и не секаде имаат клими.
А овие ,, ѕвездите " од новинари од Македонска арена не сакаа да пренесуваат ждрепката од Европа лига и конференциска лига. Немале кој да коментира, а ждрепката траеше само 1 час и до завршување на групната фаза ќе нема нова ждрепка. Многу им било 1 дополнителен час да коментираат во климатизирана просторија.
Какви се, и кога за 4 месеци ќе дојде на ред ждрепката за елиминационата фаза од Европа лигата и од конференциската лига пак нема да ја пренесуваат ждрепката.
Ова е измачување за нас гледачите.
Слабо има реклами на МРТ.
Одамна им ги симнаа рекламите, има повеќе од 20 години како е направено да имаат минимум реклами од комерцијален карактер.
Ретко имаат реклами во МРТ.
Автоматски споено мислење:
Нека ги вратат на сите тв оператори да ги има и Српските премиум Арена канали и нека ги има и овие Македонски Арена премиум канали.
Па од гледачите кој како сака и каде сака нека гледаат по свој избор.
Ама реални да бидеме 80 % од народот во таква ситуација би избрал да гледа на Српската верзија на Арена.
Еве вчера на Српска Арена премиум 2 од 16: 00 пренос од одбојка од ЕП, Италија: Бугарија.
А овие од Македонските арени не го пренесуваа тој натпревар, немаа преноси во тој термин и имаа слободни канали.
Што ќе им пишувам, кога немаат доволно коментатори.
Мене ми е прифатливо и да немаат луѓе кои ќе коментираат, битно нека имаат квалитетна слика и аудио звук од стадионите за да следам спортови.
Овие немаат доволно коментатори за трите канали, а некои членови на форумов бараа уште дополнителни канали да отвореле.
Да, за врвно пренесување на натпревар треба и претходна подготовка од коментаторите, треба собирање на податоци, анализа на статистика, читање на многу информации а за да се дојде до сето тоа е потребно време и низ интернет има и куп непотребни статии и информации додека да се пронајдат вистинските и квалитетни содржини од корист за преносите.
Ама реално, многумина од ,, обичните смртници " кои работат во маркети, ресторани, кафеани, фабрики на смртта од индустриските развојни зони, или на сезонска работа на море, голем број на луѓе кои работат во овие индустрии и во останати ненабројани индустрии е луѓето мораат да одат пола саат а некаде и еден час порано од официјален почеток на работно време а после официјален истек на работно време исто да останат пола саат до еден час после истек на работно време, треба смена да се преземе и смена да се предаде, треба објектите да се исчистат а сето тоа не се смета за дел од работно време, на тие луѓе им се смета 8 часа работно време а всушност работат 10 часови и тоа постојано на нозе и полни раце работа и не секаде имаат клими.
А овие ,, ѕвездите " од новинари од Македонска арена не сакаа да пренесуваат ждрепката од Европа лига и конференциска лига. Немале кој да коментира, а ждрепката траеше само 1 час и до завршување на групната фаза ќе нема нова ждрепка. Многу им било 1 дополнителен час да коментираат во климатизирана просторија.
Какви се, и кога за 4 месеци ќе дојде на ред ждрепката за елиминационата фаза од Европа лигата и од конференциската лига пак нема да ја пренесуваат ждрепката.
Ова е измачување за нас гледачите.
497 likes, 7 comments - slobodenpecat.mk on August 27, 2026: "⚡️27 август 2026, #Скопје # • Петте национални македонски телевизии, здружени во Македонската медиумска асоцијација (ММА), и јавниот сервис МТВ обвинуваат дека преку нови телевизиски сервиси српски компании ги злоупотребуваат и...
Југо Костовски коментират Германски куп и барат офсајд а играчот од Хамбург од негде 30 или 40 м од своја половина тргна во контра ко му ја подаде. Уште и рече ќе видиме на повторената снимка дали е офсајд. Значи неможам поќе
486 likes, 27 comments - lakicarex on September 1, 2026: "Можело ли во се што е убаво да се умеша македончето и да го расипе?? • • • #macedonia #arenasport #skopje #srbija #feedfeed • • • Како сте задоволни од искуството на коментаторите на arena premium mk".
www.instagram.com
Еве дечкото објасна се, дека има коментатори квалитетни (барем според мене) има. Зоран Мишевски, Тони Стојановски и Горан Стерјов мислам дека се кадарни за квалитетен пренос, се останато е за отказ.
Го слушам Југо, ракомет бундес лига, грми играта на 1 мин гол овај ти се чини коментира реприза од пред 4 години и не го итересира ништо. Оди чоек пензија и готово. Незнај што се суди, секоја судиска одлука 2 мин му треба да разбери кој што свирна , зошто, која е казната.
Фала му на господ ми даде ум си пазарив ИПТВ си гледам ракомет на DYN Гемранска тв, си гледам дерби фудбал на Арена 1 Премиум(пример) и не се замарам со овие аматери.
526 likes, 28 comments - lakicarex on September 1, 2026: "Можело ли во се што е убаво да се умеша македончето и да го расипе?? • • • #macedonia #arenasport #skopje #srbija #feedfeed • • • Како сте задоволни од искуството на коментаторите на arena premium mk".
526 likes, 28 comments - lakicarex on September 1, 2026: "Можело ли во се што е убаво да се умеша македончето и да го расипе?? • • • #macedonia #arenasport #skopje #srbija #feedfeed • • • Како сте задоволни од искуството на коментаторите на arena premium mk".
Бате ова не е официјална страница на Арена што ја коментирал.
Инаку бате, и српските коментатори бате не се нешто сјајни незнам бате шо толку фама дигате, бате.... на крај краева бате, пријавате се за коментатори шом толку ве бива, бате.
Полека се подобруваат нашите, се поправаат.
Дури и кога во официјалната програма нема најавен пренос, доколку нема поважен натпревар, го пренесуваат ненајавениот, како вчера Торино - Монца на А3М.
Голем напредок од киксот пред една недела со Рен - ПСЖ.
Ми се допаѓа тоа што пополека влегуваат во колосек.
Утре ќе снима рил како му фали времето кога фудбалот се емитуваше со наши коментатори.
Еве, сега имаме повторно Премиер лига, Ла Лига, Серија А со наши коментатори.
Да, имаат лапсуси, да, имаат погрешна транскрипција, да, грешат играчи... ама наши се. Уште се на почеток, бог знае кога последен пат коментирале фудбал. Со малце поинтезивно коментирање и пракса верувам дека може да се испеглаат некои работи.
Не знам за вас. Јас баш изгледав неколку ПЛ натпревари и баш убаво ми дојде повторно фудбал на македонски.
*не така одамна баравте стримови и бевте среќни со арапски коментатори
Утре ќе снима рил како му фали времето кога фудбалот се емитуваше со наши коментатори.
Еве, сега имаме повторно Премиер лига, Ла Лига, Серија А со наши коментатори.
Да, имаат лапсуси, да, имаат погрешна транскрипција, да, грешат играчи... ама наши се. Уште се на почеток, бог знае кога последен пат коментирале фудбал. Со малце поинтезивно коментирање и пракса верувам дека може да се испеглаат некои работи.
Не знам за вас. Јас баш изгледав неколку ПЛ натпревари и баш убаво ми дојде повторно фудбал на македонски.
*не така одамна баравте стримови и бевте среќни со арапски коментатори
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.