Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Mene me interesira dali navivacite na barsa ako istovo se deshavase ama obratno, nekoj vaka da pravi so rafinja, eve ne mora rival da e neka e psg, ke bea na stranata na psg i igracot? A ke frlaa ton govna vrz sopstvenuot klub.

Da zemese rafinja za da prai pritisok a i da butka cena, da stvara nemir i tenzija, psg so agentot da dogovaraa i da bea zaobikoleni deko i kompanija za bilo sto, da ostavea prvo igracot da iskreira scenario od koe nazad veke nema, pa posle da se vleze u direktni pregovori.

Ne mi teknue kako bese so nejmar ama znam deka togas navivacite na barsa ne bea srekni od takviot razvoj na nastani.

Gleate osven navivaci na barsa, nema drug sto e na strana na barsa vo slucajov, toj deko vrska nema kako treba da se realiziraat vakvi osetni transferi, si sozdava neprijateli nicim izazvan, mnogu loso go iskoristija faktot sto alvarez saka kaj niv, ogromen bust e ova za vakvi dilovi. Drugi menadzeri ova mnogu poinaku ke go izmenadziraa a alvarez veke ke bese del od timot i najmalce sto ke mu sugeriraa e javno bilo sto da govori.

Mene me interesira dali navivacite na barsa ako istovo se deshavase ama obratno, nekoj vaka da pravi so rafinja, eve ne mora rival da e neka e psg, ke bea na stranata na psg i igracot? A ke frlaa ton govna vrz sopstvenuot klub.

Da zemese rafinja za da prai pritisok a i da butka cena, da stvara nemir i tenzija, psg so agentot da dogovaraa i da bea zaobikoleni deko i kompanija za bilo sto, da ostavea prvo igracot da iskreira scenario od koe nazad veke nema, pa posle da se vleze u direktni pregovori.

Ne mi teknue kako bese so nejmar ama znam deka togas navivacite na barsa ne bea srekni od takviot razvoj na nastani.

Gleate osven navivaci na barsa, nema drug sto e na strana na barsa vo slucajov, toj deko vrska nema kako treba da se realiziraat vakvi osetni transferi, si sozdava neprijateli nicim izazvan, mnogu loso go iskoristija faktot sto alvarez saka kaj niv, ogromen bust e ova za vakvi dilovi. Drugi menadzeri ova mnogu poinaku ke go izmenadziraa a alvarez veke ke bese del od timot i najmalce sto ke mu sugeriraa e javno bilo sto da govori.
ПСЖ дојде им ја плати клаузулата, све чисто си беше. Можеби само делот на потеклото на парите е сумљив.
Барса ако толку сакаше да го има Алаварез нека ја платеше клаузулата, без да се расправа со Атлетико.

Па ене им успева, играчот трет ден не е на тренинг и мораше писмена медицинска белешка да вади дека не е арен во умот оти законски санкции ќе следуваат.
Само не знам шо мисли дека ќе се сожалат од клубот и ќе го пуштат ?
Пораката е јасна, или Арсенал или на трибини, се е во негови раце.
Мене ова ми е јасно дека две сезони е без трофеј и греби да излези од клубот ама требаше да е свесен кога потпиша таков луд договор во клуб кој е андердог, не потпишал за Реал Мадрид па сега да е разочаран од настаните.
Како можи да сонуваш за Барселона а да потпишиш договор со ривал до 2030 година и откупна клаузула 500 милиони ?
Коке имаше потпишано таков доживотен договор, легенда и дете на клубот кој никогаш не размислувал да го напушти.

Демек Перез ако не понудеше 150 милиони, Атлетико ќе ни го дадеше за 100. :pos:

Нема веза ова, Атлетико уште пред понудата на Перез добија излив на мозокот по социјалните мрежи. Решени се да не го продадат на Барса макар и го дале на Арсенал за поефтино. Перез имаше избори и ги користеше Алварез и Олисе за политички поени.

Проблемот е што немате ни 100м да платите и ќе почнеше оваа приказна како што почна со притисок од играч, јавни приказни, бојкотирање тренинзи за да избоксува трансфер во Барса по услови кои на Барса и одговоараат.

Перез испрати понуда која намерата беше да биде одбиена. Е сега која е логиката да одбијат 150м за Реал, а да прифатат за Барса под 150м?

Колку и да сакате да негодувате и да се смеете на делот дека Перез има удел Барса да не го доведе својот прв трансфер пик за нападот и со тоа директно да влијае директниот ривал да не се се засили.

Затоа цената за вас после сите настани е откупна клаузула, а за сите други ќе биде друга цена со оглед на тоа што Алварез ја направи штетата на Атлетико.

Па се деси, Псж го бараше Нејмар и од Барселона ми рекоја единствен начин да го земат е да ја платат клаузулата.
Така и се случи, 200 и кусур милиони искешираа, играчот сам си ја откупи клаузулата и после со Псж нати го дајми го направија.

Истите новинари кои сега плукаат по Атлетико да видиш какви статуси имаа тогаш за Нејмар и за слични играчи кои имало интерес да се купат од кај нив

ПСЖ дојде им ја плати клаузулата, све чисто си беше. Можеби само делот на потеклото на парите е сумљив.
Барса ако толку сакаше да го има Алаварез нека ја платеше клаузулата, без да се расправа со Атлетико.
Tie klauzuli bea radi nekoe pravilo u spanija site gi imaat i zatoa i se ludi, igraci na sosiedat imale nad 200m, normalno deka nema barsa toa da go plati ili bilo koj drug. Ke najdea nekoe nzs so ogled deka igracot saka da si odi, ima tuka nekoi nepisani dzentlmenski standardi kako da pristapis u vakvi pregovori, Barsa toa ne go napravi. Na kraj site izgubija mislam, barsa ne go zimaat a im fali dobra 9ka napred, alvarez nema da igra onamu kade sto saka, atletiko ima igrac sto tehnicki ne saka da e tamu a navivacite se apla kontra nego sega i ko tovar ke im e taa tenzija izvesen period.

Проблемот е што немате ни 100м да платите и ќе почнеше оваа приказна како што почна со притисок од играч, јавни приказни, бојкотирање тренинзи за да избоксува трансфер во Барса по услови кои на Барса и одговоараат.

Перез испрати понуда која намерата беше да биде одбиена. Е сега која е логиката да одбијат 150м за Реал, а да прифатат за Барса под 150м?

Колку и да сакате да негодувате и да се смеете на делот дека Перез има удел Барса да не го доведе својот прв трансфер пик за нападот и со тоа директно да влијае директниот ривал да не се се засили.

Затоа цената за вас после сите настани е откупна клаузула, а за сите други ќе биде друга цена со оглед на тоа што Алварез ја направи штетата на Атлетико.
Дечко глуп ли си бе?
Сите што пишуваат тука за се се во право, ама ова твоето со Реал нема врска!
Како може на Реал да не го дадат за 150 милиони, а на Арсенал да им го дадат за130?
Тоа беше шпекулација за кревање на рејтингот на Перез, од тогаш буквално ни еднаш не се спомна Реал у причава, освен ти тука на форумот!!!
Реакцијата на Атлетико со твитерите и глупостите беше уште пред да искочи таа "понуда"

Разбери дека у случајов не е ништо до парите!!! Го изјавиа тоа и од Атлетико.
Со сите ќе се преговара и може да замине само не во Барса и тоа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Иначе што сакате повеќе од ваков клуб :icon_lol:

Последно уредено:

Од каде знаеш ти дека немаат пари, да не си им сметководител? Скоро 200 милиони потрошија ова лето, се е платено освен некои 15 милиони вкупно за Гордон и Родри кои се во вид на лесно остварливи бонуси. Цел пост ти е со баба да имаше кур ќе ми беше дедо предвидувања.

Јас сум сигурен било кој играч од моменталниот состав да побара трансфер, ќе биде пуштен. Дури и за Јамал ќе се договорат. Со Феран зa една недела средија. Со ПСЖ не се сеќавам ама мислам дека и воопшто немаше преговори, односите тогаш беа на лева нога поради таа ремунтадата кога се врати Барса 6-1, клаузулата тоа лето падна на 222 милиони и ПСЖ во демонстрација на моќ ја плати. Нормално Барса проба да го убеди Нејмар да остане, му даваа и нов договор ама понудата од ПСЖ неможеа да ја израмнат и тоа беше тоа.

Иначе се согласувам дека имаат глупа стратегија за купување играчи која на се личи освен на трансфер преговори не. Во конкретниот случај сите изгубија, ама и генерално за други трансфери Барса нема резервен план особено кога станува збор за клучен играч.

Реал ваков таков делеку е попрофесионален во делов со трансфериве.Не ми текнува Реал вака цигански да се однесувал кон некој клуб кога сакал некој играч да даваат мизерни понуди и да го тераат да штрајкува играчот за смалување на цената.

Не Реал не го прави тоа. Реал само склучува тајни преддоговори со агентите на играчи за подоцна да ги уценува играчите финансиски ако не направат трансфер кај нив.

IMG_3170.jpeg

Последно уредено:
Ama nema da vi bide seedno ako nekoj pristapi na takov nacin, a igracot ke vi bide na hejt lista so godini, a racunaj ova e direkten rival, ne tim od druga zemja, sto e isto sjebana okolnost za atletiko. I u takva situacija smetam deka ke dojdese kaj vas ako bese by the book pristapot od site strani, onie javni ispadi bea najgolemata greska sto mozese da ja napravi alvarez, baska i gnevot u Argentina si go stai na grb nepotrebno.

Од каде знаеш ти дека немаат пари, да не си им сметководител? Скоро 200 милиони потрошија ова лето, се е платено освен некои 15 милиони вкупно за Гордон и Родри кои се во вид на лесно остварливи бонуси. Цел пост ти е со баба да имаше кур ќе ми беше дедо предвидувања.

Јас сум сигурен било кој играч од моменталниот состав да побара трансфер, ќе биде пуштен. Дури и за Јамал ќе се договорат. Со Феран зa една недела средија. Со ПСЖ не се сеќавам ама мислам дека и воопшто немаше преговори, односите тогаш беа на лева нога поради таа ремунтадата кога се врати Барса 6-1, клаузулата тоа лето падна на 222 милиони и ПСЖ во демонстрација на моќ ја плати. Нормално Барса проба да го убеди Нејмар да остане, му даваа и нов договор ама понудата од ПСЖ неможеа да ја израмнат и тоа беше тоа.

Иначе се согласувам дека имаат глупа стратегија за купување играчи која на се личи освен на трансфер преговори не. Во конкретниот случај сите изгубија, ама и генерално за други трансфери Барса нема резервен план особено кога станува збор за клучен играч.

Не Реал не го прави тоа. Реал само склучува тајни преддоговори со агентите на играчи за подоцна да ги уценува играчите финансиски ако не направат трансфер кај нив.

Прегледај го приврзокот 485960
Во случајов со Фиго сигурно веќе биле договорени за трансфер сега не ми текнува дали имаше клаузула за плаќање или договараа со Барса за цена ако договараа не требаа да прифатат пред се за угледот и реномето.Тоа што стариов сакал и дополнително да се осигура дека ќе иде кај нив според мене не е ништо негативно.

Мислам дека ова е тоа што повеќето тука го зборат. Да беше пристапот на Барселона подруг, можеби и ке им го продадеа Алварез.

Вака, ги напиздија уште на почетокот, во очекување дека ке попуштат на крај.

Последно уредено:
Дечко глуп ли си бе?
Сите што пишуваат тука за се се во право, ама ова твоето со Реал нема врска!
Како може на Реал да не го дадат за 150 милиони, а на Арсенал да им го дадат за130?
Тоа беше шпекулација за кревање на рејтингот на Перез, од тогаш буквално ни еднаш не се спомна Реал у причава, освен ти тука на форумот!!!
Реакцијата на Атлетико со твитерите и глупостите беше уште пред да искочи таа "понуда"

Разбери дека у случајов не е ништо до парите!!! Го изјавиа тоа и од Атлетико.
Со сите ќе се преговара и може да замине само не во Барса и тоа е тоа.
Прво пази како се однесуваш со изразиве, не сме мали деца тука. Секој има право на мислење, па ако не се согласуваш со истото има начин како да дискутираш. Како што во ниеден мој пост не те навредувам, биди коректен.

Тоа за Реал, само вие од Барса не сакате да го прифатите.
Ако сакаше исклучиво само ПР да прави Перез ќе одеше со 150м за Дембеле, Олисе, Квара, Халанд...немаше да се фати баш за Алварез. А Перез направи и ПР, и блеф понуда која требаше да биде одбиена поставувајќи референтна цена за вашиот прв трансфер таргет. Читај што вика во соопштението од Реал, Атлетико ја одбива понудата реферирајќи ја откупната клаузула како крајна цена. Значи откупната клаузула во приказната ја наметнува Реал...

Реал ја даде понудата во јуни, а од јуни до сега вие и Алварез ги направивте циркузите кои му нанесоа штета на цената на Атлетико. Атлетико има незадоволен играч, играч кој фановите не го сакаат - идеална стратегија која ја практикувате кога немате доволно пари за да купите некој играч и со таа стратегија сакавте да избоксувате намалување на цената за Алварез. Да не се случеше понудената цена од 150м вие ќе го реализиравте трансферот, зошто управата на Атлетико претходно немаше да има одбиено 150м и ќе имаше почист пат да го реши трансферот за сума која повеќе ви одговара вас. Со самото соопштение на Реал вас ве минира и ви ја наметнува откупната клаузула во приказната. Дополнително во приказната за откупната клаузула влијае и вашето однесување на пазарот.

Да се разбереме, не викам дека Перез е клучната и најважната причина зошто не го носите Алварез, тука влијае и вашето однесување на транфер пазарот и дигнитетот на Атлетико. Мое мислење е дека Перез има удел во целата приказна да ви ги заташка работите да останите без вашиот прв таргет во нападот.

Е сега зошто 130м за Арсенал? Атлетико има незадоволен играч, играч кој фановите не го сакаат и клуб кој го има изгубено респектот кон играчот. Доколку остани мислам дека голем е ризикот цената за Алварез да падне уште подрастично во 2027 година. Логично е да одлучат да го продадат...Ама за вас важи откупната клаузула (која Реал ја наметна со пуштањето во оптек во нивното соопштение), а за други клубови важи друга цена.

@Del Boy Тоа е моја претпоставка од однесувањето на Барса на трансфер пазарот. Легитимно е...
Еве контра прашање, од каде си сигурен дека имаат 100м? И тоа е твоја претпоставка нели?

Лапорта+Деко циганот, какви потези очекуваш?
Iskreno otkako znam za sebe i pratam fudbal na ist terk teraat, se nekoi pompezni izjavi, mes que un club i slicni ciganarii. Edino, edinstveno nesto za respekt od toj klub bea Ronaldinho i Puyol, se drugo e..Dodusa i ovoj Pedri mi deluva mnogu prizemen i skromen lik.

Ama nema da vi bide seedno ako nekoj pristapi na takov nacin, a igracot ke vi bide na hejt lista so godini, a racunaj ova e direkten rival, ne tim od druga zemja, sto e isto sjebana okolnost za atletiko. I u takva situacija smetam deka ke dojdese kaj vas ako bese by the book pristapot od site strani, onie javni ispadi bea najgolemata greska sto mozese da ja napravi alvarez, baska i gnevot u Argentina si go stai na grb nepotrebno.

Мислам дека ова е тоа што повеќето тука го зборат. Да беше пристапот на Барселона подруг, можеби и ке им го продадеа Алварез.

Се согласувам за ова, ептен самобендисано и неискусно тргна Барса. Најверојатно тригнаа некоја потисната гордост кај Атлетико и овие решија до крај да се инаетат.

Ги разбирам донекаде, сите сме биле у ситуации кога нешто ќе го срамнеш со земја ама нема да го дадеш на никој. :icon_lol:

Back
На врв Bottom