Пожари низ Македонија – случајност или намерно подметнување?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Власта си ги креира пожарите за да си го крене рејтингот, исто и со ѓубрето пред избори.
...сега Власта за што ги „креира“ пожарите кога веќе е на власт, да не и падне рејтингот? или за следните избори од сега се приготвува? :facepalm:

...а тоа е друга приказна ЗОШТО- ниеднаш, ни еден единствен пример, барем јас не слушнав / прочитав да се каже со име и презиме Пироманот што пали депонии, ниту казна дали воопшто доби и колку одговара кривично, затоа до денес пак има намерно палење на депонии, се додека ,,некој“ таму пали, а не се знае ништо за него ниту епилог како кривично дело, затоа во продолжеток ќе гори !

Screenshot 08-28-2026 10.48.02.png

... горат македонските места, планината Жеден, намерно подметнат пожар, жалосно за гледање, загрозени се имотите и луѓето, саботажи на намерно потпалување на сите страни!

на прашањето од насловов ќе одговорам вака:
-80% намерно,
-19% невнимание,
-1% несреќа (гром, искра од далекувод/мрежа, стаклена амбалажа...)
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 485955

... горат македонските места, планината Жеден, намерно подметнат пожар, жалосно за гледање, загрозени се имотите и луѓето, саботажи на намерно потпалување на сите страни!
на тој предел бев стациониран периодот април - август 2001 се до потпишувањето на рамковниот договор и скоро сето место беше опкружено со 100% албанско население
1000002173.jpg

Последно уредено:

на прашањето од насловов ќе одговорам вака:-80% намерно,-19% невнимание,-1% несреќа (гром, искра од далекувод/мрежа, стаклена амбалажа...)
на тој предел бев стациониран периодот април - август 2001 се до потпишувањето на рамковниот договор и скоро сето место беше опкружено со 100% албанско население
Прегледај го приврзокот 485957
... во територија на Македонија сите се македонски места, а таму на Жеден околината тоа не е „албанско население“, зашто такво население го има во државата Албанија, таму на Жеден значи е население Македонци од албански етникум т.е албанско потекло и додека вака пишуваме самите ќе ја изгубиме Македонија!

... во територија на Македонија сите се македонски места, а таму на Жеден околината тоа не е „албанско население“, зашто такво население го има во државата Албанија, таму на Жеден значи е население Македонци од албански етникум т.е албанско потекло и додека вака пишуваме самите ќе ја изгубиме Македонија!
сакала ти да признаеш или не тие места се целосно без контрола од државата,
таму не важи ни еден закон тргнувајќи од забрана за пушење преку плаќање некој вид на данок па до присуство на безбедносните сили...
п.с мене ми е многу криво што е така но тоа не го менува фактот дека е така.
-јас дури и не пишав @лбански туку така како што треба туку овој коректоров го сменил изразот!

Кои дрва на Жеден. Куропек е цела планина, од грмушка нема повисоко нешто.

Back
На врв Bottom