Пожари низ Македонија – случајност или намерно подметнување?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато

ВМР, по „традиционалната„ домашна пракса, им служи само на партиите кои се на власт во даден период, а во „меѓувреме„, ВМР „не е надлежно„ за било кој повик кон нив...

Последно уредено:
Ќотекот е бавен но стигнува, Македонецот знае чија е земјава и државата.
Не се брзаме.
Автоматски споено мислење:

ВМР, по „традиционалната„ домашна пракса, им служи само на партиите кои се на власт во даден период, а во „меѓувреме„, ВМР „не е надлежно„ за било кој повик кон нив...
Ќе видиш кога ќе запрат изговорите и 25годишната пропаганда ќе потоне, како од маглата ќе се видат роговите.
Можеби ќе звучи комуњарски, но постои колективна национална мисла кога е вистинско време за удар.

Последно уредено:
Ќе видиш кога ќе запрат изговорите и 25годишната пропаганда ќе потоне, како од маглата ќе се видат роговите.
Можеби ќе звучи комуњарски, но постои колективна национална мисла кога е вистинско време за удар.

„Колективната национална мисла„ ја гледам/е секој продолжен викенд и секој годишен одмор, каде „високосвесните„ ги арчат времето и парите кај јжните ни цигани...освен ако сметаш дека сум во криво.

Наоѓам дека само кај небитно мал дел од македонскиот народ навистина постојат свесност и осет за патриотизам и за одговорност...

„Колективната национална мисла„ ја гледам/е секој продолжен викенд и секој годишен одмор, каде „високосвесните„ ги арчат времето и парите кај јжните ни цигани...освен ако сметаш дека сум во криво.

Наоѓам дека само кај небитно мал дел од македонскиот народ навистина постојат свесност и осет за патриотизам и за одговорност...
Хмм, не би рекол, сите потајно си ја гледаат маката, а некои како владе си тераат со апатија и цинизам, познатата реплика, од нас ништо небива, но свеста постои, анти расположение против другите народи е масовно, кога тогаш таа енергија ќе кулминира. Незнам што ти е поентата со јужните цигани, подобро таму кај нашите него кај бугаро српските пијавици и искривените албанци.
Бугарите Србите и Албанците би сакале кај нив но Македонецот знае каде е неговата неподелена земја.

Хмм, не би рекол, сите потајно си ја гледаат маката, а некои како владе си тераат со апатија и цинизам, познатата реплика, од нас ништо небива, но свеста постои, анти расположение против другите народи е масовно, кога тогаш таа енергија ќе кулминира. Незнам што ти е поентата со јужните цигани, подобро таму кај нашите него кај бугаро српските пијавици и искривените албанци.
Бугарите Србите и Албанците би сакале кај нив но Македонецот знае каде е неговата неподелена земја.

Она кое е „масовно„ кај Македонците веќе го напишав; арчење време и пари кај јужните цигани секој продолжен викенд и летен одмор...и на тој начин, Македонците изразуваат „противење„ кон Грците.

Интересно...

Дека од нас „ништо не бива„ е повеќе од очигледно; народ кон себе си се гледа за државотворен, а државата не ја смета за своја (меѓу нив сум и јас...), државата пак го смета својот народ само како гласачко тело а во „меѓувреме„ државата (институции, установи...) „не се надлежни за ништо„, дел од народов (партиите на власт) кој државата ја смета за приватна своина и како можност за „ухлебување„ и „брцање„ во државното чекмеџе, народ кој држават ја доби на подарок а не може да ја уреди веѓе 35г...

Штом забележиш висока свесност за патриотизам кај Македонците, слободно извести ме...јас такво нешто не гледам.

„Сердарите„ и „војводите„ ги видовме и тие не ми се никаква референца за родољубие.

Ти си задоен со омраза бе човек..Недај Боже твојата енергија и на таквите како тебе што размислуваат да кулминира..Ти си тип на човек што не обединува него разединува..

Ти си задоен со омраза бе човек..Недај Боже твојата енергија и на таквите како тебе што размислуваат да кулминира..Ти си тип на човек што не обединува него разединува..
Океј Зоран Заев.

Океј Зоран Заев.
Зоран Заев му викаш на некој кој до сега нема стапнато во Грција во животот камоли предаја да потпишува..Не дека не можам него сум тип кој има некои принципи кои не ги погазува..

Зоран Заев му викаш на некој кој до сега нема стапнато во Грција во животот камоли предаја да потпишува..Не дека не можам него сум тип кој има некои принципи кои не ги погазува..
Добро де, чим си обединувач, купи си куќа во Арачиново и навивај за Шкендија Харачине.

Шок и неверување дека албанци и бугараши ја палат Македонија.
Не ми се верува.

Пак нешто запалиле, црни чадишта, смрди како онојпат од Трубарево.

Екипите на скопската Бригада за противпожарна заштита веднаш излегоа на терен, но при гаснењето беа попречувани од припадници на една етничка заедница која живее на и околу опожареното место поради што беше побарана полициска интервенција за непречено одвивање на гаснењето, вели Стојанче Ангелов, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување.
........................................................................................
Aj да не бидат све Албанци и Роми.

Последно уредено:

Како иде и накај собрание ќе има овакви работи

Ако се фатат овакви потпалувачи, поред казна за штетата обавезно треба и казна за загрозување на луѓе и загадување на околината, да лежи 10 години затвор па да видиме дали пак ќе пали...

Back
На врв Bottom