Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Место да работат да ја дигнат телевизијата од мртва точка МРТ се замараат со ова. Да лошо е што не се регистрирани Аrena M1, M2, M3 каналите во Македонија како македонски но тоа МРТ најмалку треба да ја загрижува.Povtorno se otvara vojna megju mtv i arena xD
https://telma.com.mk/2026/08/27/soo...difuzeri-chlenki-na-mma-i-javniot-servis-mrt/
Кои комедии сме, истите плачеа дека немаме спорт на Македонски сега сакаме да се укинати М1, М2, М3 да се вратат обичните 1П, 2П, 3П. Ние македонциве немаме дно, секогаш копаме уште подлабоко...Povtorno se otvara vojna megju mtv i arena xD
https://telma.com.mk/2026/08/27/soo...difuzeri-chlenki-na-mma-i-javniot-servis-mrt/
Кои комедии сме, истите плачеа дека немаме спорт на Македонски сега сакаме да се укинати М1, М2, М3 да се вратат обичните 1П, 2П, 3П. Ние македонциве немаме дно, секогаш копаме уште подлабоко...
Сега видов дека утре на А3М ќе го пренесуваат натпреварот Монако - ОМ.
Од една страна ова е за пофалба бидејќи се корегирале за разлика од претходното коло кога наместо Рен - ПСЖ даваа реприза од германскиот суперкуп, но од друга страна ова укажува на фактот дека имале откупено права и за француска лига.
И кога ќе видиш дека при откупени права за француска лига наместо Рен - ПСЖ (патем, шампионот на Европа) даваа РЕПРИЗА на германскиот суперкуп - сфаќаш дека е во прашање тотален аматеризам.
Истото го прават и српските Arena Sport.Копираат од премиумите се што ќе има и така треба да биде. Проблем настанува кога ќе престанат да копираат и како тогаш што напомена ти нема пренос. Србите знаат и да си играат со распоредот, па прават апдејти, а тоа за нашиве научна фантастика. Ќе направат распоред од понеделник и не го менуваат цела недела. Може во етер ќе иде истото ко српските , но напишаното останува од понеделникот. Се понашаат како неразвиено амазонско племе , али тоа е ќе си ги прифатиме какви се такви се.
Копираат од премиумите се што ќе има и така треба да биде. Проблем настанува кога ќе престанат да копираат и како тогаш што напомена ти нема пренос. Србите знаат и да си играат со распоредот, па прават апдејти, а тоа за нашиве научна фантастика. Ќе направат распоред од понеделник и не го менуваат цела недела. Може во етер ќе иде истото ко српските , но напишаното останува од понеделникот. Се понашаат како неразвиено амазонско племе , али тоа е ќе си ги прифатиме какви се такви се.
Добив одговор од еден новинар кој е сега коментатор во Арена М каналите.
Причината зошто вчера од 13:00 до 14:00 на Српската Арена Премиум 1 одеше пренос од ждрепката за групна фаза од Уефа Европа лигата и Уефа конференциската лига а во истото време на Македонските Арени Премиум М канали немаше пренос од ждрепката за групите, имено новинарот ми напиша дека причината била:
,, Ако сакаш верувај ми ама немаше кој да коментира... Денеска сите имавме по два преноса, премногу ќе беше некој да има и трет..... имаме болни луѓе....''
Јас му вратив дека подобро е и да имаат пренос и од ждрепката и од спортовите а да немаат коментатор, по мое е подобро и пренос да имаат отколку репризи.
Е сега секако на голем дел од народот би им пречело пренос без да има човек да коментира, а можно е и на раководството на Арена од Белград да им пречи некој овде на Арена М премиум да пуштаат преноси без коментатори.
Ама по мое е подобро и преноси без коментатори отколку репризи.
А реално и да имале по два преноси, таа ждрепката за групите траеше еден час што и не е многу.
Ама ете што да се прави, ова е малтретирање со овие Арена М премиум канали.
Се нафаќаш на нешто а не си спремен на тоа? Не го очекувавме снегот у декември работава. Банана држава, банана народ, банана организација.Добив одговор од еден новинар кој е сега коментатор во Арена М каналите.
Причината зошто вчера од 13:00 до 14:00 на Српската Арена Премиум 1 одеше пренос од ждрепката за групна фаза од Уефа Европа лигата и Уефа конференциската лига а во истото време на Македонските Арени Премиум М канали немаше пренос од ждрепката за групите, имено новинарот ми напиша дека причината била:
,, Ако сакаш верувај ми ама немаше кој да коментира... Денеска сите имавме по два преноса, премногу ќе беше некој да има и трет..... имаме болни луѓе....''
Јас му вратив дека подобро е и да имаат пренос и од ждрепката и од спортовите а да немаат коментатор, по мое е подобро и пренос да имаат отколку репризи.
Е сега секако на голем дел од народот би им пречело пренос без да има човек да коментира, а можно е и на раководството на Арена од Белград да им пречи некој овде на Арена М премиум да пуштаат преноси без коментатори.
А реално и да имале по два преноси, таа ждрепката за групите траеше еден час што и не е многу.
Може да му се каже на овој истиов новинар дека луѓе работат по 8-12 часа во нехумани услови за работа а него и на другите им било тешко да искоментираат 2 пази ДВА натпревари од по 90минути или вкупно работно време од 4 часа во кој ќе има пауза од 15 минути и во меѓувреме мојт да јаја,да пиет па и да прекинит со коментар које го видите шо прајт. Дечките беа навикнати на 5 преноси месечно и ќе реализираа вести блиц на телевизиите кај шо работеа. Не ги бива тоа е премногу им било да коментираат 3 натпревари. Шта речи која пораку послати и коме.Добив одговор од еден новинар кој е сега коментатор во Арена М каналите.
на арена 1х2 ќе ја пренесуваат фрајбург - вердер.Приметувам дека не ги даваат сите натпревари на Арена, пример утре играат Вердер-Фрајбург а ќе нема пренос на Арена, само на Спортклуб 2. Слично беше и во претходното коло кога не го даваа Гетафе. А не е дека имаат подобри утакмици во тоа време.