Arena Sport - спортски пакет тв канали

• Креатор на темата Креатор на темата nikola3103
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за ФФМ што им излегува во пресрет на коментаторите, секако е пренатрупан викендот со натпревари нема потреба плус и МК лига да досаѓа таму.
Арена како носители на тв права тие треба да диктираат термини, а не ффм. Во нормална држава.

vo normalna drzava klubovite ne bi mu prifatile bosh termin vo petok i ponedelnik ali kaj nas se samo banana zdruzenia sho nitu nesto zarabotuvat niti nesto nekomu mu znaci deka arsimi kje igral vo ponedelnik, so eden zbor ebivetar, i onaka site gleame premier liga barem da ti go ebava terminot nedela vo 5 e losho a ona sho ne razbiram primer koj glea shpansko osven barca real utakmicite, kako mozi da sedite pred televizor i italjansko prvenstvo da sledite uste, od kaj vi e zelbata sho e presudno ne znam

Абе сеа ако се водиме така, во нормална држава ќе го прогласеа овој фудбал што се игра за аматерски и немаше во ниту еден случај да оди во директен пренос, а не да ги молат да играат во петок или понеделник јаките клубови. Нека се среќни што воопшто и ги даваат на телевизија, додуша знаејќи какви местенки има можеби и не се баш среќни.

Па најверојатно да бидејки не гледам друга логика зашто Вардар-Силекс и Шкендија - Струга се во понеделник,а во недела нема утакмици и следното коло е така распоредено

Шкендија игра во квалификации и можеби затоа играат во Понеделник.
Инаку нека ги стават да играат во ептен ран термин во Недела од 10: 15. :pos:
Во Чешка во втората лига играат во таков ран термин, оваа нашата прва лига и така е со квалитет како да е втора лига во Чешка.

Има и позитивни ама и негативни страни овој проект со МК Арените.

Засега е во ред, сите натпревари од топ 5 лигите ги пренесуваат. Навистина ми е поголемо задоволство да гледам со македонски коментатори. Е сега она што го велеа некои членови - ако ги даваат Брегалница - Тиквеш наместо Севиља - Осасуна ќе биде глупост од светски размери, и сигурен сум дека во тој случај би настанал огромен револт кај гледачите.
Но, се надевам дека екипата на македонските Арени го знае ова и го има во предвид.

Океј распоред напраиле за неделава, ќе ги покријат сите побитни преноси и нема да ја даваат во живо Арачиново - Арсими.
Незадоволни ќе бидат тие од Арачиново и тие што сакаат да ги гледаат Брентфорд - Тотенхем и Џенова - Наполи. Причината за другиве две утакмици е тоа што нашите се решиле да ја копираат програмата од Арена 4 Премиум ,па ете може и да бирате шпанско дали ќе глеате на македонски или српски во сабота :D Според мене пак се изглупираа, но све е тоа очекувано. Толку време глеаме шпанско на српски , а и ова со Табак и формула покрај Адреналин пак ќе речам непотребно...

Колку и да технички имаат проблеми сепак ако сакаат да не им се собира све на три канали кога е најнабиено со фудбали викендашки барем уште еден би требало да земат канал макар тој канал бил со најмалку преноси нека го има македонска верзија.

Premium M4 претежно да има македонски фудбал и нешто што не е толку атрактивно за разлика од Лига Шампиони, Премиер лига и друго. На трите канали да се фокусираат на она најгледано од фудбали и да не бркаат термини и многу да мислат на што попрво предност да му дадат.

Исто кога веќе сакаат да го пренесуваат Формула 1 да е и тоа таму на тој Premium М4 канал. После нека му ја мислат да земат уште спортски новинари и така нека се шири македонскиот Arena Sport.

Океј распоред напраиле за неделава, ќе ги покријат сите побитни преноси и нема да ја даваат во живо Арачиново - Арсими.
Незадоволни ќе бидат тие од Арачиново и тие што сакаат да ги гледаат Брентфорд - Тотенхем и Џенова - Наполи. Причината за другиве две утакмици е тоа што нашите се решиле да ја копираат програмата од Арена 4 Премиум ,па ете може и да бирате шпанско дали ќе глеате на македонски или српски во сабота :D Според мене пак се изглупираа, но све е тоа очекувано. Толку време глеаме шпанско на српски , а и ова со Табак и формула покрај Адреналин пак ќе речам непотребно...
И Марсеј - Стразбур не ја даваат, лошо е ако остане вака и за во иднина. Овој викенд 3 натпревари од топ 5 лигите нема да можеме да гледаме.

И Марсеј - Стразбур не ја даваат, лошо е ако остане вака и за во иднина. Овој викенд 3 натпревари од топ 5 лигите нема да можеме да гледаме.

Па и тоа. Више кога пренесува Арена Спорт 5 турнирот петочки ,можеле да прескокнат. Мора домашен тим со дембелот Тони или хехенцата на Југо да се коментира...

Све по список да им изна.бам,не се вклучуваат на отворање на Премиер Лига за да го слушаме тренерот на Башкими
Све да ви изнае.ам

Ќе се вклучат само натура терапи рекламите да пројдат.

Катастрофа... На почетокот кога разбрав дека ќе има македонски Арени, искрено ми беше мерак нешто и наше да има, на наш јазик.. Али распоред е за у к**ац , марсеј-стразбур не даваат на арена2премиум, даваат рк охрид-рк загреб пријателска, алоооооооооооооооооо

Portugalskata liga nema sega zasega da odi ni na arenite ni na sport klub ama ko gi slusav sportskite vesti na hrvatskata rtl tamu spomna voditelkata na kraj deka na voyo internet streaming platforma ke ima prenos od Sporting-Alverca natprevarot + kvalifikacii i salata trka od Formula 1.
Автоматски споено мислење:

Eve gledam vo nedela ima i germanski kup fudbal na toj voyo ke imat i od to prenosi.
Автоматски споено мислење:

Attachments

• Screenshot_20260821_231331_VOYOhr.jpg
    Screenshot_20260821_231331_VOYOhr.jpg
    275,7 KB · Прегледи: 15
Последно уредено:
Back
На врв Bottom