Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 485214

Некој многу го има изнервирано Кардинале, најмногу навивачите и фановите на Милан.
ili nekoj mnogu si igra kurot so nego (Mendesh), so ogled deka za dvajca negovi igraci dadoa 120m evra, a edna povreda na Modric i timot ke mu se upokoi, da ne navlagam u toa deka Modric e pred penzija i mozda ja igra i poslednata sezona vo karierata.

Mnogu mi e sumjivo ova sto go prai Mendesh so Milan, ne od aspekt na nesto nelegalno, nego deka nasol ofci pa gi strizi, premnogu smetam deka platija i za dvajcata, i toa u denesno vreme kade se vrtat ludi transfer sumi, sepak netipicno e ova za nekoj od Italija. Marota da gi imase ovie 120m evra na raspolaganje ke napraese pola tim za naredni 5-6 sezoni sigurno. Ramos ne e los igrac mislam deka ke im e najdobra 9ka na Milan posle dolgo vreme, za ovoj realno retko koj go gleal pa da sudime sea, ama sepak, mnogu nekako finansiski se odrani Milan tuka, ne veruvam ni deka se naddavaa so nekoi drugi timovi pa da sfatam zaso se takvi cenite.

ili nekoj mnogu si igra kurot so nego (Mendesh), so ogled deka za dvajca negovi igraci dadoa 120m evra, a edna povreda na Modric i timot ke mu se upokoi, da ne navlagam u toa deka Modric e pred penzija i mozda ja igra i poslednata sezona vo karierata.

Mnogu mi e sumjivo ova sto go prai Mendesh so Milan, ne od aspekt na nesto nelegalno, nego deka nasol ofci pa gi strizi, premnogu smetam deka platija i za dvajcata, i toa u denesno vreme kade se vrtat ludi transfer sumi, sepak netipicno e ova za nekoj od Italija. Marota da gi imase ovie 120m evra na raspolaganje ke napraese pola tim za naredni 5-6 sezoni sigurno. Ramos ne e los igrac mislam deka ke im e najdobra 9ka na Milan posle dolgo vreme, za ovoj realno retko koj go gleal pa da sudime sea, ama sepak, mnogu nekako finansiski se odrani Milan tuka, ne veruvam ni deka se naddavaa so nekoi drugi timovi pa da sfatam zaso se takvi cenite.
Практично Мендеш е новиот спортски директор на Милан бидејќи Милан нема среќа со нив :D
Се надевав дека Мендеш ќе помогнеше и во продажбата на непожелните фудбалери од Милан но останува да видиме.
Сигурни Кардинале и Мендеш имаат некој позадински договор, соработката не е само туку така.

35мил +10мил у бонуси и 10% од идна продажба.

Нкунку е пред трансфер у Њукасл за 30мил +5 у бонуси, ете се парете за овој
А колку го плативте Нкунку?
Не е баш така.

Mnogu mi e sumjivo ova sto go prai Mendesh so Milan, ne od aspekt na nesto nelegalno, nego deka nasol ofci pa gi strizi, premnogu smetam deka platija i za dvajcata,

Зарем менаџерот не заработува повеќе кога трансферите се помали, кога фидбалер ќе биде продаден испод цена, па провизијата е поголема!? Исто знаат да дерат и со договори за плати на фудбалерите.

Вака, ако некој стрижел, тоа се прво ПСЖ и Стразбур (односно групацијата што стои позади нив и Челзи).

Псж плаќа високи цени за играчите,ама и не ги пушта без пари.......интересна политика на клубот и се покажува како многу успешна на фудбалски и економски план

А шо е смешно ? Шо кажа погрешно Мурињо ? До вчера за Реал изјавуваше дека ако тропни на врата не се одбива таа понуда, за после месец дена скроз друго да збора

Што ќе прават овие со 28 дефанзивци.

Back
На врв Bottom