Најсекси Византијци

Биџи рековме секси. Која е бабава? Речи и на Чет ЏиПиТи да ги генерира онака како што биле опишани.
Теофанес го опишал Василиј како многу висок маж со многу широки рамена кој можел да се бори со две раце со дива свиња и да победи, имал кафено црвеникава коса и носел голема брада.

Василиј I

Василиј Први, наречен Македонецот — византиски цар кој е родоначалник на Македонската династија. По потекло Василиј бил Ерменец, од ерменска фамилија или мешано словенско-ерменска, која стотина години живеела во Адријанопол (сега Едрене), поради тоа што е роден во темата Македонија, во сите византиски извори е наречен Македонец, а неговата династија - династија на Македонците.
Василиј израснал во крајна беда. Барајќи среќа, дошол во Цариград и тука благодарение на својата голема физичка сила, станал коњушар на царскиот двор. Со тоа започнало неговото необично издигнување, за кое имал да им заблагодари како на своите способности, така и на царевата ќуд. Му станал интимен пријател на Царот Михаил III и маж на неговата некогашна љубовница Евдокија Ингерина.

Ирена од Атина

Автоматски споено мислење:

Теофил

Да те прашам нешто, пошто сликите на тетка ти биџи се АИ овие твоиве не се ?
Оваа Ирена ко манекенка од серијана Султан Сулејман а овој Теофил ко реинкарнација на Ерик Бана да е .

Да те прашам нешто, пошто сликите на тетка ти биџи се АИ овие твоиве не се ?
Оваа Ирена ко манекенка од серијана Султан Сулејман а овој Теофил ко реинкарнација на Ерик Бана да е .
Се разбира дека се АИ срце.
Ама јас прво ја прашувам како изгледал извесен лик - како бил опишан од неговите современици. И тек врз база на тоа ја терам да генерира слика.
Автоматски споено мислење:

Ирена од Атина имала црни широки очи бела кожа и тесно лице, била многу висока и посебно елегантна. Дури и кога остарела пишувале дека уште имала елегантно држење жената.

Василиј бил Ерменец ама веќе 100 години фамилијата му живеела во Македонија во Одрин. Имал црвеникава брада.

Теофил бил опишан ко модел од неговите современици, имал многу пропорционални симетрични црти на лицето.

Последно уредено:
Темава е за ваши омилени Императори и Имперторки на Цариград.
Не е битно кој бил топ а кој бодом, споделете ги овде.
Јас ќе почнам со Мономахос, пошто овај во списи е спомнат ко претерано згоден. А и мозаикот кажува дека ваљда бил токму таков.

Прегледај го приврзокот 469197
Според ЧетЏиПиТи, лепотанот изгледал вака. И овај бил од Македонската Династија, ама вери стрејт. Само два тројца биле геј од нашата Династија.

Јас ќе почнам со Мономахос, пошто овај во списи е спомнат ко претерано згоден. А и мозаикот кажува дека ваљда бил токму таков. Додека ги истражувате овие историски ликови и нивните богати судбини, може да го искористите и betmatch bonusz за дополнителна забава.
Мене секогаш ми бил интересен Јулијан Апостат (иако не е цариградски император во смисла на подоцнежниот Визант). Од цариградските би го издвоил Јустинијан I — не по изглед туку по тоа што оставил огромен печат: кодификацијата на правото, Света Софија, обидот за обновување на старото Римско царство.

А од овие „пофенси“ ликови, Мономахос стварно има интересна приказна. Кај средновековните писатели често се претерувало со описите на убавината на царевите, ама очигледно било важно да изгледаат како идеални владетели — млад, достоинствен, речиси божествен лик.

Инаку за Македонската династија има многу митови околу приватниот живот на царевите. Изворите се нерамномерни, а византиските хроничари често користеле озборувања како политичко оружје. За некои личности има повеќе индикации, за други само шпекулации.

Мој фаворит можеби би бил Василиј II — целосно спротивен тип од Мономахос: не баш „фацата од мозаик“, туку човекот што со децении ја држел империјата на нозе.

Back
На врв Bottom