Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Некако почнав да преферирам повеќе да излегувам преку ден за време на викендот, а не навечер. Ноќното излегување секогаш сум го гледал како некоја обврска која што ќе морам да ја завршам, а никако да дојде на ред и цел ден ми минува во исчекување.

Иако ноќното секогаш ќе биде шема и тоа потполно го разбирам и убаво е некогаш така, но сметам дека дневното излегување ми лежи повеќе...особено денско кафе на зимското сонце има ли подобро од тоа?

Драга,

Најголемите патриоти Алфа ТВ не знаат македонски. Слушам прилог за музејот за тутун во Прилеп и одеднаш увото ми фаќа: Кристобал Колон. Страшно.
Да не знаат дека Кристофер Колумбо го викаат Кристобал Колон на шпански и не е така страшно, ама да не истражат и само да си го ископираат тој назив за медиум кој се удара во гради со македонизам е ужасно.

За Кајгана ТВ, Шонче Македонче. :pijanco:

Драга,

Многу ме нервира кога луѓето зборуваат во демунитив. Посебно па кога станува збор за храна. Лебче. Супичка. Мевце. И somehow заприметив дека ова посебно го користат покрупни луѓе. Wtf луѓе, си ја омекнувате грижата на совест со минијатурни зборчиња или што е работата?

Храната си е храна, порцијата си е порција. Не звучете како во градинка кога си нарачувате ручек.

Тргнавме на пат, спремив 4 сендвичи повеќе намерно демек да се најдат. Ќе одат тие во фрижидер и после два дена со ладно пиво кога ќе ме спука криза у ниедно време ќе кажам “да не се фрлат”, тој изговор увек проаѓа кај женами. А башка оладени упиени попримиле вкусови за два дена…

Back
На врв Bottom