Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    15
Ако нема никаков интерес или ако има понуда каде што шупакот нема да сака да оди ќе го пуштат на позајмица со право за откуп.
И за тоа саше треба да има заинтересиран. А кога ќе видиш и на трансфермаркет на тоа малото билбордче што го има кај секој фудбалер, за да видиш кој клуб колку % е заинтересиран за него, само Тотенхем е најзаинтересиран и тоа одвај 50%. А замисли колку е тоа нерелевантно како извор на информации.

И за тоа саше треба да има заинтересиран. А кога ќе видиш и на трансфермаркет на тоа малото билбордче што го има кај секој фудбалер, за да видиш кој клуб колку % е заинтересиран за него, само Тотенхем е најзаинтересиран и тоа одвај 50%. А замисли колку е тоа нерелевантно како извор на информации.
Требаше да го продадат пред 3-4 сезони но грешката е веќе направена.
Затоа го најмија Мендеш да го продаде, во последниве 24 часа има шпекулации дека Астон Вила се заинтересирани да го земат како замена за Роџерс и Галатасарај биле сериозно заинтересирани за раперот.

Антони Гордон во Барса за 80 милиони, Крисенсио Самервил кај арапите за 80 милиони, Челзи успеа да се ослободи од Граначо со позајмица со условна обврска за задолжителен откуп од 50 милиони, додека за Леао најдобриот рапер во Милано и најдоброто крило последниве сезони во Европа и Универзумот нема апсолутно никаков интерес од никој.

Антони Гордон во Барса за 80 милиони, Крисенсио Самервил кај арапите за 80 милиони, Челзи успеа да се ослободи од Граначо со позајмица со условна обврска за задолжителен откуп од 50 милиони, додека за Леао најдобриот рапер во Милано и најдоброто крило последниве сезони во Европа и Универзумот нема апсолутно никаков интерес од никој.
Како нема интерес од никој, секој ден го спомињаш од уста не го извади, гарант и го сонуваш како рапува :cool:

Ќе ја рестартира кариерата со необрвзувачка позајмица во Спортинг.

Фафана и Хименез заслужуваат да добијат уште една шанса а и Ричи кој воопшто не ни доби шанса.
Од друга страна Томори и Муса мора да бидат продадени веднаш.
Изгледа Аморим се предомислил за Еступињан и одлучил да го задржи.
Друга многу битна работа Модрич не треба да биде стартер и треба да добива само по 15-20 минути и да биде ментор на младите.

Xiq3vM.gif

Сега кога виде дека не го сакаат во Англија се предомисли и сака да остане во Милано , не му се гради рап кариера во Турција.
Ќе игра овој за Футуро во трета лига така ми мириса работава.

Не верувам дека ќе си дозволи Милан да ја скашка работата со Леао и да се изглупира со некои драстични мерки за да го тргне од тим, као обични позајмици без обврска за откуп, казни и слично.
И мене ми е чудно што дотолку баш нема интерес се уште, ама за тоа е крив Леао самиот затоа што избрза на почеток на летото со изјавите дека ќе си оди од Милан и сеа тимовите коишто евентуално би биле заинтересирани ваљда играат на време за да спуштат цена, многу нормално. Иначе нема објаснување за фактот дека некој во Англија е спремен да дае толку пари за Гарначо, а не за Леао. Или можда има објаснување ако Челзи и Вила си мутат меѓусебно као Јувентус со Сасуоло/Џенова своевремено и си продаваат играчи за луди и необјашњиви суми за да равнат и штелуваат сметки таму.

Мислам дека ако Милан не успее да добие најмалку 50 милиони за перманентен трансфер, позајмица со обврска или ептен скапа обична позајмица со право на откуп (што би било налик на обврска), ќе спакуваат приказна демек еве Аморим успеа да го убеди да остане, Рафа го препозна проектот, ќе биде друг чоек од понеделник и тако даље и ќе го задржат во тим. Е сеа тоа е проблем од тактичка перспектива дека Аморим ќе мора да импровизира со позицијата на Леао кај него во формација и тоа ќе биде очобол и ќе ја ебе цела формација и атмосфера во тимот и ќе биде темпирана бомба што ќе може да ја уништи сезоната и најверојатно ќе ја уништи заедно со кариерата на Леао којшто догодина мирно и тивко ќе замине обична позајмица со право на откуп за 13 миљони во амбициозниот Трабзонспор, со изјава дека Трабзон е прекрасен град на Црно Море. На крај ќе заврши како продавач на рачно направени алки на плажа со гумени папучи низ коишто прстите ќе му висат надвор.

Друга работа е што пред Леао има тон ѓубре што треба да се исчисти од тимот, мене појше ме секира што нема интерес за Лофтус, Томори, Фофана, што Бенасер (иначе неговата плата е моментално трета највисока за одржавање во клубов) ги дупи и се влече и што продажбиве тешко им одат.

Последно уредено:
Мене Фофана не ми е проблем. Се пренагласија некои моменти од тип на промашени шанси и тук-там некој разместен пас, ама освен тоа, скроз коректен фудбалер е.

Back
На врв Bottom