Грчко државјанство, процедура, документација

• Креатор на темата Креатор на темата Coca Cola
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Еве нешто ново од jугот :)

Иста шема ќе направат како бугарите и после низ преговорите со ЕУ ако ги отвориме некад ќе не дупчат(не дека и сега не го прават тоа) и ќе си бараат плус. Проценките се дека 200 000 - 300 000 луѓе се или водат потекло од егејска, така да имаат плодна почва за уште повеќе барања.

Може и уште еден аспект да се додаде а тоа е дека не сакаат да станеме членка на ЕУ исто како бугаристанците па на овој начин се овозможува да искравари таа за нив про-ЕУ лоша крв без да се стават повторно отворено самите грци против Македонија преку вето. Најголем пораз за соседите е обединување на МКД преку членство во ЕУ, не постои начин после тоа да се спречи социо-економското обединување. Исто што би било со Западна МКД и Албанија. Целната група е битна а тоа се луѓе кои се спремни да работат по западни норми и кои не сакаат да подлегнат на локалната УДБашка опшествена контрола. Факт е дека во моментот опшествено политичката ситуација во Макеоднија е резултат на некаков аранжман во кој јас лично мислам дека имаат удел и грците.

Еве нешто ново од jугот :)
По мене, ова повеќе го прават ради себе, него за да ни наштетат нас (пошто истава политика ја водат и преку амбасади надвор од Македонија). Имаат голема демографска криза, а да се разбере во какви проблеми се, имаат затворено околу 700 училишта само во една година пошто немаат деца. Имаат доста стари луѓе (поради долг животен век) а малце деца се раѓаат, додека доста млади фамилии се селат низ ЕУ. На долги стази ова е неиздржливо (и од аспект на економија и од аспект на државни расходи како пензии). Поради ова бараат начин да го надокнадат тоа што го губат.

Истава политика ја пробуваат и во Австралија, САД, Канада (каде што ЕУ пасош би бил привлечен). Пробуваат и со визи за дигитални номади, пробуваат на разно разни начини да привлечат луѓе да живеат во Грција, али проблемот е што економски не се во завидна позиција, океј се за туризам али ако треба некој да живее таму (да брка кариера, бизнис, да се потпре на здравствен систем) далеку е од некое завидно ниво. Се предвидува дека во следниве 25 години ќе изгубат 20% од сегашна популација и по мене, целава политика околу пасоши, дигитални номади, е поради ова.

По мене, ова повеќе го прават ради себе, него за да ни наштетат нас (пошто истава политика ја водат и преку амбасади надвор од Македонија). Имаат голема демографска криза, а да се разбере во какви проблеми се, имаат затворено околу 700 училишта само во една година пошто немаат деца. Имаат доста стари луѓе (поради долг животен век) а малце деца се раѓаат, додека доста млади фамилии се селат низ ЕУ. На долги стази ова е неиздржливо (и од аспект на економија и од аспект на државни расходи како пензии). Поради ова бараат начин да го надокнадат тоа што го губат.

Истава политика ја пробуваат и во Австралија, САД, Канада (каде што ЕУ пасош би бил привлечен). Пробуваат и со визи за дигитални номади, пробуваат на разно разни начини да привлечат луѓе да живеат во Грција, али проблемот е што економски не се во завидна позиција, океј се за туризам али ако треба некој да живее таму (да брка кариера, бизнис, да се потпре на здравствен систем) далеку е од некое завидно ниво. Се предвидува дека во следниве 25 години ќе изгубат 20% од сегашна популација и по мене, целава политика околу пасоши, дигитални номади, е поради ова.

Не држи ова многу вода баш, и некој наш да земе грчки пасош ќе го земе да избега во Западна Европа не да живее во Грција. Порано имаше муабети дека на егејците не им давале можност за пасош, оти ќе можеле да тужат да си ги бараат назад одземените имоти таму

200 000, bugarski, isto tolku albanski i sega i pola da e.od.ova grcki .neke ostani makedonec ......

Кои се условите? Да се пишеш Грк и името да го смениш? Некаде читав не било ова ново туку едноставно од ново објавија.

Феноменален парадокс. За пасош и државјанство потеклото им е супер валидно и одма те наоѓаат во книгите, ама кога ќе им извадиш стара тапија и имотен лист од дедо ти за земјиштето во Егејска или Пиринска, тогаш одеднаш потеклото не постои или не важи.

Времето со лажна историја помина. Вистината е болна работа. Затоа и само толку можеш да пишуваш.

Сите што се македонци потомци на античките македонци ќе зимат грчки пасош. Остатокот јужно-словени кој не се македонци ќе зимат бугарски пасош. Многу едноставно. Секој по својот корен си оде.

Демек грчките пасоши проблем....секој македонец има грчки пасош. Мајка Грција. Хеленска Република. А Фиромскиот-Северџански идентитет е ваков за жал.
Прегледај го приврзокот 483327
Аууу каква тешка лоботомија, која мајка те израсна вака без мозок...на јужниве цигани кои се нарекуваат Грци им фалат прави Македонци па ќе делеле пасоши хахаха...абе цели поколенија Македонци имаш по Егејска Македонија со сменети имиња на грчки кои знаат кои се и што се и од каде потекнуваат и до ден денес ја негуваат македонската традиција, култура и фолклор.
Грците се ништо освен мешавина од секаков народ меѓу кои има и македонци секако откако Филип Втори им покажал на племињата таму дека освен со мажи може да имаат секс и со жени.
Да, има во Грција некои наши полубратчиња од тие оргии таму.
Wannabe македонци хаха.

А зошто не одеш во Егејска Македонија да видиш дали има такви како тебе со ФИРОМ исти идентитет? Зошто постојано очајно се повторувате се исто па исто во круг како расипана југословенска плоча.

Зарем мислиш дека тие луѓе таму егејци имат исти ФИРОМ национален идентитет како тебе? Зошто не идеш со нив да разговараш него само штракаш глупости на тестатура?

Сите се 99% од нив Македонци Грци(Makedones Ellines) потомци на античките македонци а вие со Преспански договор прифативте дека сте јужно-словени и немате ништо конекција со античките македонци.

Еве ти ги.
Прегледај го приврзокот 483328

А еве ти и едно од многу видеа што не ги знаеш што викат за вас. И ако не веруваш слободно оди во Егејска Македонија дали има такви како вас Јужно-Словени со ФИРОМ идентитет.

Ендопијци се нарекуват они што значи домашни. И сите 99% од нив се грци, македонци грци потомци на античките македонци. Некој се славовони знаат и словенски и словенска музика слушат арно ама да имат исти ФИРОМ идентитет од Северна Македонија оди барај по егејска македонија ако најдеш једва 1%... Жал ми е ама тоа е ралноста. А реалноста е болна работа. Па сега демек грчи пасоши ако дават масовно трн во око.... Позади добар коњ се крева и прашина нормално.
Јас не кажав дека не се македонци, има како што кажав наши братчиња од мешани бракови и таму. Нека си се сметаат они немам јас ништо против...ти мислиш кога тргнал Филип во поход со него земал се, останале луѓе тука на овие простори толку ли е тешко да го перцепираш тоа.

Како што кажа господин Горан.
„Не можете вие да барате од мене да не се чувствувам како дел на најдлабокиот и најстар свет, кога Хераклеја ми е дома, кога Охрид ми е дома, кога Виа Игнација, единствениот автопат што постоел во Европа меѓу 5 и 15 век минувал покрај куќата на баба ми во Битола. Не може баш сè да е кај вас, а баш ништо да не е кај нас.“
До ден денес се откриваат нови археолошки наоѓалишта, ама ти ќе ме убедуваш немало никој тука, исчезнале луѓето, Филип од Евзони надоле имал право да дејствува само :pos:
Да викаш дека Филип бил грк е ко во иднина да викаш дека Путин е најголемиот Украински генерал одкако им еба мамата.

А Бугарски пасош ли да земам како вас? Со бугарски пасош ќе бидеш поголем македонец нели?
Пардон Македонски Бугарин нели така се нарекувате?
https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian_Bulgarians vs https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonians_(Greeks)

За демократија вие очигледно не сте слушнале. Уште како да живеете во Југославија. Бивша Југословенска Комунистичка Држава. Што има проблем со реалноста болна и сеуште живее со розеви наочари. Што е срање? Бруталната вистина? Да срање е. Вистината е болна работа. Жал ми е. Само пишувам реално.
Ти самиот не знаеш што си и што сакаш на мене ќе ми кажуваш :pos:
Ама добар тренинг имаш мора да признаам, хибридни напади хаха.

Оваа опција постои одамна кај грците, интересно е што токму сега кај нас се објавува на официјалната страна на грчка амбасада во Скопје со што се дава можноста и наши државјани да бараат.

К*пиле зошто Македонците не ваделе бугарски пред бугарија да биде членка на ЕУ ? и денешните грци какви грци се од Воздух или сите се по потекло од Египет ?

Македонците вадеа бугарски пасоши и пред Бугарија да стане членка во ЕУ. Тогаш ептен голем беше бизнисот со половни коли од Бугарија.

OK, и дадов шанса на темава. Му дадов 2 шанси и на @NikoDragon . Никој не ги искористи шансите. Доста беше. Очигледно е дека темата е само провокација од трол и не им е местото тука.

@NikoDragon е перманентно баниран од форумот. Темава е перманентно под клуч!

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom