Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Нетко меџу нама није наш. И шу прајме сеа?

Миланов посочи дека последниот извештај што АХВ го добила од Центарот за јавно здравје – Гостивар бил од 13 јули и во него било наведено дека водата е исправна за пиење. Во меѓувреме, истрагата на Основното јавно обвинителство утврди дека во периодот од 25 јуни до 16 јули во водоснабдителниот систем биле поставени диви пумпи кои внесувале вода со фекално загадување во мрежата. објави Скопје1.мк

Еве ти ги двата иницијална предлога кои треба да бидат воведени заедно со разрешувањето на судиите и обвинителите:
  • Воведување ограничен судиски мандат (од девет години, по примерот на уставните судии) , каде што потоа или одиш на повисока позиција или твојата судска кариера е завршена.
  • Враќање на југословенскиот модел за кривична одговорност на судиите во случаи на непримена, изигрување или злоупотреба на законите. На пример за паѓање на пресуда пред судот за човекови права, судијата би сносел професионална одговорност ( отказ), би сносел кривична одговорност и он лично би ги платил сите финансиски трошоци кои се предизвикани од неговата пресуда )
И двата предлози се дадени во собрание и ДПНЕ / СДС / ДУИ / ВЛЕН не гласаат на нив. Ова се најнеболните предлози кои ги имаат во целиот пакет за реформи на судството и ниту тоа не сака да се прифати.

И не кога ќе паднат СДС, ДПНЕ а со нив и ДУИ и ВЛЕН едноставно нема да може да биде исто. Моментално имате целосна, ама апсолутно целосна доминација на овие структури на теренот во Македонија. Каква било раздрмување на системот ќе донесе до подобрување. Зошто моментално се што можеш да се надеваш е тотално сивило и комплетна зацементираност на сегашниот курс.

И да подобро е за кого било да гласате само да не е СДС, ДПНЕ, ДУИ и ВЛЕН. Гласајте за Христијанско Братство, за Твоја, за Демократи, за кого било, зошто само ако се раздрма ова сивило и оваа скапана структура може да дојде до нешто подобро. Најлошиот нивен член е подобар од најдобриот од СДС, ДПНЕ, ДУИ и ВЛЕН. Ако не тогаш пробајте во следниот период да станете малку повеќе:

• Огно-отпорни
  • Отпорни на судири со моторни возила
  • Отпорни на давење
  • Отпорни на рак
  • И да почнете да се навикнувате на вкусот на измет.

Ќе гласаме за Палчо и Апасиев, најдобра коалиција

Дали Агенција за храна и ветеринарство ќе повлече продукти произведени во Гостивар и околината? Бласт радиус на оваа глупост е огромен, не е само дека водата не е за конзумирање СЕГА.

Исто што не ми е јасно, како може вода за пиење да не се контролира СЕКОЈ ДЕН? Нешто што го конзумираат 50 000 луѓе, да се контролира еднаш месечно и да се биде реактивен наместо проактивен доколку нешто не е во ред.

Секој аспект на живеење во МК станува опасен по живот, ова е ужас.

Ima razni moznosti i parametri koi se proveruvaat vo razlicen ciklus. Vo drugi drzavi nekoi parametri 24/7 se proveruvaat. Drugi nekolku pati nedelno, pa mesecno i vo kvartal. Ne znam kako e vo Gostivar koi se tehnickite moznosti i od koi denovi imaat probi i rezulttai. Po se mi izgleda deka sakaa da zataskaat nesto. Najdoa nesto pa so visok hlor se obiduvaa da dojdat do normalni vrednosti. Arno ama ocigledno problemot e pogolem od sto sakaat da priznat. Nekolku iljadi osteteni i onaka e alarmantno podobro ke bese odma da zabranat koristenje na vodata i da spasat drugi lugje. Vaka najloso ispadna. Pokraj neseriozniot pristap sto se stavaat iljadnici lugje na opasnost samo za da spasat glava.

Нетко меџу нама није наш. И шу прајме сеа?

Миланов посочи дека последниот извештај што АХВ го добила од Центарот за јавно здравје – Гостивар бил од 13 јули и во него било наведено дека водата е исправна за пиење. Во меѓувреме, истрагата на Основното јавно обвинителство утврди дека во периодот од 25 јуни до 16 јули во водоснабдителниот систем биле поставени диви пумпи кои внесувале вода со фекално загадување во мрежата. објави Скопје1.мк
Сега ебавање мајка и проширување на истрагата. Квалификација како био-тероризам пошо ова е намерно направено и заташкувано.

Ima razni moznosti i parametri koi se proveruvaat vo razlicen ciklus. Vo drugi drzavi nekoi parametri 24/7 se proveruvaat. Drugi nekolku pati nedelno, pa mesecno i vo kvartal. Ne znam kako e vo Gostivar koi se tehnickite moznosti i od koi denovi imaat probi i rezulttai. Po se mi izgleda deka sakaa da zataskaat nesto. Najdoa nesto pa so visok hlor se obiduvaa da dojdat do normalni vrednosti. Arno ama ocigledno problemot e pogolem od sto sakaat da priznat. Nekolku iljadi osteteni i onaka e alarmantno podobro ke bese odma da zabranat koristenje na vodata i da spasat drugi lugje. Vaka najloso ispadna. Pokraj neseriozniot pristap sto se stavaat iljadnici lugje na opasnost samo za da spasat glava.
Не знам што да речам, еве во Шведска од јуни до август секојдневно се испитува квалитетот на водата за КАПЕЊЕ, па и се ажурира на веб страна секојдневно. А вода за пиење да се испитува еднаш месечно, мене ми е нонсенс.

Every year from June to August, the Environmental Administration monitors the water quality at the city's official bathing areas.

• The Environmental Administration takes samples of bacteria on behalf of the city districts.
  • The tests show whether there are intestinal bacteria such as E.coli and intestinal enterococci.
The inspector also measures the water temperature and other factors that may affect bathing water quality. Sampling is carried out in the same way throughout the EU.

The samples are taken at one or two fixed points at each swimming spot. For example, at the far end of the pier and at the shallow end of the beach. They are then sent to a laboratory for analysis.

Претседателката на Македонија Гордана Сиљановска-Давкова ја пречека претседателката на Република Индија Друпади Мурму во историска официјална посета која ја зацврстува и проширува соработката меѓу двете држави во области како економија, образование и дигитална трансформација.

Само да не почне увоз на Индијци.

Претседателката на Македонија Гордана Сиљановска-Давкова ја пречека претседателката на Република Индија Друпади Мурму во историска официјална посета која ја зацврстува и проширува соработката меѓу двете држави во области како економија, образование и дигитална трансформација.

Само да не почне увоз на Индијци.
Индијци а повејќе индијки е топ, чоко пуси њам њам. Шлајмот од Бангладеш е заебан.

@Boro1918 зошто го избриша мислењето, да не ти спука Апасиев преку тел?

Нека ја однесат у Гостивар, ко дома ќе се осеќа дека е 2000 инвестиции ќе донесе, имуна е на таква вода таа, всушност нормалната би и напраила сериозен проблем.

Ејјјјј, не ми се верува, после 35 години макотрпна работа на нашите најдобри политичари, го стигнавме врвот, јадеме гомна. Може полошо од ова?

Него, вчера пред спиење ми излезе оглас од Контекст за вртење плескавици во Германија и не можев да заспијам цела вечер, денес им пишав. :love:

Нека ја однесат у Гостивар, ко дома ќе се осеќа дека е 2000 инвестиции ќе донесе, имуна е на таква вода таа, всушност нормалната би и напраила сериозен проблем.
Пред да се покакаш, Индија е топ сојузник против исламот. Стратешки вредна средба меѓу претседателките.

Сега ебавање мајка и проширување на истрагата. Квалификација како био-тероризам пошо ова е намерно направено и заташкувано.
Abe kakvo namerno ova e samo nesposobnost, nekadarnost I neznaenje od partiskite kadri.

Пред да се покакаш, Индија е топ сојузник против исламот. Стратешки вредна средба меѓу претседателките.
Ме боли кур за ова што го кажа, тоа е едно, второ, провери која религија е со најголем раст таму, со брзина на светлината како иде нагоре. Трето, секако кур ме боли и за тоа не знам ни зашто ме цитираше. Иди у Гостивар, изгаси жед ко што доликува од чешма сеа, и осети се ко прав индиски борец против исламот, наросен со фекалии низ твоето тело, а не само у мозокот. ;)

Се што гледаме сега е производ на 30 години партизација, полнење на јавни институции со лојален али неспособен партиски кадар и тоа е факт. На крај на ден, се што гледаме е данокот на таквото владеење. Лошо владеење е универзално кај нас и нема везе со етникум (од последниов пример со Гостивар, модуларната во Тетово, Кочани, автобуските несреќи, да не набројуваме, загадување на Скопје, листата на кобни грешки е долга).

Ради ова цели генерации се иселија и државата продолжува да тоне. Системот е во суштина рационален: ако имам лојални ботови под мене додека сум на власт, можам да крадам слободно. Зошто да направам независно судство, ако системот каков што е со лојални партиски ботови (ќе ти дадам работа, дај ми лојалност) ме прави милионер со 800 евра државничка плата?

Држава не е улица Аминта, споменик од Александар или УЧК парк, него е ова што го гледаме: има ли народот чиста вода за пиење? Има ли војска што може да го штити од надворешни закани? Ако некој опљачка држава, убие човек, изгради дивоградба, дали има суд што ќе му пресуди и затвор што ќе го реформира? Ова е држава, се друго е механизам за замајување народни маси со една рака, додека со другата им се празни плиток џеб.

Back
На врв Bottom