- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 6.932
- Поени од реакции
- 16.234
Драга...
Една типка вечер од 9 ќе чека роденден у кафиќ

Една типка вечер од 9 ќе чека роденден у кафиќ

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Soncogled , ama moras da go skrsis malku, ili susam ama i dvete gledaj da ne se soleni, zosto mu trebat maslo za da zakrepneКако дете, уште во основно, во оние матни времиња кога малолетници можеа да купуваат и конзумираат алкохол и цигари и да се пијанчат по кафани имав другар кој имаше воздушна пушка. Нормално како и сите други машки деца фасциниран си од било каква симулација на оружје, а камо ли нешто што е на граница, ако не и вистинско. Спроти улицата на неговата куќа имаше дрво на кое слетуваа врапчиња. Кога ми дојде мене редот нанишанив, пукнав и врапчето падна од гранка. Секако бев среќен и горд дека го погодив од прва. Ама подоцна таа случка ќе почне да ме подизмачува и да ми прави грижа на совест. Од прилика 6-7 пати годишно во најрандом моменти кои немаат никаква поврзаност ни со пушки, ни со врапчиња, ни со тој другар од нигде-никаде ми се јавува тој флешбек да ме пецка, како го погодувам врапчето и како паѓа од дрвото.
Денес билa судбината да најдам мало врапче, сеуште неразвиено во потполност, како се препелка и прави мали летови од неколку десетици сантиметри пред повторно да падне. Веројатно знак дека после толку години дошло времето да си го отплатам кармичкиот долг. И ќе направам се што е во моја моќ да преживее и да биде здраво.
Прегледај го приврзокот 483022