Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга...
Една типка вечер од 9 ќе чека роденден у кафиќ
:pos: :pos::pos:

World Cup Football GIF

И после кажете дека животов нема смисла за хумор. Сега дознав за свадбата на great great great great внукот на Наполеон со great great great внуката на последниот император на Австрија. :D

Како дете, уште во основно, во оние матни времиња кога малолетници можеа да купуваат и конзумираат алкохол и цигари и да се пијанчат по кафани имав другар кој имаше воздушна пушка. Нормално како и сите други машки деца фасциниран си од било каква симулација на оружје, а камо ли нешто што е на граница, ако не и вистинско. Спроти улицата на неговата куќа имаше дрво на кое слетуваа врапчиња. Кога ми дојде мене редот нанишанив, пукнав и врапчето падна од гранка. Секако бев среќен и горд дека го погодив од прва. Ама подоцна таа случка ќе почне да ме подизмачува и да ми прави грижа на совест. Од прилика 6-7 пати годишно во најрандом моменти кои немаат никаква поврзаност ни со пушки, ни со врапчиња, ни со тој другар од нигде-никаде ми се јавува тој флешбек да ме пецка, како го погодувам врапчето и како паѓа од дрвото.

Денес билa судбината да најдам мало врапче, сеуште неразвиено во потполност, како се препелка и прави мали летови од неколку десетици сантиметри пред повторно да падне. Веројатно знак дека после толку години дошло времето да си го отплатам кармичкиот долг. И ќе направам се што е во моја моќ да преживее и да биде здраво.

Прегледај го приврзокот 483022
Soncogled , ama moras da go skrsis malku, ili susam ama i dvete gledaj da ne se soleni, zosto mu trebat maslo za da zakrepne

Абе малер бе. Седнав конечно на тераса, испружив нозе, не отидов намерно да докупам пиво да не се налевам пред спиење дека едно ми остана од ручек…ми падна од раце бе лименката маме си еба се измучка сеа не е за отварање. Кој урочи кур у очи!

ДК,
Јас сум од времето кога интервјуа, дебатни емисии или било каков по ново налик подкаст траеше 40-50 минути. И тоа беше сосема во ред и да не си го фатил на време да го укуцаш на ЈТ и преслушаш - налик епизода од серија.

Сега се накотија подкасти 3-5 часа, леб ти јебем со било кој од блиска или далечна фамилија толку време во живот не сум седел, син ми роден ни би го трпел 4 саата да ме замара, секако секако дека Лазаров/Ландов/Курле/Орле ќе ги слушам како ја прашува Тара Симов/Антониа Гиговска/Ноне Неделковска/Трифун Костовски/Бивш член на ДБК/УБК и слични испрдоци како дебатираат за првата симпатија или јадењето во градинка или мемоарите од Авганистан во ултра безбеден објект со платен смештај, храна и 7000$ месечна плата или мемоари од полигамиите по бродовите.

-Мора ама мора да се најде начин овие подкастери, разно разни инфлуенсери со пискав глас кои јадат и пијат гага да пропаднат и да кренат потешко од Ајфон 17 Про Макс портокалов.

Кајг,
секаде пишуваше за невремето, па откажав излегување, ми се налутија многу вреувам на временската прогноза, ама сега прашај ги како излегле и како се вратиле, нема шала со силен ветар и невреме!

Драга,

од целово невреме најмомент од сите е што дрво и паднало на 86 год жена која што имала ЕКСПЛОЗИВНА НАПРАВА ВО ТОРБАТА !!!!!!!!!!!!
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Во која реалност јас живеам...... :pos::pos::pos::pos:

Сите да сме живи, здрави, на број и да не се повтори ова никогаш... Само што се прибрав, досега Партизанска ја расчистувавме сите соседи од паднати дрва и лимови. Голема благодарност до дечкото со пила во Тафталиџе, што не ни живее во зградите, но несебично истрча да ја донесе да може да го тргнеме паднатото висечко дрво на жици и да може да излезат колите од паркинг, бидејќи никој не можевме да добиеме на телефон од полиција, општина, 112 за итни случаи. Во ваква ситуација сфаќаш што е битно во животот и колку само приоритизираме небитни нешта. Непланиран тим билдинг и дружба со комшиите имавме, жално е што само за елементарни непогодби се собираме и сме сплотени сите, додека во регуларни денови пола зграда се тужи меѓусебно и не си вика здраво. Исто така жално за возилата што се поклопени во Карпош 2 (и секаде низ државава, но само таму видов со свои очи), имаше дрво во зграда паднато, згради без кров, лимови од 10 метра закачени на дрво што висат, коли смачкани цели од паднати дрва, грото беа стари коли на скромни луѓе, што знам дека зајмувале пари да може да поправат некој квар и едвај крај со крај спојувале, а сега тие коли никој нема да им ги исплати и да им ги покрие штетите. Вакви апокалиптични глетки никогаш да не видиме повеќе и се надевам нема жртви и сериозно повредени.

Последно уредено:
onaka, kako da e malku komarnikot shto mi letna od prozorot dodeka traese nevremevo, pa duri i cela debitna kartichka mi ja ispraznija.

mrtvi banki, OTP kod trazhat za kikiriki sumi i plakjanja, ama zatoa stotici evra na zaebancija povleceni kon adobe.com/bill i uber canada ne triggernuvaat alarm. :place:

Back
На врв Bottom