Политички случувања во Србија: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата PloTwist
  • Време на започнување Време на започнување
Предлогот на претседателот Вучиќ за вклучување на Западен Балкан во Европската Унија како единствен блок е едноставно неприфатлив. Како што јасно стави до знаење генералниот секретар на ЕДП, Сандро Гози @sandrogozi, проширувањето на ЕУ отсекогаш се базирало на индивидуалните заслуги на секоја земја-кандидат. Оние што спроведуваат реформи не смеат да бидат попречени од оние што се движат во спротивна насока. „На земјите што спроведуваат реформи мора да им се дозволи да напредуваат“, додека „претседателот Вучиќ не може да го користи регионот како штит за сопствените неуспеси или да ја држи европската иднина на своите соседи како заложник“. Европскиот пат им припаѓа на оние што ја поддржуваат демократијата, владеењето на правото и европските вредности - а не на оние што ги поткопуваат.

Кажу нече мочи.

1. RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.
...
6. RFE/RL finansira američki Kongres kao privatnu organizaciju preko donacija Agencije za globalne medije Sjedinjenih Država.

срамота е вакви извори да се користат освен ако се нема за цел да се “шири демократијата

...

срамота е вакви извори да се користат освен ако се нема за цел да се “шири демократијата
Настанот се деси пред долго време, шо ти текна сега да ме цитираш, освен ако се нема за цел да се шири хејт?

И пиес, тој извор прв ми излезе на гугл.

Настанот се деси пред долго време, шо ти текна сега да ме цитираш, освен ако се нема за цел да се шири хејт?

И пиес, тој извор прв ми излезе на гугл.
Извини, нема повеќе.

Back
На врв Bottom