Колку примања се потребни во Македонија за да една фамилија има пристоен живот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ти гарантирам дека она еден сладолед не напраила дома
Не дека не знае, туку полесно и е да го купи

Минута време одзема тоа
More so te gledam cuden. Ta ne e svrtena doma, od kaj da napraj. Gledas celo vreme aknata e nekade, de po resorti, vili, picke si materine. So bi rekle nie vo Bitola, da ti go daj pasosot, geografija da naucis malce :D

Ех колку рекле како тебе па се повлекле со опашот во газот :love:
Дада еве го опашот си го вртам нема грешка

Ти си таа која тврдеше дека не стига и мајтап си тераше со секој што не мисли така.
Автоматски споено мислење:

More so te gledam cuden. Ta ne e svrtena doma, od kaj da napraj. Gledas celo vreme aknata e nekade, de po resorti, vili, picke si materine. So bi rekle nie vo Bitola, da ti go daj pasosot, geografija da naucis malce :D
Ќе ти поверував да немаше дете

Вака со дете сакала нејќела мора дома да готви

иди таму зготви нешто реално, не паламуди само овде со глупостите твои. Тоа сте вие испуштени од рака жени. Не знаете ништо да работите по дома. Па ќе ми се буните за еднаквости и срања.
Ние вакви такви барем се омаживме, деца изродивме , туку ти гледај допрва :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Јас ти гарантирам дека она еден сладолед не напраила дома
Не дека не знае, туку полесно и е да го купи

Минута време одзема тоа
Каков сладолед, не постои кај нас такво нешто на менито сеуште :)
Готвам датум, готвам, за тројца различно и тоа
Остај го Владе шо вика, С од старата Стефка нема :)

Каков сладолед, не постои кај нас такво нешто на менито сеуште :)
Готвам датум, готвам, за тројца различно и тоа
Остај го Владе шо вика, С од старата Стефка нема :)
Со време ќе се научите парите да ги менаџирате, не знам што друго да ти кажам
Јас пишувам од што сум видел по сам себе

Мене уште тикетите и цигарите ми останаа за баталување и може тогаш да кажам дека сум завршил голема работа.

Дечкото што го цитирав спомена чоколади, јас замена на такви работи имам најдено и 10 пати поубаво се осеќам

За млекото го прашав бидејќи има луѓе пијат по литро млеко ради калциум

Со време ќе се научите парите да ги менаџирате, не знам што друго да ти кажам
Јас пишувам од што сум видел по сам себе

Мене уште тикетите и цигарите ми останаа за баталување и може тогаш да кажам дека сум завршил голема работа.

Дечкото што го цитирав спомена чоколади, јас замена на такви работи имам најдено и 10 пати поубаво се осеќам

За млекото го прашав бидејќи има луѓе пијат по литро млеко ради калциум
За тоа си прав, оти има луѓе и 10.000 евра месецот да имаат пак на крај на месец ќе крпат.
Ама кај нас и те како е скапотија, живеев некое време паралелно и Германија и Македонија, скоро секоја година бев некаде акната шо вика Владе, и можам да ти кажам дека цените кај нас спрема платите се нереални.
Не можи килограм месо да кошта исто колку во Германија а платите просечни да се небо земја разлика.
Некои трошоци се намалија со инфлацијата а цените одат само нагоре кај нас, платите креваат минимално, не ги следат трошоците.
Детето не дај боже да се разболи сируп испод 500 денари нема.
Пред месец дена фативме коксаки, со афти со температура не многу висока, гел за афти, витамин ц, сируп за регулирање на столица, 2000 денари ми ојдоа, и тоа не зедов се што препиша педијатар оти сум против тупање Парацетамоли и слични ствари.
Тие се трошоци за не дај боже ама скоро секое семејство се соочува, поготово во зима кога ќе фатат вируси и детето треба во градинка да го пуштиш.

Така да еве како пресна мајка не шетам толку по ресторани, не одам на патувања секој месец ама трошоците ми се зголемија

Ние што немаме деца, немаме успеано во животот.
Па за човек што критикува се живо и диво во темата демографија, ги криви жените, малце иронично е да нема деца и живее со мама и тато,на Рон се однесуваше коментарот

Ние што немаме деца, немаме успеано во животот.

На некои им е тоа единица мерка за успешност.
Ете може да поднесат барање до светската наука да се прогласи и единица мерка за успешност. :bravobe:

Инаку, болно е кога ботови немаат што да кажат за мене лично па ми влетуваат со истиот тој муабет за деца.
Ама со текот на времето се учам да се носам со таквите ботови.
Ги избегнувам колку што е можно.

Овој не знаел дека овие пари се многу за еден човек, кај ќе ги троши, што ли му создал таква мака на брат му?
1784118674937.png
Е така, а вие скенирајте сметки и кажувајте на секој што сака да стави одмор во равенката за пристоен живот дека е распрден.

Појадок, ручек и вечера имале. :D
Како имате време за толку храна бе?
Ја во денов едвај два оброци имам, од кои едниот грчки јогурт со чиа или овесна каша. Скроз сум економична.

И јас исто 2 оброка во денот, појадок и после оброк околу 17 : 00.
Ретко после 19: 00, 1 - 2 во месец ако користам чипс или смоки навечер.

За тоа си прав, оти има луѓе и 10.000 евра месецот да имаат пак на крај на месец ќе крпат.
Ама кај нас и те како е скапотија, живеев некое време паралелно и Германија и Македонија, скоро секоја година бев некаде акната шо вика Владе, и можам да ти кажам дека цените кај нас спрема платите се нереални.
Не можи килограм месо да кошта исто колку во Германија а платите просечни да се небо земја разлика.
Некои трошоци се намалија со инфлацијата а цените одат само нагоре кај нас, платите креваат минимално, не ги следат трошоците.
Детето не дај боже да се разболи сируп испод 500 денари нема.
Пред месец дена фативме коксаки, со афти со температура не многу висока, гел за афти, витамин ц, сируп за регулирање на столица, 2000 денари ми ојдоа, и тоа не зедов се што препиша педијатар оти сум против тупање Парацетамоли и слични ствари.
Тие се трошоци за не дај боже ама скоро секое семејство се соочува, поготово во зима кога ќе фатат вируси и детето треба во градинка да го пуштиш.

Така да еве како пресна мајка не шетам толку по ресторани, не одам на патувања секој месец ама трошоците ми се зголемија
Не знам зошто така мислиш за Македонија..

Во Германија цените на продуктите се качени многу повеќе во однос на платите. Ќе се осети и таму драстична промена за две-три год, не се секирај.
Во МК најважно е цените на продуктите да не мрдаат многу
Џабе платите рипаат ако и цените рипаат истовремено
Многу погрешна перцепција имаш на економски план, поготово кога ги споредуваш Германија и Македонија.

Јас сируп за грлото сам знам да си направам.. нема што на лекар да одам на пример.

Ама ако тоа почне да го прави секој за се и сешто, ќе се налутат батките од фармација :icon_mrgr:

Овој не знаел дека овие пари се многу за еден човек, кај ќе ги троши, што ли му создал таква мака на брат му?
Прегледај го приврзокот 482688
Е така, а вие скенирајте сметки и кажувајте на секој што сака да стави одмор во равенката за пристоен живот дека е распрден.
Ако ти дадат милиони евра, ќе размислуваш дали се многу за пристоен живот?

Ако ти дадат милиони евра, ќе размислуваш дали се многу за пристоен живот?
Не, но пак сум несфатен во искажувањето. Сакав да кажам гомна политичарски ко тој погоре ќе живеат во луксуз и ќе си обезбедуваат фамилија, пријатели и љубовници на наш грб (криминално), а ние се препукуваме дека сме распрдени ако сметаме дека треба да има одмор во равенката за нормален живот (живот што си го овозможуваме и те како поштено). Ако некој треба да се гледа како живее под лупа, тоа се политичарите, затоа што живеат на наш грб, а богами не живеат ич лошо и никому ништо. Ама тоа е македончето, не може по магарето па удри по самарот.

Back
На врв Bottom