За тоа си прав, оти има луѓе и 10.000 евра месецот да имаат пак на крај на месец ќе крпат.
Ама кај нас и те како е скапотија, живеев некое време паралелно и Германија и Македонија, скоро секоја година бев некаде акната шо вика Владе, и можам да ти кажам дека цените кај нас спрема платите се нереални.
Не можи килограм месо да кошта исто колку во Германија а платите просечни да се небо земја разлика.
Некои трошоци се намалија со инфлацијата а цените одат само нагоре кај нас, платите креваат минимално, не ги следат трошоците.
Детето не дај боже да се разболи сируп испод 500 денари нема.
Пред месец дена фативме коксаки, со афти со температура не многу висока, гел за афти, витамин ц, сируп за регулирање на столица, 2000 денари ми ојдоа, и тоа не зедов се што препиша педијатар оти сум против тупање Парацетамоли и слични ствари.
Тие се трошоци за не дај боже ама скоро секое семејство се соочува, поготово во зима кога ќе фатат вируси и детето треба во градинка да го пуштиш.
Така да еве како пресна мајка не шетам толку по ресторани, не одам на патувања секој месец ама трошоците ми се зголемија