Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Токму тоа и сакаат да сеат поделби и омраза како би си краделе на раат. Какво земјоделие какво здравство, све у курац отераа а сега одат и понатака. Да се организираме по маали јали по работни места не знам но треба да се организираме и да ги истераме со стапови надвор од влада и собрание.

Прегледај го приврзокот 482540
Вие од левица почнавте да ширите татарска пропаганда?
Малинка :pos: нека си гледа ручекот.
Нека дава она државјанства па ќе видиме кој ќе се плаши.

Кого асимилираа до сега па од сега? Јас стојам одамна на форумов дека треба да се вадат и во даден геополитички момент да вратиме дел од изгубената автономија во пиринско.

Тогаш е јасно дека албанците имаат територијални претензии, ако на уште некој не му е јасно, нивната политика е да се шират.
Абе не буквално туку на попис по број на пасоши.

Да де, ама кажи ми што ќе се деси у хипотетичката ситација како горенаведената ?

Двојазичноста ќе донесе нови поделби. Кај да е ќе дојде и денот кога Албанците ќе одбиваат воопшто да говорат на Македонски јазик и ќе се вадат на тоа како што Македонците си го применуваат сопствениот Македонски јазик така и тие обратно. Пример: Ќе отиде Македонче за десетина години во Државна да се лечи и Албанскиот еким ќе му каже дека не зборува Македонски и ќе не може Македончето да си го каже здравствениот проблем а камо ли да се лечи.

Не говорат ни сега младите. Па сепак, оди види по шиптaрскиве фирми кои им се на раководни функции во продажба, кадрово, ај-ти, правен сектор, комерција, набавки. Види кај кого шиптaрите оперираат срце, слепо црево, кур се тресе, кој им работи софтвер, кој им проектира објекти, кој ги брани во суд кога ќе ги фатат со бело, кој им ги шие минџите на булите за да се мажат невини.

Каурот.

Паразитот умира ако умре домаќинот. Еве Умер што е редок исклучок знае колку е саатот:

1783977828028.png

Уште пред 3 години му реков на Африм

Да, да 5 века турски куропушачи и копиљад со одврзани раце да колат и бесат, балисти, малисти 99% од времето вие сте биле жртви, уживај. Иначе мило ми е што е прифатлива колатерална штета, следен пат ако некој твој близок од Липково го рокнат, а секако полиција нема да смее да влезе пошто така сте сакале вие пукајќи на секоја полициска кола што пробувала претходно да влезе немој да ми се жалиш за правда или институции ок? Кога ќе се сруши некоја зграда дивоградба во Чаир и загинат 50 шпoнци или кога нема да може брат ти блерим да си го продаде станот оти со имотните листови е каша-попара да не сум те чул к од каур да кажеш. На ти сега да осетиш како е под шиптaрска управа. Реков, ќе не барате вие назад за некоја деценија.

а еве и пред 2 месеца

Прво треба да пројадете свинско, после да престанете на пророкот педофил мухамед да му го пушите курот, после тоа да дигнете IQ барем над 70 па тек после може да се вброите во хомо сапиенс иако на дното, за на крај да може да ве ебава некој за нешто поозбилно. До тогаш ашовот, скелето, дрога и курви ќе биде максимумот од вас. Еднаш реков можно е да го дочекам денот кога ќе молите каурот да се врати за колку-толку да имате по некој асфалтиран пат или функционална канализација. Ама уште е рано треба уште неколку (многу) беси, дурмо турси, модуларни болници па и некоја зграда да падне во Чаир или Тетово каде што благонадежно само ваши ќе умрат за да почнете да прогледувате онака со едно око. До тогаш не е проблем да живеете како бубашваби, пошто тоа и реално сте се дур има орел и џамија. Па тек после да ви текне дека како што барате адвокат каур да ве брани, доктор каур да ве лечи и да ви ги лепи пичките на тоа булите ваши пошто се ебат и повеќе од што мислиш, и дека кога се во прашање пари, здравје или фамилија повеќе во каурот сте сигурни него ли во Шкелзен со правосуден на албански положен, тогаш ќе почнете и за каури да гласате. Затоа што сте прво 75 години поназад од Косово, 250 од останат Балкан и едно 400 од поразвиена Европа.

Абе не буквално туку на попис по број на пасоши.

Да де, ама кажи ми што ќе се деси у хипотетичката ситација како горенаведената ?
Како мислиш на попис? На попис се запишува народност/етнос не државјанство или чувство. Ова за нашиот попис.
Но еве хипотетички за нивниот попис во бугарија, според еу, сад, и според ова што ни наметнува западот како и преспанскиот договор за самоопределба, што како збор за мене сам со себе е глупост, но еве истите тие што добиле бугарски државјанство на утрешен попис во Бугарија можат да се попишат како Македонци, по истите принципи за чувство и самоопределба што ни ги сервира западот за да не понижува.
Јас лично и огромно мнозинство ако не и 100% Македонци не се определуваме за Македонци, тоа сме по крв.
Инаку кој Македонец би се попишал бугарин во Македонија поради државјанство, тоа е глупост, може се надева бугарија но џабе, бугарија треба да се плаши за обратното.

Ајде сега сите вмровци, гордо и во еден здив да ја испеат заветна.

Прегледај го приврзокот 482529
Како мислиш ајде сега сите вмровци?
Ти мешаш луѓе што го сакаат ВМРО и имаат историски корени со ВМРО, со партијата денешна што е ДПМНЕ.

ДПМНЕ не е ВМРО.
Можеш да кажеш ајде сите членови на ДПМНЕ е тогаш ке ти биде точна пораката.

Ова видео го барав одамна, кога Љупка Рондова бугарска певица се враќа во нејзиното село во Егејска Македонија со бугарска тв екипа, каде нејзината Вујна од над 90 години и дава по капата.
И единствен нејзин смешен крик е, па нели бевме бугари:pos:
Тоа Љупка требало да ги праша тие што и го переле мозокот.
Нема по голема животна лекција од ова.

Неписмен, никој не ти го спори чувството дека Македонија е твоја држава, ниту тоа дали имаш доверба или немаш, не е тоа темата.

Те прашав нешто многу едноставно: што конкретно во твојот секојдневен живот во Австралија директно зависи од тоа која партија е на власт во Македонија? Не немам доверба, не Македонија е моја, не 35 години, туку конкретна последица во твојот живот.

Кој закон што го носи Собранието во Македонија утре директно ќе го промени твојот живот во Сиднеј? Ќе ти стане бензинот поевтин? Ќе ти се сменат законите што важат за тебе во Австралија? Данокот? Сметките? Работното место?

Кажи ми една одлука на Владата на Македонија што утре ќе ти го направи животот во Австралија подобар или полош, значи тоа те прашувам цело време глуп еден!

Ако не можеш да наведеш ниту еден таков пример, тогаш и самиот покажуваш зошто луѓето што секојдневно ги живеат последиците од тие одлуки сметаат дека тие треба да одлучуваат за нив.

abe glup eden ti bea dadeni primeri so promenata na imeto deka na sekoj roden vo mkd mu e oteznato funkcioniranjeto nadvor. nemam namera da ti crtam poveke od toa, dovolno e sto ako porano mozev online da registriram biznis sega mi treba 2 nedeli zosto jas ne sum roden vo severna i moram da se objasnuvam deka nekam toa da mi stoi na dokumenti. dovolno ti e ova? ova md kosta vreme i pari. isto vazi i so odluki kade se vleguva u konflikt so odredeni drzavi pa ni e oteznato patuvanjeto primer rusija.

i najbitno ovoj tvoj "kriterium" nema nikakva vrska so glasanjeto i sproveduvanje elektronsko glasanje vo mkd. jas ne se krstam u politicari da mi go napravat zivotot vakov ili takov jas od niv sakam stabilnost i kolku pomalku mesanje vo moeto sekojdnevie seedno dali se aus ili mkd.

Последно уредено:
abe glup eden ti bea dadeni primeri so promenata na imeto deka na sekoj roden vo mkd mu e oteznato funkcioniranjeto nadvor. nemam namera da ti crtam poveke od toa, dovolno e sto ako porano mozev online da registriram biznis sega mi treba 2 nedeli zosto jas ne sum roden vo severna i moram da se objasnuvam deka nekam toa da mi stoi na dokumenti. dovolno ti e ova? ova md kosta vreme i pari. isto vazi i so odluki kade se vleguva u konflikt so odredeni drzavi pa ni e oteznato patuvanjeto primer rusija.
Неписмен, колку пати во животот се регистрира фирма? Колку пати вадиш документи? Колку Австралијанци регистрираат фирма секоја недела? Колку Македонци? Те прашав за директна, секојдневна последица, а не за административна постапка што најголем дел од луѓето никогаш и нема да ја направат. И дури и да си чекал две недели повеќе, каква врска има тоа со тоа која партија е денес на власт? Ако утре се смени Владата, автоматски ќе исчезне тој проблем? Од сите можни примери за секојдневен живот, ти стигна до регистрација на фирма. :facepalm:

i najbitno ovoj tvoj "kriterium" nema nikakva vrska so glasanjeto i sproveduvanje elektronsko glasanje vo mkd. jas ne se krstam u politicari da mi go napravat zivotot vakov ili takov jas od niv sakam stabilnost i kolku pomalku mesanje vo moeto sekojdnevie seedno dali se aus ili mkd.
Ако навистина од политичарите сакаш што помалку да ти се мешаат во животот, тогаш најмалку во твојот живот се мешаат македонските политичари. Живееш во Австралија, а не во Македонија.

Толку си без компас што прво тврдеше дека одлуките во Македонија директно ти го менуваат секојдневниот живот, а сега велиш дека од политичарите само сакаш стабилност и што помалку да ти се мешаат. :pos:

Неписмен, колку пати во животот се регистрира фирма? Колку пати вадиш документи? Колку Австралијанци регистрираат фирма секоја недела? Колку Македонци? Те прашав за директна, секојдневна последица, а не за административна постапка што најголем дел од луѓето никогаш и нема да ја направат. И дури и да си чекал две недели повеќе, каква врска има тоа со тоа која партија е денес на власт? Ако утре се смени Владата, автоматски ќе исчезне тој проблем? Од сите можни примери за секојдневен живот, ти стигна до регистрација на фирма. :facepalm:

Ако навистина од политичарите сакаш што помалку да ти се мешаат во животот, тогаш најмалку во твојот живот се мешаат македонските политичари. Живееш во Австралија, а не во Македонија.

Толку си без компас што прво тврдеше дека одлуките во Македонија директно ти го менуваат секојдневниот живот, а сега велиш дека од политичарите само сакаш стабилност и што помалку да ти се мешаат. :pos:

vidi budala sega ke mi kazuva sto treba da pravam i kako biznis da vodam... ti kazav bas kako mi se mesaat i kako me zasega i kako kontinuirano mi smetaat.

aj be odjebi i ne mi dosagaj so gluposti.

vidi budala sega ke mi kazuva sto treba da pravam i kako biznis da vodam... ti kazav bas kako mi se mesaat i kako me zasega i kako kontinuirano mi smetaat.

aj be odjebi i ne mi dosagaj so gluposti.
Не ти кажувам како да водиш бизнис, те прашав колку пати во животот се регистрира фирма? Од директно секојдневно влијание стигнавме до отворање фирма еднаш во животот. :D

Инаку кој Македонец би се попишал бугарин во Македонија поради државјанство, тоа е глупост, може се надева бугарија но џабе, бугарија треба да се плаши за обратното.

Ако влезат во устав и добијат квоти за вработување, ќе видиш како тивко ќе почне да расте бројот. Сега никој не се пишува дека реално немаат што да добијат сериозно.Да бугарските друштва им пуштаат по нешто ситно и овозможуваат одредени стипендии и вработувања али тоа е само за во Бугарија. Тука немаат што да понудат. Ако почне да има вработувања, квоти и слично, ќе видиш како ќе почне да расте бројот од страна на штапските пацови. Види каква стока живурка таму, да им рече шефот дека од утре стануваме муслимани, они утре во ред ќе чекаат за сунет.

Не ти кажувам како да водиш бизнис, те прашав колку пати во животот се регистрира фирма? Од директно секојдневно влијание стигнавме до отворање фирма еднаш во животот. :D

do sega nad 60 vo aus i 15tina na drugi mesta u svetot. jas otvaram razlicna firma prilicno cesto zatoa sto na toj nacin menadziram rizik. vo momentov imam 14 aktivni firmi i 2 trust-a samo vo aus.

pokraj za mene ova go rabotam i za klienti megu koj i drugi makedonci vo aus imam brokerska firma, toa mi e glavniot aus biznis kade im pomagam na razni aus firmi da se sirat vo azija i nz.

do sega nad 60 vo aus i 15tina na drugi mesta u svetot. jas otvaram razlicna firma prilicno cesto zatoa sto na toj nacin menadziram rizik. vo momentov imam 14 aktivni firmi i 2 trust-a samo vo aus.

pokraj za mene ova go rabotam i za klienti megu koj i drugi makedonci vo aus imam brokerska firma, toa mi e glavniot aus biznis kade im pomagam na razni aus firmi da se sirat vo azija i nz.
Значи целата теза дека македонските избори ти го менуваат секојдневниот живот на крај се сведе на тоа дека си отворил 75 фирми низ светот. Просечниот гласач треба да се препознае во човек што има 75 фирми, 14 активни компании и брокерски бизнис во Австралија? Промената на името е една тема, изборите се друга. Ако утре се смени Владата, следната фирма автоматски ќе ја отвориш без тие проблеми?

Баш репрезентативен пример. :D

Последно уредено:
Значи целата теза дека македонските избори ти го менуваат секојдневниот живот на крај се сведе на тоа дека си отворил 75 фирми низ светот. Просечниот гласач треба да се препознае во човек што има 75 фирми, 14 активни компании и брокерски бизнис во Австралија?

Баш репрезентативен пример. :D

ajde sega novi tezi i prasanja... daj be ne gnjavi, ova e moj primer imas kup drugi i pak ne e toa ni najmalku biten moment za da se dozvoli fer pristap do glasanje.

i zaebi prosecen covek so prosecnite nema napredok tie se uglavno rabotnicka klasa sto vo mkd pogotovo se bori za zavot za zal. za da ima napredok treba tie drugite da se zainteresiraat malku poveke a takvi imas poveke nadvor nego vo mkd. tie imaat sto da ponudat normalno so odredeni ulslovi i ova e bas nacin da se priblizat do sistemot vo mkd. koga ke sfatite deka mkd nema i nemoze nikoj osven makedoncite da ja opravat togas moze i ke ima napredok.

ajde sega novi tezi i prasanja... daj be ne gnjavi, ova e moj primer imas kup drugi i pak ne e toa ni najmalku biten moment za da se dozvoli fer pristap do glasanje.
Не отворам нови тези, туку се обидувам да ја завршиме старата. Новите теми ги отвораш ти секој пат кога ќе избегнеш одговор.
i zaebi prosecen covek so prosecnite nema napredok tie se uglavno rabotnicka klasa sto vo mkd pogotovo se bori za zavot za zal. za da ima napredok treba tie drugite da se zainteresiraat malku poveke a takvi imas poveke nadvor nego vo mkd. tie imaat sto da ponudat normalno so odredeni ulslovi i ova e bas nacin da se priblizat do sistemot vo mkd. koga ke sfatite deka mkd nema i nemoze nikoj osven makedoncite da ja opravat togas moze i ke ima napredok.
Просечниот човек не е просечен кога треба да плаќа даноци, да чека по болници, да ги вози децата по дупки и да ги трпи последиците од секоја владина одлука Но според тебе кога треба да гласа, одеднаш не е доволно добар. Интересна дефиниција за демократија. Инаку работничката класа можеби сама не ја развива државата, ама прва ги чувствува последиците од секоја лоша политика, баш затоа нивниот глас има најголема тежина.

Back
На врв Bottom