Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 482526
@најубав ти беше по сликите ;)
Ете ја тундрата. 5500 ми земаа.
Станот е мал, ова е најдобра позиција што пасува... е сега горе е греда, и ѕид од комшиите, па немаше шанса горе да се буши..
Мораше повнатре, и под џамот. (што апсолутно не ми е проблем) Надворешната е исто под прозорот!
Фала Богу саглам мајстори да ги пофалам!
Стави од оние белите пластични канали, секако ќе се гледа да ама бар нема да се вака цевките и полесно се чистат каналите

Zavesata će pomogne da se maskira vertikalnata cevka.
Moja zamerka bi bila što e premnogu montirana vo desno, baš idealna pozicija za stvaranje na toploten đep, bidi siguren deka vaka za 50% e zgolemena on-off rabotata. Trebalo bar pola metar vo levo i 10-tina cm podole, no nejse neka e so sreća koristenje na nova klima.

Inače jas imam HAIER TUNDRA, valjda 5-ta sezona, tivka nadvor i vnatre, ne odi pod 400 W nitu eden HAIER, takva im e politikata sekogaš da duva toplo.
Na ladenje mojata ima, ne znam ovaa treba da proveriš, možnost da duva direktno nadole i ako se izbere tivok režim, a takov i treba edinstveno da se izbira po postiganje na sakanata T, dobivaš ured koj ne se sluša i apsolutno ne smeta so duvanjeto na laden leden vozduh, ednostavno kako da ne postoi, a si ja vrši rabotata za koja e namenet.

Прегледај го приврзокот 482526
@најубав ти беше по сликите ;)
Ете ја тундрата. 5500 ми земаа.
Станот е мал, ова е најдобра позиција што пасува... е сега горе е греда, и ѕид од комшиите, па немаше шанса горе да се буши..
Мораше повнатре, и под џамот. (што апсолутно не ми е проблем) Надворешната е исто под прозорот!
Фала Богу саглам мајстори да ги пофалам!

Со здравје да се користи долго да служи

Со здравје да ја користиш пријателе. Не се плаши за џебови и ранци, кај мене е уште погоре и "подесно" па тера не се дава.

Мада, мислам си се зезнал. Си требал Gree или Mitsubishi да земеш, и да ги одбегнеш. :D

Со здравје да ја користиш пријателе. Не се плаши за џебови и ранци, кај мене е уште погоре и "подесно" па тера не се дава.

Мада, мислам си се зезнал. Си требал Gree или Mitsubishi да земеш, и да ги одбегнеш. :D
Фала пријателе, поубава и се што сакате сите овде да си купите!

Ќути, уште ја фалев во "лоби" екипава да влезам :rolleyes:
Мада си имам Мицу дома, од лани уште кога не чинеа :pos:
Сега друга песна пее хорчево тука :D

Чекај да се пушти форумџијата од сите 4 акаунти, па да ни стави смајли. :D

Какво е ова дупло шуко? Нема класично уземљење? Нулована ти е инсталацијата?

Чекај да се пушти форумџијата од сите 4 акаунти, па да ни стави смајли. :D

Какво е ова дупло шуко? Нема класично уземљење? Нулована ти е инсталацијата?
Имаат уземљење овие згради... правени се 80ʼте по ЈУС! И трофазна и се!
Ама има и обични штекови... дека никој не живее, па не се сменети. Инаку климата е на шуко, извлекоа кабел преку надворешната.
Автоматски споено мислење:

Какво е ова дупло шуко?
Обичен е, нека не те буни тоа третото дупче е за штрафчето...

Back
На врв Bottom