Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Најодвратната семка на планетава, криви инцести и гремлини
Иако ова е во т.н. "албанија" каде огромен дел од населението се и етнички Македонци сепак од деформираната кавказка глава нема спас

1000006469.jpg

Да земам еден пример Владо Јаневски се до смртта не ја продаде куќата во Чаир сите треба да се огледаат на тоа. Ти живеј на пример во К.Вода но станот во Бутел не го продавај на нив утре или по 50 год ќе речат имам документи ти ми го продаде станот е сега е мое. Знаете како велат на кого се овците негова е и ливадата. Кога нема да има ни 20 Макеонци во тој регион како ќе ги мотивираш останатите да бранат тој дел.
Арачиново до 2001 беа 20/25% Македонци сите ги продадоа куќите за ефтини пари и побегнаа Аеродром и тие краеви и што направија ? Поголема штета национална. Не продавај ! Нека се сруши куќата од старост но не продавам така имам и право да се вратам некогаш кога ќе има подобри животни услови.
Ние мислиме само за себе и од денес за утре, а тие се солидарни и размислуваат мин 20 год напред.

Се е тоа ок, ама ретко кој нормален човек може да си дозволи нов стан (или куќа) без да го продаде стариот. Владо можел да си го дозволи тоа зашто добро заработил во својот живот ама многу од тие кои продаваа, тоа го направија без никаков профит. Само се преселија од едно на друго место.
Би рекол твоево повеќе важи за нивите кои нашите ги продаваат за смешни цени, односно да купат половна кола или да напраат матурска за децата.

Се е тоа ок, ама ретко кој нормален човек може да си дозволи нов стан (или куќа) без да го продаде стариот. Владо можел да си го дозволи тоа зашто добро заработил во својот живот ама многу од тие кои продаваа, тоа го направија без никаков профит. Само се преселија од едно на друго место.
Би рекол твоево повеќе важи за нивите кои нашите ги продаваат за смешни цени, односно да купат половна кола или да напраат матурска за децата.

Ок е и ова напишаното.
Ама имало и ретки случаи каде некои можеле да купат стан / куќа во друга локација од градот без да продадат имотите ама сепак продале на рамковните и земале пари.
Ова посебно имало случаи Србите низ Косово и Метохија уште за време на СФРЈ продавале имоти за дебели пари и се отселувале во централна Србија и Белград.
Ама после оние Срби не ги продале имотите и кои останале да живеат таму денес живеат во гето.
Не е за осуда ако се продаде, на некои им е тешка ситуацијата ама сепак и некои продавале за големи пари и потоа во ,, безбедна '' територија се шепурат.

Најодвратната семка на планетава, криви инцести и гремлини
Иако ова е во т.н. "албанија" каде огромен дел од населението се и етнички Македонци сепак од деформираната кавказка глава нема спас

Прегледај го приврзокот 481775

Нормално е ова да излезе кога аутохтоните дедовци ти изгледаат вака

2022-11-12-T190739-Z-1409646164-RC2-GKX9-Q5-YAG-RTRMADP-3-ALBANIA-PROTEST.webp

kosovo-albanians-attend-protest-pristina-19-november-440nw-7862395b.jpg

04kosovo-600.webp

Ок е и ова напишаното.
Ама имало и ретки случаи каде некои можеле да купат стан / куќа во друга локација од градот без да продадат имотите ама сепак продале на рамковните и земале пари.
Ова посебно имало случаи Србите низ Косово и Метохија уште за време на СФРЈ продавале имоти за дебели пари и се отселувале во централна Србија и Белград.
Ама после оние Срби не ги продале имотите и кои останале да живеат таму денес живеат во гето.
Не е за осуда ако се продаде, на некои им е тешка ситуацијата ама сепак и некои продавале за големи пари и потоа во ,, безбедна '' територија се шепурат.
После 2001 година им вршеа страшен притисок на нашите да си одат од таму. Знам лично неколку фамилии на кои навечер им тропаа по врата, им кршеа прозори и им оставаа пораки да си одат. Институциите едноставно го напуштија нашето население таму и дозволија да се изживуваат со нив. Си отидоа луѓето од страв, не за да заработат нешто. Кој е будала да расте дете во таква средина? Во Арачиново знаеме како завршуваа тие што пробуваа да се вратат. Крсто стариот го застрелаа пред куќа, на едни други ин фрлија бомба кога дојдоа да си ја видат куќата.

Nasilstvo vrz dete, za toa se gonat storitelite. 7 ubodi so noz za mvr ne e dovolno za obid za ubistvo, smesna krivicna.

Interesna drzava, bevme i ostanavme, polosi od ovie sto ne vodat 20 i kusur godini se samo retardiranive plakatolepaci i baretkashi sto se lozhat na niv. 7 ubodu so noz nasilstvo vrz dete, site involvirani polnoletni, site pusteni na slobods vo momentov.

Ama dnoshkovski kaza i roden brat ako prael kriminali ...

Da znaeme site do 7 pati mozeme da bodeme i raat da sme, ili ova e eksluziva pravo samo za odredena grupa na nelugje tuka dadeno od patriotite.

Нема веќе војна со оружје тие не се луди пробаа во 2001 и после 2001 со некои акции Планинска бура, Куманово итн видоа дека по оружје само ќе загубат многу луѓе кои би им требале во наталитетската војна.
Тие со наталитет и ситни притисоци гледаат да го решат следен Бутел, а потоа Гази Баба.
Македонците сакаат да живеат во поурбанизираниот, а нив не им е важно само да се симнат од планина и да го окупираат тој дел. Тие се спремни на СЕ, а ние НЕ.
Гледај го Ченто до пред 20 години и повеќе тие не беа повеќе од 10% сега нивниот број е каде каде поголем. Нивниот притисок кон нас од 2001 наваму потајно е присутен. На улица преку ден добар ден и репект, а навечер ситни финти и притисоци ќе те натераат да го бараш новиот дом кон Автокоманда или Аеродром. На тоа мислам цело време бидејќи нема никаква реакција од наша страна и најголем проблем е што ние ПРОДАВАМЕ, а тие КУПУВААТ и по 50 год ќе ти рече : бате ти ми го продаде станот имам доказ од нотар за тоа.
Автоматски споено мислење:

Се согласувам од наша страна нема институционална одговорност едноставно МВР не работи само зема плата е тоа е.
Мене целава ситуација на Македонците од Скопје Север и Тетово ме потсетува на комитско време кога Македонците морале сами да се организираат што против качачките банди што против башибозукот бидејќи Валијата/Кадијата/Пашата ништо не превземале за да се заштити народот.
Друго си пишал Дуа Липа ќе протестира. Тоа се вели СОЛИДАРНОСТ тие каде и да се се солидаризираат со нивните едноставно секој нивен е важен,а кај нас секој еден наш е само непозната бројка која ја немаме лесно за замена, а се однесуваме како да сме 30 милиони народ.

Да земам еден пример Владо Јаневски се до смртта не ја продаде куќата во Чаир сите треба да се огледаат на тоа. Ти живеј на пример во К.Вода но станот во Бутел не го продавај на нив утре или по 50 год ќе речат имам документи ти ми го продаде станот е сега е мое. Знаете како велат на кого се овците негова е и ливадата. Кога нема да има ни 20 Макеонци во тој регион како ќе ги мотивираш останатите да бранат тој дел.
Арачиново до 2001 беа 20/25% Македонци сите ги продадоа куќите за ефтини пари и побегнаа Аеродром и тие краеви и што направија ? Поголема штета национална. Не продавај ! Нека се сруши куќата од старост но не продавам така имам и право да се вратам некогаш кога ќе има подобри животни услови.
Ние мислиме само за себе и од денес за утре, а тие се солидарни и размислуваат мин 20 год напред
Феминизам е клучниот збор. таканаречените модерни либерални народи се на добар пат да исчезнат, поради феминизмот, ЛЏБТ, либерализмот, ливадарките или какосакаш наречи ги .Пошто нели срамота е за некоја ултрамодерна жена да не прошетала,во младоста не менувала мажи ко чорапи да не одела по спа центри се мажи на 20сет години. Значи осудени сме на пропаст не само ние. Агличани Шваби, Французи, Викинзи ... ги чека истата судбина пошто и навните жени се модерни феминистки , прошетани и ултаралиберални. Не се будали да им рагаат деца на клетите бели десничари нели!?:cautious:

Феминизам е клучниот збор. таканаречените модерни либерални народи се на добар пат да исчезнат, поради феминизмот, ЛЏБТ, либерализмот, ливадарките или какосакаш наречи ги .Пошто нели срамота е за некоја ултрамодерна жена да не прошетала,во младоста не менувала мажи ко чорапи да не одела по спа центри се мажи на 20сет години. Значи осудени сме на пропаст не само ние. Агличани Шваби, Французи, Викинзи ... ги чека истата судбина пошто и навните жени се модерни феминистки , прошетани и ултаралиберални. Не се будали да им рагаат деца на клетите бели десничари нели!?:cautious:
Има вистина во ова што си го напишал. Јас би рекол христијанскиот дел на Европа изумира, а земји како Косово, БиХ, делови на западна Европа каде што веќе се доселени муслимани бележат постојан раст. Ние можеби нема да доживееме но со овој тренд Европа кога тогаш ќе биде исламски континент.

Може да се каже дека нашите од Скопје север испродадоа све и свашта само да се дограбат до 50м2 стан во Карпош, а продале 70 или 80м2 стан без да запазат на националните интереси.
Спомна околу парите. Па не мора секој наш да дреме пред ТВ цело време земи иди во странство печалба и купи пак ново, а не само продавај баба и дедо што стекнале и тоа на кој ? на некој што после 30 год нашите поколенија ќе ги исфрли од државата.

Последно уредено:
Добро еве вие јаките, што не купите стан во Чаир? Не ви се живее вас таму, а за други јадете гомна. Место шипи некој, купете го вие или уште подобро купете го од некој шипи. Што ве спречува?

Добро еве вие јаките, што не купите стан во Чаир? Не ви се живее вас таму, а за други јадете гомна. Место шипи некој, купете го вие или уште подобро купете го од некој шипи. Што ве спречува?
Ако на мене мислиш дека сум јак воопшто не сум јак само за информација. Се работи за општа колективност и солидарност. Значи да сме родени во Чаир доколку не можеме да живееме со нив можеме станот само да го напуштиме и да живееме на пример полагоден живот во Козле, а станот во Чаир не го продавај и со тоа немаш шанса демографски да го загубиш тој дел на градот. Доколку нивен го купи станот потоа нема шанси некој Македонец да го откупи назад.

Ако на мене мислиш дека сум јак воопшто не сум јак само за информација. Се работи за општа колективност и солидарност. Значи да сме родени во Чаир доколку не можеме да живееме со нив можеме станот само да го напуштиме и да живееме на пример полагоден живот во Козле, а станот во Чаир не го продавај и со тоа немаш шанса демографски да го загубиш тој дел на градот. Доколку нивен го купи станот потоа нема шанси некој Македонец да го откупи назад.
Мислам на сите што се правите паметни. Ете бе купи ти стан ако си толку парајлија и нека ти седи празен. Сите паркови ги направија згради, што дека ќе му седи станот празен? Немате ни припарено на овој дел, ама тастатура патриоти криви биле чаирчани. Ете ти трампај ја куќата/станот во Козле со некој во Чаир. Таман и ти патриот и држиш место и он се тргнал од таму. Или купи од албанец, еве баш пред некое време имаше лист во зградата на едни роднини се продава, ќе одел во Швајцарија, таман ќе имаш и друга македонска фамилија во влез. Ама не ви се растат деца таму, тоа е проблемот.

Да земам еден пример Владо Јаневски се до смртта не ја продаде куќата во Чаир сите треба да се огледаат на тоа.
Ајде да се огледаме на Владо Јаневски.
Имаше спот За Европска Македонија, пееше на НатоФест, настапуваше на партиски митинзи.
Дефинитивно името Владо Јаневски не треба да се става во иста реченица со поимот Македонец.
Секоја чест за неговата музичка легендарност и безброј навлажнети женски срца кои што се денес веќе во години.

Имаше спот За Европска Македонија, пееше на НатоФест, настапуваше на партиски митинзи.
Дефинитивно името Владо Јаневски не треба да се става во иста реченица со поимот Македонец.
Секоја чест за неговата музичка легендарност и безброј навлажнети женски срца кои што се денес веќе во години.

Презимето да му се сотре.

Jas mislam deka na krajot i on go prodade i se preseli nekade po gevgelija ili toj kraj, samo ne znam dali tamu ostana do smrta, nebitno ustvari ama ne e primer za ovaa tema zatoa sto nemal pokolenie i na krajot od denot mu bilo isto, i ja bi se preselil i po favelite vo brazil bez zena i deca ama sigurno ako imas izgradeno semejstvo nema da sakas toa da bide vo naselba kako cair. Sakam da kazam deka takvi luge ne mozat da ja sogledaat realnata situacija, ne mi e poentata zaso ne napravil deca i pokolenie, neso slicno kao dzambas koa go slusnav so edna izjava kako ne bilo mnogu skapo ete ne znael za so se zalat lugeto nego my stasuvalo se, ne e primer sto bi trebalo da e verodostoen za da zboruva za taa tema. A drugoto pogore od temava so se zboruva se e prodavanje magla, ke sedel nekoj vo cair a niz debar maalo ti se setaat mali sponcija napagaat nasi pomali deca, koj razmisluva realno deka i skopje ne go gleda kako bezbedna destinacija za vo idnina bez razlika vo koja naselba zivees koga se raboti na ovaa tema a ne pa vo cair da se vratel, toa moze vo izrael samo da e izvodlivo kako so praat a ne vo drzava kade so ke te izbodat 7 pati a imas 14 godini i napagacite od doma ke se branat vo delo koe se vodi kako nasilno odnesuvanje.

Back
На врв Bottom